събота, 02 декември 2023   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  1445 прочитания

  Hitachi Solutions Bulgaria стартира обучителната си програма SPACE

  Разширавянето на екипа в България е част от стратегията на компанията на европейско ниво за експанзия и инвестиране в хората
  18 юли 2023, 07:58 a+ a- a

  Снимка: Hitachi Solutions Bulgaria

  IT компанията Hitachi Solutions Bulgaria обяви, че кампанията по набирането на кандидати за обучителната им програма, наречена SPACE, е финализирана успешно. Над 300 кандидатури, покриващи критериите, са преминали през процеса по подбор на организацията. 

  Набирането на таланти стартира на 10 март и продължи до 26 май. Програмата ще се води за първи път в този си формат в Hitachi Solutions Bulgaria, и затова броят на кандидатствалите е повод за гордост и радост на екипа. 

  Финален етап от подбора на бъдещите IT ентусиасти е т.нар. Assessment Centre, който Hitachi Solutions Bulgaria проведе на 13-ти и 14-ти юни в конферентния сектор на софийски хотел. Своеобразният Център за оценка събра 30 предварително избрани кандидати. В рамките на два дни те трябваше да се справят с различни индивидуални и групови задачи по нестандартен, креативен начин. На втория ден се проведоха и индивидуални, финални интервюта с всеки един кандидат. За да стигнат дотук, участниците трябваше успешно да преминат няколко интервюта и да решат техническа задача. 

  Като термин т.нар. център за оценка представлява процес по набиране на кандидати за работа, в който те биват тествани дали са подходящи за дадена позиция по нестандартни методи. Assessment Centre като HR похват в подбора на таланти не е широко използван в България, но Hitachi Solutions Bulgaria решава да приложи опита на екипите в другите държави, в които има офиси организацията, и то съвсем успешно. Обратната връзка, която получава от самите участници, е повече от положителна. Общият коментар е, че кандидатите до този момент не са участвали в подобно събитие, не са и чували за такова. Но са били предизвикани, развълнувани, поставени в различни ситуации, изискващи креативен подход. Още по-интересното на този подход е, че поставя напълно непознати хора в екипи с цел да работят заедно за постигането на конкретна цел, изпълнението на определена задача, което в реални условия се случва често в работата по проекти и е много ценен опит. И в тази връзка кандидатите на Hitachi Solutions Bulgaria са били особено впечатлени от собствените си умения. 

  Официално програмата SPACE стартира на 10 юли 2023 г., когато е и първият работен ден за 13-те участници.

  Hitachi Solutions Bulgaria е IT консултантска компания и партньор на Microsoft. Съответно всеки участник в SPACE програмата ще бъде обучен на основите на Microsoft. Целта на екипа е в рамките на 3 месеца да подготви новите колеги за работа по реални проекти. Като структура програмата е разделена на модули. Всеки един ще се състои от лекционна част, практически задачи и презентации. Тхнологиите, които ще бъдат разгледани, са предимно Microsoft такива, Power Platform, Dynamics, Azure Cloud, съответно като език на програмиране C#, .NET, но също така и JavaScript, React, умения за работа с GIT и други. За да бъде успешна, програмата ще се провежда присъствено, в офиса на компанията. Но ползвайки хибридния модел на работа в организацията, участниците ще могат и да работят от разстояние в дните, в които ще имат самостоятелни задачи. Сериозен плюс на обучението е и това, че ще се води от колеги от цяла Европа. Основният ѝ водещ е Стела Вълчева, но за разработването на всеки модул ще отговарят както хора от България, така и от другите офиси – Великобритания, Германия, Франция, Португалия. 

  Освен техническите умения, които участниците ще придобият в рамките на тези три месеца, ще усвоят и много от т.нар. и много важни soft skills – адаптивност, умения за работа в екип, но и индивидуално, умения за критично мислене, умения за разрешаване на проблеми, адаптивност, презентационни умения и много други. Новите колеги ще се запознаят и с друга характеристика, широка ползвана в IT компаниите – менторството. От самото начало всеки един ентусиаст ще има свой ментор, който ще му помага по пътя на неговото професионално Hitachi пътуване! 

  Вижте профила и актуалните позиции за работа на Hitachi Solutions Bulgaria в JOBS.bg

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 16 часа
  От 1 януари: Максималният осигурителен доход се повишава на 3750 лв.
  Парламентът прие на първо четене бюджетите на НЗОК и ДОО за 2024
  преди 20 часа
  Висшистите в България се реализират все по-добре
  Под 1% безработица при медици и математици, показва тазгодишното издание на Рейтинговата система на висшите училища в България
  преди 21 часа
  AbbVie купува ImmunoGen
  Сделката е на стойност $10,1 милиарда
  преди 21 часа
  Ето колко години трябва да спестявате, за да си купите жилище в България
  Жилищата са достъпни за около една трета от домакинствата в страната, сочи анализ на УниКредит Булбанк
  преди 22 часа
  Безработицата в ЕС и еврозоната остава стабилна
  През октомври показателят остава непроменен спрямо предходния месец
  преди 23 часа
  Инфлацията в еврозоната намалява повече от очакваното
  Според експресните оценки на Евростат показателят през ноември е 2,4%