понеделник, 24 юни 2024   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  8086 прочитания

  Как протича интервю за работа в Hitachi Solutions Bulgaria?

  Какво е важно да знаем за компанията и процеса по подбор, ако ни предстои интервю за работа, и как да се представим успешно, разказва Лора Иробалиева, HR manager в Hitachi Solutions Bulgaria
  28 юли 2022, 11:47 a+ a- a

  Лора Иробалиева има повече от 8 години опит в сферата на човешките ресурси и общо 22 години стаж в различни сектори. Към Hitachi Solutions Bulgaria се присъединява през март 2021 г. като мениджър „Човешки ресурси“ и подпомага дейността на локално ниво, като отговаря за всички процеси в България – от подбора през назначаването, допълнителните придобивки, ангажирането на служителите и позиционирането на компанията. (Снимка: Hitachi Solutions Bulgaria)

  Hitachi Solutions Bulgaria е технологична компания, създадена в България в края на 2019 г. Дейността ѝ е съсредоточена основно във внедряването на достъпни и удобни за потребителите бизнес приложения, базирани на Microsoft технологии. Какво е важно да знаем за компанията и процеса по подбор, ако ни предстои интервю за работа, и как да се представим успешно, разказва Лора Иробалиева, HR manager в Hitachi Solutions Bulgaria .

  Колко и какъв тип специалисти работят при Вас? 
  Горди сме, че успяхме да създадем екип от професионалисти въпреки пандемията. В момента сме към 75 души, но всеки месец се увеличаваме и целта да се разраснем с 40% в рамките на финансовата година, ще се изпълни. Най-вероятно дори ще я надвишим. Като консултантска компания с фокус във внедряването на бизнес приложения, базирани на Microsoft технологии, служителите в по-голямата си част са консултанти по Microsoft Dynamics 365. В същото време огромен напредък има и центърът ни за споделени услуги, в който служителите ни работят за почти всички клонове на компанията.

  Име: Hitachi Solutions Bulgaria
  Сектор: IT
  Създадена/в България е от: края на 2019 г.
  Брой служители глобално/ в България: 3000/ 75
  Офис/ офиси в България: София 1784, бул. „Цариградско шосе“ 115L, ЕТС, сграда С, ет. 1
  Основна дейност на компанията, клиенти/ продукти, услуги, пазари: Hitachi Solutions е глобална консултантска компания с фокус във внедряването на достъпни и удобни за потребителите бизнес приложения, базирани на Microsoft технологии.
  Ключовите услуги и продукти на компанията са: Microsoft Dynamics 365 Finance and Operations, Microsoft Dynamics 365 Customer Engagement, Microsoft Power Apps, eCommerce, IoT, Microsoft Azure, Microsoft PowerBI, Custom Development, and integrations.
  Сред клиентите ни са: Dr. Martens, David Lloyd, Clarion, Rolls Royce, Maxell и много други.
  Главни европейски държави: Великобритания, Германия, Франция, Португалия и България. Hitachi Solutions Bulgaria е част от глобалната група Hitachi.

  Какви хора най-често търсите, за какви позиции? 
  Имайки предвид амбициозната ни цел, имаме позиции, които са постоянно отворени, като например Functional Dynamics 365, FinOps consultant или Microsoft Dynamics 365 FinOps Developer. В момента планираме по-мащабно разширяване на екипа, работещ по проекти в Германия, така че специалисти с познания по английски и немски език са добре дошли. Освен това нарасна необходимостта от Azure специалисти на всякакви нива – от начално ниво до архитекти.

  Как протича типично процесът по подбор? Какво да очакват кандидатите на едно интервю? Имате ли тестове и ако да – какви? 
  Процесът по подбор на кандидати преминава през няколко етапа, които включват предварителен разговор, основно интервю и финална среща със съответните мениджъри, които са ангажирани за конкретната позиция. Към момента разговорите се провеждат дистанционно. Стремим се срещите да преминават по свободен и неформален начин, като за нас е много важно двете страни да комуникират откровено. Тестове са предвидени само за някои технически длъжности, за които кандидатите имат малък опит. 

  Колко интервюта провеждате и с кои мениджъри от компанията кандидатите най-вероятно ще се видят? 
  Стараем се да предложим максимално бърз процес при подбора на таланти. На предварителния разговор кандидатите се срещат с HR колегите, на основното интервю се запознават с нашия управител и/ или мениджър на съответния екип. При необходимост от трети, финален разговор, то той може да се проведе отново с горепосочените. Процесът завършва с изпращане на писмена оферта. За наша радост и удовлетворение съотношението между изпратени и приети оферти на този етап е изключително високо.

  Колко време продължава едно интервю/ целият процес по подбор? 
  Едно интервю може да продължи от 30 минути до един час. В общия случай за целия процес може да са необходими до три срещи, като се стремим да бъдат насрочени във възможно най-кратки срокове.

  Какво бихте искали да видите в кандидатите по време на интервю? Какво би Ви направило добро впечатление? 
  В кандидатите очаквам да видя желание за работа в Hitachi Solutions Bulgaria и да развиват уменията си. Ние предоставяме възможност за обучения, Майкрософт сертифициране и слушаме, когато ни споделят мнението си. Добро впечатление ми прави, когато кандидатите са проучили фирмата и ролята, за която кандидатстват, т.е. наясно са с целите си.

  Какво би Ви направило лошо впечатление на интервю? 
  За радост, това се случва рядко, но лошо впечатление прави, когато кандидатът не се яви на срещата и не предупреди за това предварително. Интервюто е възможност за двете страни да се представят в най-добрата си светлина и би следвало да покажат уважение. 

  На кой етап се обсъжда въпросът за възнаграждението и имате ли практика да искате от кандидатите сами да дефинират очакванията си? 
  Понякога тази тема се засяга още на първата среща. За нас е важно да говорим открито с кандидата, както и да преценим дали взаимно можем да покрием нуждите и желанията си. 

  Имате ли стажантски програми? Ако да – кога стартират и какви са условията? 
  Последните три години имахме програма, която беше насочена към студенти с малко или без никакъв опит, но с желание за развитие в областта на Microsoft технологиите. Програмата включваше 6-месечен обучителен период на стандартен трудов договор. Тази година взехме участие в няколко студентски форума и интересът беше наистина много голям. Затова обмисляме отново да реализираме такава програма догодина.

  За кои позиции конкуренцията е най-голяма и колко души типично се конкурират за едно място? 
  Бих казала, че конкуренцията е най-голяма за позиции Test/QA Analyst и PMO. Много хора с най-различен опит са се насочили към тази сфера с желание да направят промяна в кариерата си. Освен това ние даваме възможност на хора с малко опит, но голямо желание, да осъществят кариерните си амбиции. За всяка обявена роля търсим обикновено по няколко кандидати и винаги се стараем да намерим място на колкото се може повече хора.

  За кои позиции е най-трудно да откриете подходящите хора?
  Най-трудно ни е да открием хора с опит в Microsoft Dynamics 365. Ето защо през есента на 2021 г. стартирахме тримесечна програма с нашите колеги от Германия за обучение по тази система, която завърши успешно. Поради това в момента я повтаряме, в периода юли – септември 2022 г. Насочена е към хора с опит в други ERP системи или дълбоки познания в индустриите, но с отличен немски и английски език.

  Какво не знаят кандидатите за компанията, а е важно да знаят според Вас? 
  Важно е да знаят, че Hitachi Solutions Bulgaria е компания с бъдеще. Мисията ни е да допринасяме към обществото посредством иновативни технологии и продукти. В същото време се грижим за служителите, като се вслушваме в техните желания. Убедени сме, че те приемат Hitachi Solutions Bulgaria като доверен партньор. Нашите ценности са: хармония, доверие и респект.

  С какво най-вече се отличавате от останалите компании и привличате кандидатите като работодател?
  Ние вярваме, че всеки служител има да каже нещо важно, което може да допринесе за обогатяването на нашата среда. Стремим се да предлагаме предизвикателна и разнообразна работа в различни индустрии и предоставяме приятна работна среда, в която хората да могат да растат лично и професионално. Чрез менторската ни програма се стараем да дадем възможност на всеки да бъде чут и да се развива в посоката, която желае. 

  Повече информация за компанията и свободните позиции в момента вижте в профила на Hitachi Solutions Europe Ltd. в JOBS.bg тук

   

  ВИЖТЕ ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА КАК ПРОТИЧА ИНТЕРВЮ ЗА РАБОТА:

  Как протича интервю за работа в Леони България?
  Как протича интервю за работа в Amadeus Sofia?

  Как протича интервю за работа в Motion Software?
  Как протича интервю за работа в Mobile Wave Solutions?
  Как протича интервю за работа в Amdaris?
  Как протича интервю за работа в „Сирма Солюшънс“
  Как протича интервю за работа в DXC?
  Как протича интервю за работа в SEEBURGER?
  Как протича интервю за работа в Технологичен център Комерцбанк София?
  Как протича интервю за работа в TransferMate Global Payments?
  Как протича интервю за работа в Immedis?
  Как протича интервю за работа в KBC Shared Service Center Varna? 

  Как протича интервю за работа в Anakatech?
  Как протича интервю за работа в Regiocom?
  Как протича интервю за работа във Фонд на фондовете?
  Как протича интервю за работа в Astea Solutions?
  Как протича интервю за работа в Astound Commerce?
  Как протича интервю за работа в Progress?
  Как протича интервю за работа в „Гопет Транс“?
  Как протича интервю за работа в DHL Competence Center?
  Как протича интервю за работа в Chaos Group?
  Как протича интервю за работа във Flat Rock Technology?
  Как протича интервю за работа в „Телелинк Бизнес Сървисис“?
  Как протича интервю за работа в The Stars Group?
  Как протича интервю за работа във Fourth България?
  Как протича интервю за работа в „Язаки България“?
  Как протича интервю за работа в DataArt България?
  Как протича интервю за работа в „АктивТрейдс“ КЧТ клон София?
  Как протича интервю за работа в Sutherland?
  Как протича интервю за работа в dm България?
  Как протича интервю за работа в ScaleFocus?
  Как протича интервю за работа в NaXex?
  Как протича интервю за работа в ABB?
  Как протича интервю за работа във Vivacom?
  Как протича интервю за работа в Playtech?
  Как протича интервю за работа в EVN България?
  Как протича интервю за работа в CSC?
  Как протича интервю за работа в „Аурубис”?
  Как протича интервю за работа в IBM България?
  Как протича интервю за работа в „Таулиа”?
  Как протича интервю за работа в SBTech?
  Как протича интервю за работа в „ЛЕМ България”?
  Как протича интервю за работа в „Сенсата Технолоджис”?
  Как протича интервю за работа в „УниKредит Булбанк“?
  Как протича интервю за работа в „Белла България”?
  Как протича интервю за работа в Gameloft?
  Как протича интервю за работа в SEEBURGER Informatik?
  Как протича интервю за работа в „ГфК България”?
  Как протича интервю за работа в „Софика Груп”?
  Как протича интервю за работа в „Монтюпе“?
  Как протича интервю за работа във VMware?
  Как протича интервю за работа във „Вистеон”?
  Как протича интервю за работа в „Инграм Майкро“?
  Как протича интервю за работа в Walltopia?
  Как протича интервю за работа в „Мелексис”?
  Как протича интервю за работа в easyJet?
  Как протича интервю за работа в MentorMate?
  Как протича интервю за работа в Мтел?
  Как протича интервю за работа в TELUS International?

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 5 часа
  ЕС отпуска на България 65,2 млн. евро за възобновяема енергия
  Брюксел инвестира приходи от търговия с емисии за по-чисти енергийни системи в 10 държави, сред които и България
  преди 8 часа
  Нова програма подкрепя дигитализацията на близо 200 фирми у нас
  Те могат да получат 2000 евро субсидия за дигитализация на дейността си чрез DIGITRANS
  преди 10 часа
  Проучване: Над 2/3 от шефовете няма да наемат служители без умения за работа с AI
  През 2024 година изкуствения интелект ще се утвърди като ключов елемент на работното място
  преди 11 часа
  Moody's повиши дългосрочния депозитен рейтинг на Пощенска банка
  Към края на 2023 г. банката отчита коефициент на базовия собствен капитал от първи ред в размер на 19,0%
  преди 13 часа
  Сирма Груп ще придобие 51% дял от румънска софтуерна компания RoWeb
  Сделката ще осигури на Сирма достъп до румънския пазар