сряда, 06 декември 2023   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  664 прочитания

  Приключи 10-ото юбилейно издание на практикантската програма на Lidl

  92% от участниците биха препоръчали програмата на свои връстници
  25 септември 2023, 12:10 a+ a- a

  Снимка: Lidl България

  Никол Николова, която е 12. клас в Професионалната гимназия по техника и строителство в Перник със специалност „Интериорен дизайн“, спечели стипендия за първата година в университет от томболата с награди за практикантите в Lidl. Цялостното изживяване на Никол в практикантската програма ѝ помогна да затвърди положителните си нагласи към компанията и я мотивира да остане на постоянна работа в магазин на веригата в Перник. По този начин зрелостничката ще съвместява завършването на средното си образование с трупането на опит, придобиването на самостоятелност и финансовото подпомагане на своите бъдещи планове.
  Никол намира мотивация в топлите усмивки на клиентите, на които помага, както и в желанието за финансова стабилност предвид предстоящите важни събития в живота ѝ – абитуриентски бал и кандидатстване в мечтаната специалност „Педагогика и изобразително изкуство“. Стипендията, която спечели от Lidl, е важна стъпка по пътя ѝ към тази мечта.

  Денис Кираджийски, бъдещ студент в Медицинския факултет на СУ „Св. Климент Охридски“, спечели голямата награда – iPhone 14 Pro, след като два месеца усвоява тънкостите на бизнеса и споделя задълженията на екипа на магазина на Lidl в Гоце Делчев. „Програмата ме научи да работя пълноценно в екип, да давам всичко от себе си и най-вече – да бъда човек.“, каза на финала на практикантската си програма в Lidl Денис.

  Практикантките от Бургас Велина Йорданова и Виктория Кавлакова спечелиха ваучери за любими продукти в Lidl на стойност 600 лв.

  В десетото юбилейно издание на Практикантската програма на Lidl участие взеха 218 ученици от цялата страна. 92% от практикантите посочват, че биха препоръчали програмата на свои връстници, а 73% биха кандидатствали в други младежки инициативи на компанията.

  Сред мотивите да изберат именно практикантската програма на Lidl, като изпълнен със смисъл ангажимент за лятото, участниците изтъкват репутацията на компанията, възможностите за нови преживявания и общуване с различни хора, и не на последно място – финансовата самостоятелност.

  По време на своята практика учениците активно участват в ежедневния живот в магазини на Lidl, като полагат основите на своя професионален опит в бързооборотната търговия. Те трупат знания за бизнеса и умения като постоянство, дисциплина, управление на времето, работа в екип и общуване с клиенти.

  Лидл България е компания, отворена към младите хора и чрез младежките си инициативи дава много възможности на ученици и студенти да се приобщят към сплотените екипи в компанията, да придобият и развият ценни за бъдещето умения и да положат стабилни основи на своята бъдеща кариера.

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 2 часа
  Далеч сме от общ изкуствен интелект
  Това заяви президентът на Microsoft Брад Смит, като добави, че технологията може да се случи след десетилетия
  преди 4 часа
  Moody's понижи перспективата на дълговия рейтинг на Китай
  Агенцията предупреди, че може да понижи и кредитния рейтинг на втората по големина икономика в света
  преди 5 часа
  Проучване: За 25% от компаниите у нас AI ще да доведе до загуба на работни места
  Технологията у нас се прилага най-вече в ИТ, Mapĸeтинг и Чoвeшĸи pecypcи, сочи доклад на LS-S Leadership Support
  преди 8 часа
  Изграждат 5G свързаност по транспортните коридори на България с Гърция и Сърбия
  За целта ще бъде използвано европейско финансиране
  преди 10 часа
  Резултатите на 15-годишните в изследването PISA се влошават
  Изследването е проведено през 2022 г. в областите математика, четене и природни науки