четвъртък, 28 март 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    4329 прочитания

    Jobs in BG: Какво е да работиш като Ръководител отдел застрахователни щети в Аксенчър България?

    За професията и възможностите разказва Ива Христова, която има близо 8 години опит в застрахователната сфера
    04 януари 2023, 11:45 a+ a- a

    Ива Христова - Ръководител отдел застрахователни щети в Аксенчър България. Снимка: Личен архив

    Ива Христова е Ръководител отдел застрахователни щети в Аксенчър България. Завършила е политология и връзки с обществеността. Има над 15 години опит в корпоративния свят, като преминава през различни позиции в Hewlett-Packard Bulgaria, HP Global Delivery Center, AIG и др. Работила е в сфертата на ИТ, маркетинг и комуникации, застрахованe. 

    Пред Economy.bg Ива разказва повече за работата си и възможностите за развитие в компанията. Какви умения и качества са необходими, как поддържа квалификацията си и кои са най-големите заблуди за тази професия?

    Какво образование имате?
    Благодарение на родителите ми получих най-доброто образование, което да отговаря на личните ми стремежи – без да напускам границите на България. Успях да съчетая икономиката с политически науки, а по-късно – да направя успешна сертификация в специалност „PR и Комуникации“. 

    Как стартира Вашата кариера?
    Имах невероятния шанс да стартирам кариерата си в една от големите ИТ компании в България преди 15 години. Всъщност отбелязах тази годишнина наскоро, на 8 декември 2022. Започнах като офис асистент и се занимавах с всичко – от подготовка и доставки на офис консумативи до участие и подготовка на събития. Получих дисциплина в широко портфолио от дейности, но това определено ми даде феноменален старт. Там попаднах сред най-добрите лидери и професионалисти в ИТ сектора у нас. Така започна и моето пътуване в корпоративния свят на американските компании гиганти. 

    Кога и как започнахте работа в Аксенчър България?
    Присъединих се към Аксенчър България през 2021 г. Част съм от екипа, който компанията придоби след присъединяването на Ей Ай Джи (AIG) центровете за споделени услуги. Имам близо осем години опит в застрахователната сфера, като в момента съм ръководител отдел застрахователни щети.

    Какви са основните Ви отговорности на тази позиция?
    Обожавам работата си и смятам, че Аксенчър, като работодател, предоставя бутикова възможност за кариерно израстване. Компанията предлага развитие в световното застраховане и работа с доказали се гиганти в сферата. Ръководя професионалисти с висока експертиза, които регистрират и обработват застрахователни щети за един от най-големите клиенти на Аксенчър. Всеки ден хората от екипа ми вземат решения за изхода от застрахователни събития, които пряко влияят на икономическото благосъстояние на клиентите. 

    Моята роля е да управлявам както процесите, така и хората, които ги ръководят. До голяма степен с колегите ми определяме стратегията на компанията за доставяне на услуги в тази сфера. Българският екип е най-опитният, което прави ролята ни стратегическа и важна за развитието на застраховането у нас. 

    Участвам и в реализирането на проекти, свързани с привличане на нов бизнес за компанията. Оптимизацията и дигитализирането на процесите, модернизирането на застрахователните услуги в отдел „Щети“ също са част от задачите, които Аксенчър поставя като приоритетни за мен и мениджмънт екипа в България.  

    По какви проекти работите и с кои колеги (отдели) комуникирате най-често?
    Девизът на компанията е Let there be change. Той е определящ за скоростта, с която компанията съдейства за надграждането на знанията и уменията на своите служители. Аксенчър е преди всичко консултантска компания, която помага на клиентите си да трансформират бизнеса си. В застрахователното звено следваме точно тази посока. Това означава, че в голяма степен предлагаме проекти и решения, свързани с оптимизация на процесите, дигитализация и по-добро управление на разходите и риска. 

    Как типично протича един работен ден?
    Отговорностите ми изискват фокус и дисциплина. Очакванията към мен и екипите ми са високи, така че няма да е изненада, че подготовката е ключова част от деня ми. Започвам рано, по-близка съм до „чучулигите“, отколкото до „совите“. Винаги, когато мога, стартирам деня със спорт. 

    Държа да съм подготвена за срещите и имам практиката да преглеждам материалите, които ще са ми необходими, докато пия кафето си сутрин. Типичният работен ден протича динамично и включва интензивен график от срещи и работни сесии с различни екипи и клиентите на компанията. 

    Какви умения и качества са необходими за тази професия?
    В обработването на застрахователни щети се изискват добри познания на застрахователните норми и практики. Това е строго регулиран отрасъл и изисква стриктно четене на политиките и тяхното прилагане при настъпване на застрахователно събитие. Това са и ключовите умения, над които се фокусираме при обучението на новопостъпилите служители. Онбординг програмите на Аксенчър са детайлни и адаптирани към политиките на клиентите и регулаторната рамка на пазара. Най-новите попълнения в екипите ни получават и допълнителна възможност да се сертифицират по програми на водещи институти по застрахователно дело, като Chartis Institute of Insurance и Irish Institute of Insurance. Като ключови качества бих определила способност за бързо вземане на решения, увереност, добро ниво на комуникация, аналитичност, търпение, любопитство, умения за работа в екип.  

    Как поддържате знанията и квалификацията си?
    Не спирам да чета. Имам абонамент за няколко медии, водещи в застрахователната сфера, следя и новините за движението на големите компании и брокери на пазара. От някои от най-авторитетните имена в сферата черпя полезни практики и ги прилагам в работното си ежедневие. Уча се от най-добрите лидери и имам щастието менторът ми да ми помага да надграждам себе си. Аксенчър поддържа страхотни програми, свързани с придобиването на нови или затвърждаването на съществуващи знания. Компанията предлага модерни платформи за развитие на личните и професионални качества. Като лидер, се опитвам да събирам добри практики и примери, от хората, които ме вдъхновяват. Не спирам да се уча и да предизвиквам себе си. 

    Какви са възможностите за развитие? 
    Смело мога да кажа – неограничени. Аксенчър позволява на служителите си сами да създават и реализират тези възможности. Компанията оперира във всички отрасли, има офиси по целия свят, а това създава отлична среда за развитие. Тя промотира и използва максимално потенциала и уникалните качества на всеки един служител, без да се ограничава от географските граници. Не на последно място, Аксенчър дава въжможност да откриеш желаната професия в рамките на една компания. 

    Кои са най-големите заблуди за тази професия?
    Най-голямата заблуда е, че застраховането е скучна и умираща професия. Истината е, че живеем в крехка и бързопроменяща се среда. Последните три години затвърдиха нуждата от „спасителна мрежа“, която да гарантира оцеляването на хората и бизнеса, да гарантира продължаване на каузите ни. Умното застраховане, споделянето и прехвърлянето на риска, осигуряват дългосрочна сигурност. Убедена съм, че това е една от професиите на бъдещето. 

    Какви са хобитата Ви и какво обичате да правите след края на работния ден?
    В края на работния ден е повече от необходимо да съм креативна в намиране на подход за „пълно изключване“. Определено четенето е най-любимото ми хоби. Книгите ме обогатяват и ми дават перспектива. Реставрирането на стари мебели е друго хоби, което открих през последните години, и ми носи голямо удовлетворение. Обичам да съм сред любимите ми хора и да създаваме спомени заедно. 

    Вижте профила и актуалните позиции за работа на Accenture Bulgaria EOOD в Jobs.bg

     

    ВИЖТЕ ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА JOBS IN BG:

    Какво е да работиш като Специалист Производствено Планиране в Леони България?
    Какво е да работиш като Ръководител Отдел Обслужване на Клиенти в myPOS?
    Какво е да работиш като AML/KYC Manager в TransferMate?
    Какво е да работиш като Старши Консултант по недвижими имоти в АДРЕС?
    Какво е да работиш като шоколатиер в Chicolatti?
    Какво е да работиш като Head Of Customer Service Dept в Скайнет, част от Ойрошпед?
    Какво е да работиш като Специалист Дигитален Маркетинг в Радина Груп?
    Какво е да работиш като Енергиен Диспечер в EVN България?
    Какво е да работиш като Експерт по Анализи и Търговия с Електрическа Енергия в EVN?
    Какво е да работиш като Product Operations Manager в Advent Group?
    Какво е да работиш като финансов директор на „Девин“
    Какво е да работиш като Learning Specialist в Sitel
    Какво е да работиш като мениджър проекти в Шенкер?

    Какво е да работиш като начален учител в Прогресивно училище?

    Какво е да работиш като специалист „Подбор“ в Easy Consult?
    Какво е да работиш като управител на филиал в Kaufland България?
    Какво е да работиш като директор B2B партньорства в Rakuten Viber?
    Какво е да работиш като специалист клиентски запитвания в Regiocom?

    Какво е да работиш като главен бижутер-консултант в „Токаш”?
    Какво е да работиш като инженер в „Райхле и Де-Масари България Пръдакшън”
    Какво е да работиш като ръководител сектор в Kaufland България?
    Какво е да работиш като маркетинг мениджър на StorPool?
    Какво е да работиш като хардуерен инженер във Visteon?
    Какво е да работиш като индустриален инженер в „Буллтек“?
    Какво е да работиш като спедитор в „Гопет Транс“?
    Какво е да работиш като учител по спорт в Прогресивно училище?
    Какво е да работиш като 3D проектант на бижута в „Токаш“?
    Какво е да работиш като Project Operations Manager в Advent Group? 
    Какво е да работиш като мениджър по качеството в „Буллтек“? 
    Какво е да работиш като учител по английски език в Прогресивно училище?  
    Какво е да работиш като специалист „Развитие на търговски обекти“ във „Филип Морис“?
    Какво е да работиш като учител по изобразително изкуство в Прогресивно училище?
    Какво е да работиш като маркетинг мениджър във „Филип Морис“?
    Какво е да работиш като специалист „Логистика“ в Kaufland България?
    Какво е да работиш като консултант „Управление на риска“ в „Телелинк Бизнес Сървисис“?
    Какво е да работиш като тест инженер в Melexis?
    Какво е да работиш като продуктов мениджър в ТЕСИ?
    Какво е да работиш като дрогерист в dm България?
    Какво е да работиш като продуктов мениджър в aiko?
    Какво е да работиш като главен инженер в „Планекс”?
    Какво е да работиш като супервайзър „Продажби“ в „Монделийз България“?
    Какво е да работиш като Quotations Engineer в Lufthansa Technik Sofia?
    Какво е да работиш като координатор в Lufthansa Technik Sofia?
    Какво е да работиш като глобален мениджър „Обучения“ в Bayer?
    Какво е да работиш като маркетинг мениджър на Roo Brands?
    Какво е да работиш като брокер на бизнес имоти в MBL|CBRE?
    Какво е да работиш като лидер на екип във Visteon?
    Какво е да работиш като ръководител на полети в ДП РВД?
    Какво е да работиш като данъчен консултант в EY?

     

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 2 часа
    ТИЗ започва паневропейски интермодален проект с италианската Gruppo UniRetiCon
    Целта е у нас да бъдат създадени различни интермодални платформи
    преди 3 часа
    Авиационният сектор у нас е достигнал на 92% нивото си от преди COVID пандемията
    85% от самолетите на българските авиокомпании са работили на пазари извън България
    преди 4 часа
    Български хляб достига до 10 европейски държави с Lidl
    Пловдивският производител „Хебър” инвестира близо 15 млн. евро в 2 нови производствени линии
    преди 6 часа
    Над 10% ръст на пътуванията на българи в чужбина през февруари
    Увеличават се и посещенията на чужденци у нас, показват данните на НСИ
    преди 8 часа
    Предлагат индустриалните паркове само за един вид производства
    С промените в закона ще бъде създаден нов тип специализиран парк