неделя, 05 май 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    750 прочитания

    SIKO стартира програмата за дуално обучение

    Първото издание компанията провежда съвместно с V СУ „П. Р. Славейков“ в Перник за специалност „Спедитор-логистик“
    28 септември 2023, 12:42 a+ a- a

    Снимка: SIKO

    Със старта на учебната 2023/2024 година стартира и програмата на SIKO „Образование с бъдеще“. В рамките на инициативата компанията дава възможност на ученици от 11. клас да развият знанията и способностите си в сферата на международната спедиция и транспорт.
    Първото издание на „Образование с бъдеще“ SIKO провежда съвместно с V СУ „П. Р. Славейков“ в Перник и проекта „Подкрепа за дуалната система на обучение“, който училището реализира с подкрепата на Министерство на образованието и науката (МОН).

    Основната цел на проекта е да разшири обхвата на дуалната система на обучение, с оглед повишаване качеството на професионалното образование в България и засилване на връзката му с нуждите на пазара на труда. В основата на проекта е залегнала и подкрепа, от страна на действащите специалисти във всяка професионална сфера, с което и SIKO като компания се включва в нейното реализиране.

    Служителите на SIKO ще влязат в ролята на ментори за единадесетокласниците и ще им помогнат да наградят подготовката си в областта на спедицията, като покажат на практика на учениците какво е да работиш като спедитор.

    „Щастливи сме, че стартираме програмата „Образование с бъдеще“, защото срещите и комуникацията с ученици от горния курс на средното образование и студенти винаги са били повече от вдъхновяващи за нас – и като хора, и като специалисти в сферата на спедицията. Надявам се, че децата, които сега са при нас само в рамките на учебната година, някой ден ще са и сред най-успешните ни колеги в SIKO.“, сподели по повод старта на „Образование с бъдеще“ Кольо Дойнов, собственик и управител на SIKO.

    „Програмата ни „Образование с бъдеще“ стартира в момент, в който нашия бизнес става все по-привлекателен за младите и способни кадри, които тепърва стартират професионалната си кариера. SIKO като работодател вярва в отглеждането на млади таланти, а учениците от V СУ „П. Р. Славейков“ в Перник са точно такива. Всички колеги се вълнуват и нямат търпение да споделят безценния си опит с тях.“, добави Веселина Петева, Мениджър Човешки ресурси в SIKO.

    В рамките на програмата „Образование с бъдеще“ двама ученика от V СУ „П. Р. Славейков“ от паралелката по професионално обучение „Спедитор-логистик“ ще прекарват всеки понеделник и вторник по време на учебната година по 7 работни часа в офиса на SIKO, където ще могат да приложат на практика усвоените знания от своето образование и да придобият безценен практически опит в сферата на спедицията.

    Като част от „Образование с бъдеще“ учениците ще могат да се запознаят отблизо с основните принципи и добри практики на работа, както и да развият собствените си способности като спедитор-логистик специалисти. След първоначалния етап на въвеждане в професията и ежедневните задължения и отговорности на спедиторите, учениците ще имат възможност и на практика да участват активно в реалното изпълнение на длъжността.

    Програмата е с продължителност от 2 години и обхваща настоящата и следваща учебни години, като в края на периода учениците от V СУ „П. Р. Славейков“ ще могат да започнат и стаж в SIKO, който да им даде възможност за професионално развитие в една от компаниите с ценности и отговорности към транспортния и логистичен пазар у нас.

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    02 май 2024, 16:21
    Pfizer увеличи прогнозата за печалба
    Причината – съкращения в разходите и по-добро от очакваното търсене на продукти за Covid
    02 май 2024, 13:44
    ОИСР очаква стабилен икономически ръст през 2024 и 2025 г.
    Очаква се обаче растежът да остане под дългосрочната средна стойност
    02 май 2024, 11:25
    OpenAI се споразумя с Financial Times
    Компанията за изкуствен интелект ще може да използва данни на изданието, за да обучава езиковите си модели
    02 май 2024, 09:49
    Федералният резерв остави лихвите непроменени
    Не е ясно дали американската централна банка ще успее да направи 3 намаления на лихвените проценти тази година
    02 май 2024, 08:03
    Coca-Cola ще използва облачните AI услуги на Google
    Сделката е на стойност $1,1 милиарда
    30 април 2024, 16:30
    Изследователски институт по иновативна медицина ще бъде открит в МУ-София
    Ще се провеждат проучвания на злокачествени тумори и изследвания, свързани с усложненията от Ковид-19