неделя, 05 май 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    612 прочитания

    218 ученици са практикантите в Lidl тази година

    Това е ръст от близо 64% в сравнение с участниците миналата година
    10 юли 2023, 14:29 a+ a- a

    Рекорден брой участници посреща десетото юбилейно издание на практикантската програма на Lidl. Общо 218 ученици в 11 и 12 клас от цялата страна влизат като практиканти в магазините на веригата, за да натрупат първия си професионален опит в бързооборотната търговия. Това е ръст от близо 64% в сравнение с участниците в миналогодишното издание.

    Различни са причините, които карат младите хора да избират Lidl за своя първа работа през лятото. Някои от тях са били практиканти миналата година и с готовност се връщат за втори път. За други това е магазинът, в който най-често пазаруват, и са любопитни да го опознаят отблизо. Трети избират компанията, защото се е доказала като една от най-успешните в страната и вярват, че в нея ще научат много.

    Всичко това младежите споделиха по време на онлайн събитие, което събра участниците в първия им работен ден. Те бяха посрещнати от миналогодишни практиканти, за които програмата е била силен кариерен старт и днес продължават развитието си в компанията на по-високи позиции.

    През следващите два месеца новите таланти ще работят в магазините на веригата и ще натрупат ценен професионален и житейски опит. Сред ежедневните им задачи ще бъде да се грижат за подредбата на стоката, да съдействат на клиентите и да опознаят и прилагат основните принципи на работа в ритейл сектора. Едновременно с това ще се научат да приоритизират задачите си, да бъдат самостоятелни и отговорни, както и да работят в екип. През цялото време ще имат до себе си ментор – опитен професионалист от Lidl, който ще ги напътства. Лятната практика може да отвори врати и към останалите младежки програми на веригата или към постоянна работа на пълен или непълен работен ден.

    Практикантската програма е най-дългогодишната младежка програма на Lidl. По повод нейния десети юбилей компанията я надгради с нови възможности и атрактивни награди. За първи път тази година участниците могат да избират между 6- и 8-часов работен ден. Още една новост е възможността за 5 дни неплатен отпуск, за да могат учениците да съчетаят работата с почивка. В края на програмата най-добре представилите се могат да спечелят една от двете големи награди – стипендия за първата година в университета в размер на 1500 лв. или телефон iPhone 14 Pro, както и две награди на стойност 600 лв. под формата на ваучери за продукти в Lidl.

    За първи път тази година представители на компанията гостуваха и в 30 училища в страната, за да представят програмата и ползите от нея на ученици в 11 и 12 клас. По време на училищната обиколка над 1000 ученици от 22 града научиха за предимствата на лятната практика в Lidl и възможностите, които дава компанията на младите хора.

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    02 май 2024, 16:21
    Pfizer увеличи прогнозата за печалба
    Причината – съкращения в разходите и по-добро от очакваното търсене на продукти за Covid
    02 май 2024, 13:44
    ОИСР очаква стабилен икономически ръст през 2024 и 2025 г.
    Очаква се обаче растежът да остане под дългосрочната средна стойност
    02 май 2024, 11:25
    OpenAI се споразумя с Financial Times
    Компанията за изкуствен интелект ще може да използва данни на изданието, за да обучава езиковите си модели
    02 май 2024, 09:49
    Федералният резерв остави лихвите непроменени
    Не е ясно дали американската централна банка ще успее да направи 3 намаления на лихвените проценти тази година
    02 май 2024, 08:03
    Coca-Cola ще използва облачните AI услуги на Google
    Сделката е на стойност $1,1 милиарда
    30 април 2024, 16:30
    Изследователски институт по иновативна медицина ще бъде открит в МУ-София
    Ще се провеждат проучвания на злокачествени тумори и изследвания, свързани с усложненията от Ковид-19