сряда, 08 май 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    1729 прочитания

    Hitachi Solutions Bulgaria стартира обучителната си програма SPACE

    Разширавянето на екипа в България е част от стратегията на компанията на европейско ниво за експанзия и инвестиране в хората
    18 юли 2023, 07:58 a+ a- a

    Снимка: Hitachi Solutions Bulgaria

    IT компанията Hitachi Solutions Bulgaria обяви, че кампанията по набирането на кандидати за обучителната им програма, наречена SPACE, е финализирана успешно. Над 300 кандидатури, покриващи критериите, са преминали през процеса по подбор на организацията. 

    Набирането на таланти стартира на 10 март и продължи до 26 май. Програмата ще се води за първи път в този си формат в Hitachi Solutions Bulgaria, и затова броят на кандидатствалите е повод за гордост и радост на екипа. 

    Финален етап от подбора на бъдещите IT ентусиасти е т.нар. Assessment Centre, който Hitachi Solutions Bulgaria проведе на 13-ти и 14-ти юни в конферентния сектор на софийски хотел. Своеобразният Център за оценка събра 30 предварително избрани кандидати. В рамките на два дни те трябваше да се справят с различни индивидуални и групови задачи по нестандартен, креативен начин. На втория ден се проведоха и индивидуални, финални интервюта с всеки един кандидат. За да стигнат дотук, участниците трябваше успешно да преминат няколко интервюта и да решат техническа задача. 

    Като термин т.нар. център за оценка представлява процес по набиране на кандидати за работа, в който те биват тествани дали са подходящи за дадена позиция по нестандартни методи. Assessment Centre като HR похват в подбора на таланти не е широко използван в България, но Hitachi Solutions Bulgaria решава да приложи опита на екипите в другите държави, в които има офиси организацията, и то съвсем успешно. Обратната връзка, която получава от самите участници, е повече от положителна. Общият коментар е, че кандидатите до този момент не са участвали в подобно събитие, не са и чували за такова. Но са били предизвикани, развълнувани, поставени в различни ситуации, изискващи креативен подход. Още по-интересното на този подход е, че поставя напълно непознати хора в екипи с цел да работят заедно за постигането на конкретна цел, изпълнението на определена задача, което в реални условия се случва често в работата по проекти и е много ценен опит. И в тази връзка кандидатите на Hitachi Solutions Bulgaria са били особено впечатлени от собствените си умения. 

    Официално програмата SPACE стартира на 10 юли 2023 г., когато е и първият работен ден за 13-те участници.

    Hitachi Solutions Bulgaria е IT консултантска компания и партньор на Microsoft. Съответно всеки участник в SPACE програмата ще бъде обучен на основите на Microsoft. Целта на екипа е в рамките на 3 месеца да подготви новите колеги за работа по реални проекти. Като структура програмата е разделена на модули. Всеки един ще се състои от лекционна част, практически задачи и презентации. Тхнологиите, които ще бъдат разгледани, са предимно Microsoft такива, Power Platform, Dynamics, Azure Cloud, съответно като език на програмиране C#, .NET, но също така и JavaScript, React, умения за работа с GIT и други. За да бъде успешна, програмата ще се провежда присъствено, в офиса на компанията. Но ползвайки хибридния модел на работа в организацията, участниците ще могат и да работят от разстояние в дните, в които ще имат самостоятелни задачи. Сериозен плюс на обучението е и това, че ще се води от колеги от цяла Европа. Основният ѝ водещ е Стела Вълчева, но за разработването на всеки модул ще отговарят както хора от България, така и от другите офиси – Великобритания, Германия, Франция, Португалия. 

    Освен техническите умения, които участниците ще придобият в рамките на тези три месеца, ще усвоят и много от т.нар. и много важни soft skills – адаптивност, умения за работа в екип, но и индивидуално, умения за критично мислене, умения за разрешаване на проблеми, адаптивност, презентационни умения и много други. Новите колеги ще се запознаят и с друга характеристика, широка ползвана в IT компаниите – менторството. От самото начало всеки един ентусиаст ще има свой ментор, който ще му помага по пътя на неговото професионално Hitachi пътуване! 

    Вижте профила и актуалните позиции за работа на Hitachi Solutions Bulgaria в JOBS.bg

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 7 минути
    Откриват Център по дигитално предприемачество във ВУТП
    „Дигитално предприемачество и изкуствен интелект“ е най-новата специалност във висшето училище
    преди 1 час
    Около 15-16% са празните офиси в София
    ИТ секторът остава основен наемател на офис площи в началото на 2024, сочи проучване
    преди 19 часа
    Първата за България и региона водородна зарядна станция вече e в експлоатация
    Тя може да зарежда при двете стандартни налягания за компресиран водород
    преди 19 часа
    Ето каква част от българите са доволни от работата и заплатата си
    Близо 40% от сънародниците ни виждат в изкуствения интелект повече проблеми, отколкто възможности, сочи ново проучване
    преди 21 часа