петък, 19 юли 2024   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  1210 прочитания

  Телерик Академия обяви старта на изцяло нова програма Upskill Data Analyst

  Участниците ще се подготвят за кариера в сферата на анализа на данни с помощта водещи лектори с богат международен опит
  07 декември 2023, 10:29 a+ a- a

  Снимка: Телерик Академия

  Телерик Академия обяви старта на изцяло нова програма Upskill Data Analyst. Обучението ще бъде практически насочено, като целта е курсистите да усвоят набор от умения и знания, нужни за професията „анализатор на данни“. Програмата е подходяща за хора, които искат да изградят здрава основа за кариера като специалисти по анализ на данни, както и за професионалисти с известен опит в области като банкиране, счетоводство, финанси и др., които имат желание да повишат уменията си и да променят кариерния си път.

  Според доклад на Световния икономически форум анализаторите на данни са четвъртата най-бързо развиваща се технологична професия за 2022 г. и се предвижда да бъдат шестата най-бързо развиваща се професия през следващите 4 години. Нуждата от подобни специалисти се очаква да нарасне до 30-35% в световен мащаб.

  „В днешния свят, управляван от данни, тези роли ще имат все по-голямо значение за бизнес растежа на компаниите. Нарастващото търсене на анализатори на данни и важността на ролята бяха определящи за решението ни да добавим в портфолиото си нова програма за анализ на данни. Upskill Data Analyst е част от мисията на Телерик Академия да бъдем адаптивни и да отговаряме в максимална степен на нуждите на бизнеса и таланта. Щастливи сме, че в подкрепа на реализацията на този наш проект, имаме до себе си изключително опитни специалисти в лицето на Павлин Мавродиев, Георги Смилянов и Николай Трифонов - водещи трейнъри в програмата.“ – споделя Александра Мечкова, главен изпълнителен директор на Телерик Академия.

  Трейнърски екип
  Екипът от лектори в програмата включва водещи специалисти с богат практически опит в България и чужбина в областта на инженерството и анализа на данни, бизнес операциите и др.

  Павлин Мавродиев – понастоящем специалист по данни във водещата швейцарска банка UBS, има над 10-годишен опит в сферата. Той изминава пътя от академичните среди до бизнеса, като изгражда кариера в науката за данните (data science). През годините заема различни позиции: инженер по данни (с първата версия на Spark), технологичен ръководител в стартираща компания за криптовалути, технически директор и data science ръководител. Със своите обширни технологични познания и практически опит в областта на инженерството на данни и науката за данни в някои от най-големите корпорации в Швейцария, Павлин е много подходящ да преподава и напътства нашите студенти в кариерното им развитие. Той има докторска степен по моделиране на данни от един от най-престижните технически университети в Европа - ETH Zurich, и е запален по преподаването - външен лектор е в Университета за приложни науки и изкуства в Люцерн, където преподава „Модерно инженерство на данни“ с Apache Kafka.

  Николай Трифонов - директор Data Insights Services в Coca Cola European Partners, притежава над 15-годишен опит в областта на бизнес операциите, анализа на данни и продуктовата стратегия както в стартиращи организации, така и в големи мултинационални компании. Професионалният му фокус е върху решенията, които добавят стойност, операциите, базирани на данни и върху изграждането на овластени екипи, които решават проблеми. Преподавателската му роля в Телерик Академия е логично продължение на стремежа и желанието на Николай да ръководи и менторира екипи, като им предава опита и практическите си знания.

  Георги Смилянов – също водещ лектор в програмата, има бакалавърска степен по компютърни науки и бакалавърска степен по икономика и финанси, и двете от Bard College, САЩ. Започва кариерата си в Move Digital Zurich, където работи като количествен анализатор и софтуерен инженер, натрупвайки всеобхватен опит във всички етапи от жизнения цикъл на разработката на софтуер. През 2019 г. Георги предлага и ръководи създаването на инженеринговия офис на Move Digital в България, като понастоящем е негов генерален мениджър.

  Към водещите трейнъри като гост лектори в програмата ще се присъединят още Кристина Русева - Team Leader Data Analytics, Луфтханза Техник, Васил Петков - директор BI & Revenue Systems, Payhawk и Виктор Цветков - главен технологичен директор в Телерик Академия и Campus X.

  За обучението и приема в програмата
  Тримесечната програма стартира на 1 април, а лекциите ще се провеждат два пъти седмично в онлайн формат. Това прави обучението подходящо за хора, които работят и искат да направят следващата стъпка в кариерата си или да се преквалифицират в специалисти по анализ да данни. Практическият фокус на курса дава възможност и за компаниите да инвестират в развитието на служителите си и надграждането на екипите с профилирани кадри, които да умеят да превеждат процесите в компанията на езика на цифрите, а след това – с помощта на статистиката да предлагат начини, по които тези процеси да дават по-добри резултати за бизнеса.

  В края на обучението курсистите ще имат задълбочени познания за това как да управляват и структурират процеса по анализ на данни от начало до край, както и натрупан практически опит с инструменти за данни (като Tableau, Python, SQL, изкуствен интелект за анализ на данни) и методологии, използвани от водещи фирми днес.

  Крайният срок за кандидатстване е 10 март през сайта на Академията и включва CV, мотивационни въпроси и онлайн тест. Входящият тест оценява как разсъждава кандидатът, когато е изправен пред често срещани проблеми с анализ на данни, независимо от техническото изпълнение. Тестът също така установява минималните технически познания във фундаментални области на анализ на данни, каквито са бази данни, SQL и статистика.
  Обучението се провежда в програма, валидирана от водещи български и глобални ИТ компании, за да отговаря напълно на нуждите на бизнеса.

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 2 минути
  Глобално кибер прекъсване приземи полети по целия свят
  Проблемът засегна и работата на банки и медии в различни точки на света
  преди 28 минути
  Президентът ще връчи втория мандат на 22 юли
  На кандидата за премиер, посочен от втората по численост парламентарна група в 50-ото Народно събрание
  преди 43 минути
  преди 2 часа
  WordPress Engine придобива българската NitroPack
  Основателите Георги Петров и Михаил Стойчев ще работят върху нов проект
  преди 4 часа
  Инфлацията във Великобритания без промяна през юни
  Все по-малко вероятно е Банката на Англия да понижи лихвените проценти през август
  преди 20 часа
  ЕЦБ запази лихвите непроменени
  Лихвената пауза идва, след като през юни банката за първи път от 2019 намали лихвите