вторник, 12 декември 2023   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  1125 прочитания

  БТПП и ИСК при УНСС ще си сътрудничат в образователната сферa

  Те се споразумяха за синхронизиране на образователните изисквания и потребностите на бизнеса от подготвени кадри
  04 август 2023, 13:49 a+ a- a

  Председателят на Българската търговско-промишлена палата Цветан Симеонов и директорът на Института за следдипломна квалификация към УНСС проф. Живко Драганов подписаха споразумение за сътрудничество в образователната сфера.

  Споразумението се реализира поради нарастващата необходимост от синхронизиране на образователните изисквания и потребностите на бизнеса от подготвени кадри. То ще работи още за осигуряване на адекватно обучение, даващо възможости за последваща професионална реализация на обучаемите в предприятията у нас на фона на все по-изострящата се криза за квалифицирани кадри.

  Симеонов и Драганов се съгласиха, че подобни съвместни действия между образователни институции и бизнес организации са наложителни, защото трябва да бъде постигнато още по-ефективно свързване на образованието в университетите с реалните нужди на икономиката.

  Цветан Симеонов заяви, че настоящото споразумение е поредна стъпка от работата на БТПП в посока на развитие на сътрудничество между образователната система и бизнеса за надграждане конкурентоспособността на българската икономика.

  При нужда на компании от участие в специфични обучения или програми на служители, БТПП може да окаже съдействие в качеството си на партньор с УНСС за адаптирането на обученията в зависимост от специфичните нужди на фирмите-кандидати.

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 8 часа
  Lidl инвестира над 15 млн. лв. в 10-ия си магазин в Пловдив
  Това е 122-ят обект на веригата в страна
  преди 10 часа
  преди 10 часа
  Над 5,5 млрд. лева са американските инвестиции у нас, създали са 41 хил. работни места
  19 са американските ИТ компании с 13 хил. заети у нас, инвестират също в енергетика, преработваща промишленост и търговия, присъстват в Разград, Севлиево, Стара Загора и София, сочи нов доклад
  преди 11 часа
  Бианор Холдинг придобива софтуерната компания Булбера
  Дружеството специализира в разработката на софтуерни решения в областта на здравеопазването, телекомуникациите и електронната търговия
  преди 12 часа
  Близо 18% ръст на приходите от нощувки през ноември
  Според националната статистика по-голямата част от тях идват от български граждани