неделя, 05 май 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    854 прочитания

    За девета поредна година Лидл България посреща ученици за дуално обучение

    Те ще се обучават за професиите Икономист и Спедитор-логистик
    29 септември 2023, 09:41 a+ a- a

    Снимка: Лидл България

    Лидл България откри годината за поредната група ученици в програмата си за дуално обучение. Те ще се обучават за професиите Икономист и Спедитор-логистик, а 60 представители на компанията ще бъдат техни ментори по време на обучението.

    Практиката в реална работна среда като част от дуалното обучение се провежда в XI и XII клас. Основните принципи, които наставниците от Лидл България ще прилагат в работата си с младежите през този процес, са изграждане на доверие, регулярни разговори за обратна връзка на база план за обучение, поддържане на баланс обучение и работа, редуване на теория и практика, споделяне на добри практики и кариерно консултиране.

    „Ролята на наставника е като на родител, само че в обучението и работата“, сподели Петра Христова, една от ученичките, завършили успешно дуално обучение, а тази година и двумесечния си летен стаж в Стажантската програма на Лидл България. Благодарение на дуалното обучение в Лидл България, тя е успяла да разбере каква е динамиката на бизнеса, да прецени каква да е нейната специалност в бъдеще и какво е професионалното ѝ призвание.
    Данните показват, че програмата е била успешна и за останалите ученици, завършили програмата – 90% от тях познават изцяло филиалните и складови процеси. Повечето младежи дават отлична оценка на екипната работа, отношението към тях и готовността за подкрепа. Те припознават културата на Лидл България като близка до тях и разбират какво означава да си част от силна организация, оценена като топ работодател. Учениците споделиха, че са избрали за обучение Лидл България, защото в компанията намират богат избор от кариерни възможности.

    За да се подготвят за новата обучителна година, 60-мата наставници и учениците от дуалните класове се срещнаха за обмяна на опит и добри практики на специална мотивационната среща, която премина под мотото „Вдъхновение за успех“.

    „Доверието се изгражда от първия ден. Спазването на собствените правила, ежедневната подкрепа и внимание, балансът теория – практика, похвалата и взаимното уважение ще ви превърнат в ролеви модел за ученика“, сподели с наставниците Мария Йорданова, ръководител на проекта „Дуална форма на обучение“ в Лидл България.

    Лидл България е една от първите компании, която от 2015 г. предоставя възможност за дуална форма на обучение в реална работна среда. С програмата си за дуално обучение се старае да бъде близо до Поколението Z, да разбира, обучава и да подготвя екипите си за пълноценна комуникация с тях, а младите хора – за градивно развитие като личности и хора, готови за кариерно реализиране.

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    02 май 2024, 16:21
    Pfizer увеличи прогнозата за печалба
    Причината – съкращения в разходите и по-добро от очакваното търсене на продукти за Covid
    02 май 2024, 13:44
    ОИСР очаква стабилен икономически ръст през 2024 и 2025 г.
    Очаква се обаче растежът да остане под дългосрочната средна стойност
    02 май 2024, 11:25
    OpenAI се споразумя с Financial Times
    Компанията за изкуствен интелект ще може да използва данни на изданието, за да обучава езиковите си модели
    02 май 2024, 09:49
    Федералният резерв остави лихвите непроменени
    Не е ясно дали американската централна банка ще успее да направи 3 намаления на лихвените проценти тази година
    02 май 2024, 08:03
    Coca-Cola ще използва облачните AI услуги на Google
    Сделката е на стойност $1,1 милиарда
    30 април 2024, 16:30
    Изследователски институт по иновативна медицина ще бъде открит в МУ-София
    Ще се провеждат проучвания на злокачествени тумори и изследвания, свързани с усложненията от Ковид-19