неделя, 05 май 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    624 прочитания

    Стартира 5-ото издание на Лятната академия на А1

    20 студенти и ученици ще придобият реален опит по ключови проекти с помощта на ментори
    04 юли 2023, 13:37 a+ a- a

    Снимки: А1

    20 студенти и ученици ще придобият практически знания и умения под ръководството на ментор в А1 в следващите три месеца като участници в А1 Лятна академия. Младите хора се включват в специализираната програма по покана на компанията заради отличителното си представяне в различни образователни инициативи през годината. Те са представители на различни училища и университети като Нов Български университет (НБУ), Университета за национално и световно стопанство (УНСС), Техническия университет-София и Факултета по математика и информатика (ФМИ) на Софийския университет „Св. Климент Охридски“, Националната търговско-банкова гимназия и др.

    Студентите и учениците в петото издание на А1 Лятна академия изучават различни специалности като системно програмиране, компютърни мрежи, телекомуникации, бизнес администрация, икономика и бизнес, маркетинг. Под ръководството на ментори, едни от най-утвърдените професионалисти в своята област, до края на септември те ще придобият практически опит в няколко от направленията в А1: 
    1. „Информационни технологии и дигитална трансформация“, 
    2. „Мрежа и услуги“ и 
    3. „Маркетинг“. 

    В допълнение към работата по ключови за А1 проекти младите хора ще имат възможността да преминат и специализирани обучения по социални и технически умения. 

    Миглена Узунова, старши директор „Човешки ресурси“ на А1, приветства участниците в Лятната академия: „Поздравявам ви за изключително успешното ви представяне през годината, с което спечелихте възможността да сте част от нашата Лятна академия. Заедно със своите ментори ще имате възможност да откривате нови технологични предизвикателства и да развивате нови умения. През следващите три месеца е важно да запазите ентусиазма и амбицията си, да провокирате себе си и да бъдете любознателни. Пожелавам ви да откриете своята професионална посока и да последвате мечтите си за кариера.“

    Миглена Узунова, старши директор „Човешки ресурси“ на А1

    Младите таланти в Лятната академия тази година, които се развиват в ИТ сферата, ще могат да се включат в дизайна, разработката, мониторинга и подготовката на документация за едни от ИТ системите на фокус за компанията. Стартиращите професионалния си път, като част от направление „Мрежа и услуги“, ще могат да се докоснат до реални проекти по тестване и конфигуриране на мобилни базови станции в мобилните централи по технологии 2G/3G. Сред другите задачи, в които ще се включат, са изпитване на нови функционалности и устройства и създаване на мрежови топологии, свързани с основната мрежа за данни и др.

    В направление „Маркетинг“ младите хора с отличително представяне през годината ще имат възможност да работят по проучвания за процеси и продукти, свързани с онлайн магазини и видео магазини, както и в изготвяне на маркетингови и технически изисквания за бизнес функционалности по реални проекти на А1. Сред интересните проекти, по които те ще работят през трите месеца на А1 Лятна академия, са още изготвяне на кампании за онлайн магазини, клиентски пътеки и др.

    По време на участието си в Лятната академия на А1 студентите и учениците ще получават месечно възнаграждение за труда си, ще могат да се възползват от служебна SIM карта и мобилен телефон, както и от множество други социални придобивки. Лятната академия е част от редица младежки инициативи, които А1 развива през годините, сред които са целогодишна стажантска програма, партньорства с водещи учебни заведения, практикантски програми и много други. 

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    02 май 2024, 16:21
    Pfizer увеличи прогнозата за печалба
    Причината – съкращения в разходите и по-добро от очакваното търсене на продукти за Covid
    02 май 2024, 13:44
    ОИСР очаква стабилен икономически ръст през 2024 и 2025 г.
    Очаква се обаче растежът да остане под дългосрочната средна стойност
    02 май 2024, 11:25
    OpenAI се споразумя с Financial Times
    Компанията за изкуствен интелект ще може да използва данни на изданието, за да обучава езиковите си модели
    02 май 2024, 09:49
    Федералният резерв остави лихвите непроменени
    Не е ясно дали американската централна банка ще успее да направи 3 намаления на лихвените проценти тази година
    02 май 2024, 08:03
    Coca-Cola ще използва облачните AI услуги на Google
    Сделката е на стойност $1,1 милиарда
    30 април 2024, 16:30
    Изследователски институт по иновативна медицина ще бъде открит в МУ-София
    Ще се провеждат проучвания на злокачествени тумори и изследвания, свързани с усложненията от Ковид-19