петък, 26 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    1052 прочитания

    Lidl изпрати четвъртия випуск ученици в дуална форма на обучение

    87% от учениците определят практиката в компанията като изключително полезна
    11 май 2023, 13:58 a+ a- a

    Снимка: Lidl България

    Lidl изпрати четвъртия си випуск ученици в дуална форма на обучение. Общо 23 младежи от София, Перник и Елин Пелин избраха компанията за своята практика в последните две години от своето училищно образование. В магазините на веригата и складовата ѝ база в Равно поле те се подготвяха за професиите „Икономист“ и „Спедитор логистик“.

    Според вътрешно проучване, 87% от учениците са оценили опита си в Lidl като изключително полезен, а над 70% са готови да препоръчат компанията като работодател. Други са категорични, че искат да станат постоянна част от екипа, а трети обещават, че ще се върнат отново в Lidl като стажанти или участници в trainee програмата на компанията.

    Това е и едно от големите предимства на дуалното обучение. То дава шанс на учениците да учат в реална бизнес среда, но и възможност да продължат да работят в компанията, в която са провели своята практика. Едновременно с това формира трудови навици у младите и ги прави много по-подготвени за професионалното им развитие. Това потвърждават и учениците в тазгодишния випуск на Lidl. Всички те посочват, че са станали по-отговорни, търпеливи и уверени, подобрили са комуникационните си умения и са станали по-подредени в своите задачи. 

    „Lidl подкрепя дуалната форма на обучение още от старта ѝ в България през 2015 г. Оттогава до днес сме изпратили четири випуска. Това са общо 47 ученици, избрали Lidl за своята практика. Дуалното обучение помага на младите да придобият нови знания и умения, формира у тях трудови навици и ги изгражда като бъдещи професионалисти. Вярвам, че всички вие вече имате солидна основа и успяхте да се запознаете със стандартите, по които работи лидерът на търговията в Европа“ – с тези думи се обърна към всички ученици Чавдар Михайлов, директор „Продажби и логистика“ в РД Равно поле, по време на събитие за изпращането на тазгодишните абитуриенти. 

    Подкрепата за дуалното обучение е част от ангажимента на Lidl да дава възможност на младите хора да учат нови неща и да осигурява силен старт на кариерното им развитие. Тази цел следват и другите две младежки програми на веригата – практикантската програма за ученици, навършили 18 години, и стажантската програма, насочена към студенти и млади професионалисти. С всички тях компанията помага на младите да придобият нужните знания и опит заедно с шанса да продължат развитието си в Lidl. Това е и начин за компанията като работодател да бъде още по-добре подготвена за очакванията и спецификите на новото Z поколение.

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 16 часа
    Най-мащабната германска инвестиция в България: „Аурубис“ разширява производството си у нас
    Компанията откри инвестиция за 800 млн. лв. в медодобивния завод край Пирдоп и Златица
    преди 18 часа
    Shelly Group е първата компания на най-новия сегмент за двойно листване на БФБ
    Дружествата могат да търсят капитал едновременно и на двете борси в България и Германия
    преди 23 часа
    ЕК стартира Алианса за критично важните лекарства
    Целта е да се предотврати недостига на лекарства от критично значение
    преди 23 часа
    ЕС ограничава плащанията в брой до €10 000
    ЕП прие нови правила за борба с прането на пари и финансирането на терористични организации
    преди 1 ден
    Мъск обеща по-евтини електромобили
    След като компанията отчете най-големия спад на приходи от 2012 г. насам