неделя, 05 май 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    686 прочитания

    Adecco ще си сътрудничи с Microsoft

    Двете компании ще пуснат кариерна платформа, задвижвана от генеративен AI
    04 октомври 2023, 09:17 a+ a- a

    Снимка: Economy.bg

    Adecco Group съобщи, че е подписала меморандум за разбирателство (MOU) с Microsoft, фокусиран върху осигуряването на готовност на работниците, тъй като генеративния изкуствен интелект (Generative AI – GenAI) променя работната сила.

    Меморандумът за разбирателство бележи конкретна по-нататъшна стъпка в пътуването между двете организации, съчетавайки глобалното лидерство на Adecco Group в развитието на таланти и заетостта с дълбокия опит и иновациите на Microsoft в GenAI.

    Непосредственият фокус е върху разработването на кариерна платформа, задвижвана от GenAI, която да подпомага хората да поддържат своите умения и пригодност за заетост на динамичен пазар на труда. Платформата използва GenAI, за да оцени настоящите умения, силни страни и пропуски на индивидите и да ги съпостави с променящите се нужди на пазара на труда. Тя ще предоставя персонализирани кариерни съвети и услуги в коучинг, микрообучение и повишаване на уменията, подготвяйки хората за възникващи възможности за работа и осигурявайки непрекъсната пригодност за заетост.

    Денис Мачуел, Главен Изпълнителен Директор на Adecco Group, каза: „Възприемането на GenAI от работната сила в предприятието е един от най-високите приоритети за компаниите навсякъде, но без еднакво, спешно и целенасочено фокусиране върху отделните лица, милиони могат да изостанат. Нашето изследване показва, че 70% от работниците в момента използват GenAI в работата си, но достъпът до обучение и насоки остава бариера. Нашата визия е да дадем възможност на всички хора да запазят своите умения и пригодност за заетост в ерата на GenAI. Имаме удоволствието да създадем сътрудничество с Microsoft и да обединим нашите съответни водещи в индустрията и допълващи се силни страни, за да постигнем тази визия.“

    Хайет Галот, Корпоративен Вицепрезидент Търговски решения в Microsoft, каза: „Microsoft инвестира в GenAI с визията да създаде нов модел на взаимодействие между хора и компютри, превръщайки естествения език в най-мощния инструмент за продуктивност на планетата. Нашата цел е да изградим следващо поколение задвижвани от изкуствен интелект копилоти, които работят заедно с хората, за да отключат тяхната продуктивност, да разгърнат креативността им и да им дадат възможност да процъфтяват.“

    В рамките на меморандума за разбирателство Adecco Group и Microsoft са дефинирали четири ключови области на сътрудничество, като плановете за изпълнение трябва да бъдат финализирани до края на 2023 г.:
    1. Подкрепа за отговорното и етично приемане на GenAI в цялата работна сила – Конструктивна подкрепа за създаването на политики и планирането на работната сила, свързани с GenAI, които отчитат справедливост, приобщаване, безопасност, прозрачност, поверителност и отчетност.
    2. Приобщаващо използване на GenAI в работната сила – Работа за премахване на географски, поколенчески, расови, полови, социално-икономически или други бариери в работата, използвайки GenAI.
    3. Ускоряване на организационното приемане на GenAI – осигуряване на възможност на организациите да отключат икономически възможности, да преодолеят пропуските в уменията и да създадат приобщаваща работа чрез интегрирането на GenAI.
    4. Разработване на съвместни решения за излизане на пазара – Съвместно разработване на продукти за подпомагане на лица и организации в процеса на създаване на нови работни места, увеличаване на работни места и прехвърляне на работни места в работа, активирана от GenAI.

    Това сътрудничество допълнително ще ускори работата на Adecco Group с GenAI, който вече е интегриран в продукти за по-добро обслужване на кандидати и клиенти, от съвпадение на усъвършенствани умения до наемане и адаптиране, до глобалната техническа практика на компанията за анализ на данни и изкуствен интелект в рамките на Akkodis. Групата Adecco ще задълбочи отношенията си с Microsoft, за да интегрира още GenAI в своите системи, процеси и продукти, за да съкрати времето за пускане на пазара и да предостави повишена стойност на своите клиенти, кандидати и сътрудници по целия свят.

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    02 май 2024, 16:21
    Pfizer увеличи прогнозата за печалба
    Причината – съкращения в разходите и по-добро от очакваното търсене на продукти за Covid
    02 май 2024, 13:44
    ОИСР очаква стабилен икономически ръст през 2024 и 2025 г.
    Очаква се обаче растежът да остане под дългосрочната средна стойност
    02 май 2024, 11:25
    OpenAI се споразумя с Financial Times
    Компанията за изкуствен интелект ще може да използва данни на изданието, за да обучава езиковите си модели
    02 май 2024, 09:49
    Федералният резерв остави лихвите непроменени
    Не е ясно дали американската централна банка ще успее да направи 3 намаления на лихвените проценти тази година
    02 май 2024, 08:03
    Coca-Cola ще използва облачните AI услуги на Google
    Сделката е на стойност $1,1 милиарда
    30 април 2024, 16:30
    Изследователски институт по иновативна медицина ще бъде открит в МУ-София
    Ще се провеждат проучвания на злокачествени тумори и изследвания, свързани с усложненията от Ковид-19