сряда, 24 април 2024   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  1012 прочитания

  Кристин Мейджър е новият Chief People Officer на HPE

  Преди да стане член на изпълнителния екип, Мейджър е заемала ръководни позиции в областта на трудовото право и човешките ресурси в HPE
  25 януари 2024, 11:56 a+ a- a

  Кристин Мейджър - Chief People Officer на HPE. Снимка: HPE

  Hewlett Packard Enterprise (HPE) обяви назначаването на Кристин Мейджър за Executive Vice President и Chief People Officer (CPO) в сила от 1 февруари 2024 г.

  Мейджър е част от екипа на HPE от 2011 г., като последно е била Vice President of Human Resources и Chief Talent Officer. По време на кариерата си в HPE, Мейджър е ръководила HR функцията за HPE GreenLake, HPE Aruba Networking, HPE Transformation Office и е била Chief Technology Officer на HPE. Преди да се присъедини към HR функцията, Мейджър е била Chief Employment Counsel на компанията в продължение на осем години, като част от организацията по оперативни, правни и административни въпроси.

  „След като е работила в няколко различни области на бизнеса през последните 12 години, Кристин има силни взаимоотношения и дълбоко разбиране на нуждите и възможностите в цялата компания. Хората от нашия екип я обичат и тя споделя моята страст към културата и създаването на среда, в която всички могат да процъфтяват.“, коментира Антонио Нери – CEO на HPE.

  „Това наистина е моята мечтана работа. Обичам тази компания, загрижена съм за членовете на нашия екип и за това да направим живота им по-добър както професионално, така и в личен план“, коментира Мейджър. „Моят основен приоритет е изграждането на екипи с висока продуктивност и формирането и подкрепата на силно ангажирани лидери, които позволяват на хората да поемат нови предизвикателства, да учат и да растат в здравословна, приобщаваща среда.“

  Преди да се присъедини към HPE, Мейджър е била съветник по труда и заетостта в Skadden, Arps, Slate, Meagher & Flom в Пало Алто, Калифорния. Има диплома по право от Джорджтаунския университет и бакалавърска степен от Университета на Аризона.

  Мейджър наследява Алън Мей, който заемаше ролята на CPO от присъединяването си към компанията през 2015 г. Мей ще остане в HPE, за да поддържа организационната интеграция на Juniper Networks, която HPE обяви по-рано този месец, че възнамерява да придобие.

   

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 11 часа
  Проучване: 15% от офисите в София са празни
  Броят на операторите на гъвкави работни пространства в столицата е 63, предлагат общо 8717 работни места
  преди 12 часа
  Турция ще предлага визи за дигитални номади
  Могат да кандидатстват жители на ЕС, на Обединеното кралство, САЩ, Канада, Швейцария, Русия, Украйна и Беларус
  преди 13 часа
  преди 14 часа
  FlixBus с нови маршрути от и до България за лятото
  Нови линии ще свързват София и Атина, Бургас и Истанбул, както и Румъния с българското Черноморие
  преди 16 часа
  Дава се възможност бебетата да бъдат ваксинирани срещу коклюш по-рано
  В България регистрираните до момента случаи на коклюш са 314, спрямо 4 за същия период на 2023 г.
  преди 16 часа
  Сирма се подготвя за двойно листване на борси в САЩ и Европа и нови придобивания
  Групата ще обедини всички дъщерни дружества под единен бранд