вторник, 16 април 2024   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  854 прочитания

  Schneider Electric ще си сътрудничи с университета в Пловдив

  Партньорството обхваща катедрите от Физико-технологичния факултет
  21 юли 2023, 10:35 a+ a- a

  Снимка: Schneider Electric

  На церемония в Умната фабрика на Schneider Electric в Пловдив се състоя официалното подписване на споразумението за сътрудничество между компанията и Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“. Партньорството ще обхване катедрите от Физико-технологичния факултет, като основен фокус ще бъдат избираеми дисциплини, водени успоредно в учебното заведение и Умната фабрика. Инициативата е част от програмата за устойчиво образование на Schneider Electric, глобален лидер в дигиталната трансформация на енергийното управление и автоматизацията. 

  Споразумението, което влиза в сила на 1 август 2023 г., беше подписано от Мартин Йорданов, управител на фабриката на Schneider Electric в Пловдив, и професор Невена Милева, заместник-ректор на ПУ, Проектна дейност. На събитието присъстваха представители на академичната общност и на компанията. 

  „Фокусът на Schneider, като част от програмата за устойчиво образование е развитието на хората – взимаме бързи решения и имаме гъвкави политики, които се адаптират при отношенията между бизнеса и университета.“, сподели Мартин Йорданов, управител на фабриката на компанията в Пловдив. „Този тип партньорски отношения ще дадат на студентите от ПУ широк спектър меки умения и по-общ поглед над техния кариерен път и „човешките“ примери от практиката.“, допълни той.

  Партньорството с Пловдивския университет обхваща широк спектър от образователни дейности. Заниманията вече са заложени в учебната програма и се радват на огромен интерес. Близо 50 студенти ще могат да преминат през курсовете „Управление на процеси (Основи на лийн технологията)“ и „Енергиен мениджмънт и електрически апарати“. 

  „Ние търсим нов вид взаимоотношения с бизнеса, при които студентите се докосват до реалната работна среда, но и задържат своя интерес към успешно и отлично завършване. Този вид сътрудничество следва да подобрява цялостното преживяване от обучението, но и да предоставя нови, търсени от работодателя знания и умения – вярваме, че това ще се случи чрез Schneider.“, сподели професор Невена Милева, заместник-ректор на ПУ, Проектна дейност. „Ние даваме основата и посоката на младите кадри, а ваша е отговорността да им дадете бизнес контекст какви са възможностите за тяхната професионална реализация“, допълни тя.

  С официалното подписване на споразумението бяха набелязани и първите конкретни стъпки по него. Компанията ще инвестира в изграждането на споделени работни пространства с цел да стимулира екипната работа между студентите. 

  По-рано през годината бяха подписани подобни споразумения между Schneider Electric и други три висши учебни заведения в България, което демонстрира дългосрочния ангажимент на компанията в подкрепа на институциите, развиващи таланти в сферата на технологиите и иновациите.

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 3 часа
  ЕК пуска 35 500 безплатни билета за 18-годишните, за да обиколят Европа
  Кандидатстването започва днес и ще приключи на 30 април
  преди 4 часа
  В София ще се състои кръгла маса за електронната търговия в ЕС
  „Бъдещето на електронната търговия в Европейския съюз“ ще се проведе на 29 април
  преди 5 часа
  Двуцифрен ръст в ползването на услугата Executive Search у нас през 2023 спрямо 2020 
  Транспорт и логистика е секторът с най-голям ръст в ползването на директното търсене за мениджърски позиции, според анализа на БЕСА
  преди 6 часа
  БАКБ придобива Токуда банк
  Очаква се регулаторно одобрение на сделката
  преди 9 часа
  България в ЕС: Повече инвестиции и по-високи доходи
  Износът на стоки от България в ЕС достига 31 млрд. евро през 2022, отчита доклад на ИПИ