понеделник, 29 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    3457 прочитания

    Екипите в България: Оперативното звено на Аксенчър България

    Запознайте се с професионалисти от екипа и научете повече за работата, проектите и възможностите за развитие
    29 август 2023, 11:18 a+ a- a

    Част от професионалистите от Оперативното звено на Аксенчър България. Снимки: Личен архив

    В рубриката на Economy.bg „Eкипите в България“ представяме ключови екипи във водещи компании в България и ви срещаме с хората, които са част от тях. Лидери на екипи и  професионалисти разказват повече за проектите, технологиите, начините на работа, както и за себе си, за своя професионален път и какво ги задържа в компанията.

    Запознайте се с професионалисти от Оперативното звено на Аксенчър България и научете повече за работата, проектите и възможностите за развитие.

    Георги Андреев

    Директор в Оперативното звено на Аксенчър България

    С натрупан опит в BPO сектора в продължение на седем години и половина, Георги Андреев се присъединява към Аксенчър през 2014 г. с основаването на отдел „Щети“, като ръководител на испанския екип. През последващите 9 години преминава през няколко кариерни стъпала и в момента заема позицията на Директор в Оперативното звено в отдел „Щети“. Той е и първият нает и стартирал кариерата си представител на екипа в отдел „Щети“.

     

    Стефка Савова

    Старши ръководител на екип в Оперативното звено на Аксенчър България

    Стефка Савова започва работа в Аксенчър преди пет години на начално ниво – в екипа по управление на застрахователни искове за испанския пазар.

    След това, тя преминава през няколко позиции по стълбицата на развитие и в момента е Старши Ръководител на екипа за щети в Испания.

    Георги Шопов

    Старши Застрахователен Експерт „Управление на искове“ в Оперативното звено на Аксенчър България

    Георги Шопов се присъединява към Аксенчър с откриването на Оперативното звено в София преди девет години, като част от гръцкия екип по управление на застрахователни искове за автомобили. След като екипът за Гърция бива закрит, той се премества в такъв за обслужване на щети за Обединеното кралство – за автомобили и професионална отговорност.

    През 2022 г. гръцкият пазар се присъединява обратно към софийския център и Георги отново става част от своя първи екип в компанията.

    Стефка Иванова

    Специалист „Управление на застрахователни искове“ в Оперативното звено на Аксенчър България

    Стефка Иванова е родена в град Варна и е част от екипа на Аксенчър от 2022 г. Преди това придобива търговски опит, свързан с развитие на електронна търговия, административни процеси, преводи и обслужване на клиенти, в различни фирми.

    Днес тя работи изцяло дистанционно и е част от екипа по управление на застрахователни искове с гръцки език.

    Представете ни Вашия екип – колко души (специалисти) сте и какво правите?
    Георги Андреев: Екипът ми се състои от около 80 души, разделени на звена по съответните страни от така наречената Южна зона на Европа, или формирана от средиземноморските държави. Занимаваме се с обработка на застрахователни искове/щети. Tова е най-страхотният екип, с който имам честта да работя. Изграден е от невероятни професионалисти, които са също така изключителни хора и, смея да твърдя – мои приятели.

    По какви проекти работите?
    Георги Шопов: В момента с колегите, обслужващи и други големи застрахователни пазари в Европа (Великобритания, Германия, Франция, Италия, Испания, Португалия, Гърция), сме ангажирани с проекти за оптимизация и синхронизация на процесите по ликвидация на щети в застраховането.

    Стефка Савова: Застрахователният бизнес е силно специализирана сфера. Като специалисти в тази област, нашите експерти са добре подготвени да събират необходимата информация, да проучват щетите и да осъществяват споразумения за плащане. 

    Като част от Оперативното звено на Аксенчър, използваме установения бизнес подход на компанията, за да приложим анализа на данни и възможностите за автоматизация в полза на клиента. 

    Как работите в момента и колко често се събирате заедно в офиса?
    Георги Андреев: След като научихме много за възможностите за работата от дома по време на пандемията, прилагаме така известния хибриден модел на работа. За отборната работа е изключително важно да има място, на което екипът да може да се събере и всички да работят заедно, на живо. Ползите от тези срещи са безкрайно много.

    Георги Шопов: В момента два пъти седмично работим в офиса на Аксенчър, а през останалите дни – от домовете си.

    Стефка Савова: Обикновено събираме целия екип в едни и същи два дни на място в офиса, за да си сътрудничим, а и за да поддържаме социалния контакт. В същото време има хора от екипа, като мен например, които избират да работят от офиса по три или повече пъти в седмицата. Има и колеги, които работят изцяло дистанционно – от Варна, Пловдив, Русе, Бургас. За комуникацията с тях използваме съвременните технологии, за да се чувстват също толкова свързани с екипа, колкото и ние в София.

    Как типично преминава един работен ден в екипа?
    Стефка Савова: Моят екип се занимава с обработване на щети за испанския застрахователен пазар и всеки ден задължително включва получаването на нови уведомления за щети, комуникация по вече съществуващи случаи, а много често и прегледи на експертни доклади или задвижване на плащания. Дните ми са винаги много различни и динамични, тъй като съвместяват разговори с екипа, координация по различни технически проекти, анализ на работния процес, обучения.  

    Стефка Иванова: Денят преминава в работа, учене, предизвикателства и богата палитра от емоции. Нашият екип работи с хора, а тази задача освен много интересна, понякога е и трудна. Стремим се да изпълним предварително изготвения план от задачи за деня, който в определени дни се променя динамично. Това изисква от нас да сме гъвкави и адаптивни, но в същото време внася разнообразие.

    Оперативният Директор и няколко члена на испанския екип заедно учат Стефи да кара кънки. Снимка: Личен архив

    С кои други отдели/екипи работите най-често?
    Георги Андреев: В ежедневието ни се налага да работим с много и различни отдели на компанията – от ИТ екипа до „Човешки ресурси“, познат още като „Човешки нужди“ (смее се). Работим и с отдели, отговорни за автоматизации и трансформации, финанси, договори и така нататък.

    Георги Шопов: На всекидневна база си сътрудничим с колегите от гръцкия офис, както и с тези от отделите по обработка на плащания и издаване на застрахователни полици.

    Разкажете нещо, с което екипът Ви се гордее.
    Георги Андреев: Бих казал, че се гордеем със самия екип, но и с всеки един от хората и с тяхната индивидуалност. Още нещо, което ни отличава, е колко сплотени сме. Всеки винаги е готов да помогне на другия, подкрепяме общи каузи, спортуваме и се забавляваме заедно.

    Стефка Савова: Аз се гордея с отдадеността на всеки човек в екипа спрямо останалите. Комуникацията тече много активно – помежду ни и с другите екипи. По този начин предлагаме иновативни и качествени решения на своите клиенти и крайните потребители.  

    Стефка Иванова: Бих допълнила като споделен повод на гордост и постигнатите до момента резултати. Всеки един от нас работи над индивидуалното си развитие, с което допринася за успехите на екипа. Заедно се обединяваме около идеята, че винаги можем да се справяме по-добре и да постигаме повече.

    Какво обичате да правите заедно извън работното си време?
    Стефка Савова: Излизаме често заедно и в различни конфигурации между екипите, позиционирани в София. Освен стандартните тиймбилдинги, които обичаме да организираме в приятна вила извън града, често се събираме да пийнем любима напитка в някой бар, да караме кънки или да гледаме мач. Споделяме много и разнообразни интереси.

    Георги Шопов: Все още е малко трудно да се съберем целият екип заедно, тъй като има колеги, които живеят извън София. Два пъти през последните месеци обаче успяхме да се организираме, за да прекараме по няколко часа извън офиса и беше наистина страхотно. Скоро може би ще организираме и уикенд пътуване извън София.

    Екипът заедно покорява както работни предизвикателства, така и планини. Снимка: Личен архив

    Какво сплотява екипа Ви?
    Георги Андреев: Според мен отговорът включва комбинация от фактори. Със сигурност пряко влияние има фактът, че в екипа работят наистина невероятни, добри и интелигентни хора. Усеща се култура на уважение и сътрудничество, допълнена от споделени екипни цели, афинитет към спорта, извън работните активности, доброволческите дейности и още много други.

    Георги Шопов: Може би това, което ни обединява в най-голяма степен, е интересът и обичта към това, което правим.

    Стефка Иванова: И фактът, че можем да разчитаме един на друг – помагаме си и обменяме опит помежду си. Прекарвайки голяма част от времето си на работното място, споделяме всякакви моменти от ежедневието си с колегите – това несъмнено ни сплотява.

    Как се вписват нови хора във Вашия екип?
    Стефка Иванова: Всеки един от нас е открит и има своите различия, затова сме винаги готови да приветстваме всекиго и да споделим своята експертиза. Заедно търсим решение на всеки проблем, пред който се изправим в ежедневието и сме в готовност да „подадем едно рамо“ при необходимост.

    Стефка Савова: При нас започват работа немалко хора без предходен опит, които срещат подкрепа от страна на дългогодишни наши колеги. Като фен на Формула 1 ми харесва аналогията с преминаването на четирикратния световен шампион Себастиан Фетел в отбор с по-малко опит и по-ограничени финансови възможности. Tогава някои инженери изказваха съмнения относно това как ще работят съвместно и дали ще се вслушва в мнението им. Само година по-късно всички те споделиха колко лесно се сътрудничи с него и колко уважително подхожда към тях и експертизата им.

    Подобно на големия състезател, ние знаем, че външната перспектива е винаги ценна. Затова и подхождаме с доверие към новите членове на екипа. Успоредно с това им предоставяме необходимото цялостно обучение, за да се адаптират по-бързо и лесно.

    Как бихте отговорили на въпроса: „Ако ти си..., заповядай в нашия екип!“?
    Стефка Савова: Ако ти си човек, който обича да учи и търси работа, в която да доставя  добавена стойност под формата на удовлетворение на клиентите и техния бизнес, заповядай в нашия екип!

    Георги Шопов: Ако ти си с дух на победител, заповядай в нашия екип. Очакваме те!

    И накрая как бихте описали сами Вашия екип?
    Стефка Савова: Това е екип от интелигентни и различни хора, напълно отдадени да предоставят най-добрата услуга на пазара, с които е удоволствие да работиш всеки ден.

    Стефка Иванова: Нашият екип се състои от умни, способни и дейни хора, които обичат това, което правят.

    Георги Шопов: Екип номер едно!

    Георги Андреев: Моят екип е най-невероятният!

    Вижте профила и актуалните позиции за работа на Accenture Bulgaria EOOD в Jobs.bg

     

    ВИЖТЕ ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА ЕКИПИТЕ В БЪЛГАРИЯ:

    SAP Product Compliance и SAP Environment Health and Safety, SAP Labs Bulgaria
    Екип Globalization Services, SAP Labs Bulgaria
    Екип .NET, Scalefocus 
    Софтуерният екип на ЛЕМ България
    Екип Data, Scalefocus 
    DCoE екипът на МенторМейт
    Екип Technical Support, SEEBURGER

    Екип Mobile Team, Scalefocus
    Back-end екипът на SiteGround
    Екипът на Funding Circle в Questers
    Екип DATA, Blankfactor
    Екип QA, SiteGround
    Екип WEX Health, Coherent Solutions Bulgaria
    Екип DevOps, Scalefocus
    Екип Внедряване SoftOne ERP
    Екип Infrastructure, Cloud & Automation, Milestone Systems
    Екип Data Quality, Experian България
    Екип Front-end Development, Scalefocus
    Екип SPA/front-end, SiteGround
    Екип RSM, Tek Expert
    Екип Engineering, Nexo
    Екип GetHelp, Tek Experts
    Екип Java, Scalefocus
    Екип QA, МенторМейт
    Екип Compliance, Digital Wallets, Paysafe
    Екип CritSit, Tek Experts
    Екип Scagile, Блубито
    Екип Технологични трейнъри в Telerik Academy Alpha
    Екип Worldwide Consulting Center - Center of Engineering, VMware
    Екипи Helios и Phoenix, интегриране на платежни доставчици в Skrill и Neteller, Paysafe
    Eкип Online Banking Project, DataArt
    Екип SOC, Paysafe
    Екип UX/UI Team, Scalefocus
    Екип Engineering & Product Development, Nexo
    Екип Marketing Services, Experian България
    Екип Rapid Transfer, Paysafe
    Екип BIS platform QA, SEEBURGER
    Екип News UK Tech, Questers
    Екип Quality Engineering, Scalefocus
    Екип Клиентски Анализи, Hewlett Packard Enterprise
    Екип Custom Development, Milestone Systems
    Екип Sitefinity Cloud, Progress 

     

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    26 април 2024, 14:45
    ОИСР: 15-годишните у нас с по-ниски очаквания за завършване на висше от връстниците си по света
    Социално-емоционалните умения са решаващи за академичния успех, професионалната реализация и качеството на живот на младежите, сочи проучване на ОИСР
    26 април 2024, 14:34
    Метрото ще се разшири с 2 станции в "Люлин"
    Прогнозната цена е 147 млн. лева, ще се търси финансиране и от ЕС
    26 април 2024, 14:14
    За първи път: Пускат 7 двуетажни влака у нас
    Полска фирма ще достави на България влаковете за над 300 милиона лева
    26 април 2024, 13:50
    Българските иновативни училища влизат в мрежата на ОИСР
    Създателят на изследването PISA е у нас, за да представи резултатите от социално-емоционалните умения на учениците по света
    26 април 2024, 11:47
    Делойт Централна Европа откри нов хъб в София
    Екипът в София в момента се състои от 50 професионалисти, амбицията е да се увеличи до 500 през следващите няколко години