петък, 19 юли 2024   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  783 прочитания

  През януари 2024 GrowIT Academy ще обучава безплатно ИТ спецалисти в Плевен

  Академията има за цел да превърне региона в нов софтуерен хъб, като създаде над 300 нови работни места през следващите 5 години
  13 декември 2023, 11:52 a+ a- a

  Изображение: ClearWare

  ИТ компанията ClearWare обяви предстоящото трето издание на GrowIT Academy в град Плевен през януари 2024. Академията е безплатна и има за цел да превърне Централна Северна и Северозападна България в новия софтуерен хъб в дългосрочен план, като създаде над 300 нови работни места през следващите пет години. 

  ClearWare е IT компания, която от 15 години подкрепя технологични стартъпи, като успешно прилага специално разработени методи, които помагат на новите бизнеси да развиват своите идеи ефективно при ограничени ресурси. Екипът на ClearWare стартира GrowIT през септември 2022, а през март 2023 се проведе второто издание. Като резултат, в компанията са назначени 12 специалисти, които имат възможност да работят по международни проекти и да придобиват нови знания и умения всекидневно. 

  „Щастлив съм, че мечтата ми за развитие на Delivery center в Плевен бавно започва да става реалност. В града има изключително талантливи и отдадени, интелигентни млади хора. Истинско удоволствие за мен е да виждам как екипът в града става все по-координиран и пълноценен с разрастването си. Амбицирани сме отново да удвоим размера на служителите след края на започващото през януари трето издание на академията“, каза Теодор Тодоров -  Основател на ClearWare и GrowIT. 

  Предходното издание на академията даде възможност на участниците да получат задълбочени познания в сферата на продуктовия мениджмънт. 

  През януари 2024 GrowIТ ще стартира с две паралелни академии, за Quality Assurance и Software Engineering. Лектори в третото издание ще бъдат утвърдени специалисти с дългогодишен опит, сред които и нейният основател. Курсистите ще получат знания по теми, свързани със софтуерното тестване и разработката на софтуер с един от водещите технологични стакове, а най-изявените ще получат предложение да се включат в екипа на ClearWare. По традиция обученията ще се провеждат хибридно (присъствено и онлайн), два пъти седмично в периода от януари до април 2024. Участниците ще могат да се включат в академията след кандидатстване и предварителен подбор. Крайният срок за записване е 31.12.2023 за Software Engineering и Quality Assuarance. 

   
  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 53 минути
  Глобално кибер прекъсване приземи полети по целия свят
  Проблемът засегна и работата на банки и медии в различни точки на света
  преди 1 час
  Президентът ще връчи втория мандат на 22 юли
  На кандидата за премиер, посочен от втората по численост парламентарна група в 50-ото Народно събрание
  преди 2 часа
  преди 3 часа
  WordPress Engine придобива българската NitroPack
  Основателите Георги Петров и Михаил Стойчев ще работят върху нов проект
  преди 4 часа
  Инфлацията във Великобритания без промяна през юни
  Все по-малко вероятно е Банката на Англия да понижи лихвените проценти през август
  преди 21 часа
  ЕЦБ запази лихвите непроменени
  Лихвената пауза идва, след като през юни банката за първи път от 2019 намали лихвите