сряда, 06 декември 2023   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  865 прочитания

  Предстои 16-тото издание на Световната Седмица на Предприемачеството

  В рамките ѝ се организират срещи на ученици с предприемачи
  09 ноември 2023, 12:29 a+ a- a

  От 13 до 19 ноември 2023, в рамките на 16-тото издание на Световната Седмица на Предприемачеството, организирана от Global Entrepreneurship Network в над 200 държави по целия свят пред 10-милионна публика. Тази година в календара от събития ще участва българската инициативата „Предприемачи в Клас“, която ще свърже ученици с опитни предприемачи. За да отбележи Седмицата в България, инициативата организира 10 събития-срещи.

  „Предприемачи в клас – Палим искрата“ е инициатива на сдружението в обществена полза ИНКРЕДА с мисия да запознае всеки ученик с предприемаческия начин на мислене. Досега има осъществени срещи с над 300 класа из цялата страна.

  Онлайн срещите са отворени за всички училища в страната, които искат да отбележат Седмицата на Предприемачеството. Предприемачи като Андрей Райков от Уча.се, Мая Златанова от FindMeCure и Оги Попов от ViaBank ще споделят своя опит, предизвикателства и поуки от предприемаческия свят.

  Мисията на „Предприемачи в Клас“ – да запали искрата на предприемаческото мислене у учениците чрез споделяне на реалните примери, се допълва от тази на Световната Седмица на Предприемачеството – да вдъхновява, ангажира, обучава и свързва хората чрез предприемачество.

  В сайта на Световната Седмица на Предприемачеството събитието е единственото с такава амбициозна програма от активности за България.

  Всеки учител, който желае да обогати учебния процес, може да заяви участие за класа си за срещите, които ще се проведат между 13 и 17 ноември. Детайли и регистрация на официалния уебсайт на инициативата.

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 13 часа
  Какво да очакваме за банките и икономиката на България през 2024?
  Очакват се редица предизвикателства на различни фронтове, но и възможности за развитие на финансовия сектор, коментира Петър Чобанов, подуправител на БНБ
  преди 15 часа
  преди 15 часа
  преди 16 часа
  Какво е бъдещето на хибридната работа?
  Наред с многобройните предимства дистанционната работа има и редица недостатъци, отчита доклад на Colliers
  преди 17 часа
  Siemens и българската Nasekomo обявиха стратегическо партньорство по време на COP 28
  Двете компании ще си сътрудничат в дигитализацията на биопреобразуването чрез насекоми – новозараждаща се индустрия с потенциал за устойчиво развитие
  преди 17 часа
  АИКБ: Близо 80% от българската икономика вече е на светло
  Делът на сивата икономика у нас остава относително висок на фона на средните нива в ЕС