вторник, 12 декември 2023   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  818 прочитания

  Практикантската програма на Lidl гостува на 30 училища в страната

  22 май е крайният срок, до който учениците в 11 и 12 клас могат да кандидатстват за лятна практика в магазините на веригата
  02 май 2023, 13:14 a+ a- a

  Снимка: Lidl България

  Практикантската програма на Lidl влиза в клас. По повод нейното юбилейно десето издание представители на компанията ще гостуват на 30 училища в цялата страна, за да представят на учениците в 11 и 12 клас лятната практика в Lidl, както и възможностите за професионално развитие в компанията. Избраните училища са от 22 града в България, сред които София, Варна, Бургас, Габрово, Велинград, Шумен, Пазарджик, Айтос, Балчик и други. 

  Официален старт на училищната обиколка бе даден в Професионалната търговска гимназия в Бургас и 73 СУ „Владислав Граматик“ в София. Там Доротея Митева и Чавдар Михайлов, директори „Продажби и логистика“ за регионалните дружества в Кабиле и Равно поле, разказаха на учениците за възможностите в Lidl. Те представиха как с практикантската програма могат да натрупат нови знания, да спечелят първите си пари или атрактивни награди като стипендия за първата година в университета в размер на 1500 лв. и телефон iPhone 14 Pro.

  Тази година лятната практика ще се проведе от 3 юли до 31 август, като 22 май е крайният срок, до който ученици в 11 и 12 клас от цялата страна могат да кандидатстват на jobs.lidl.bg. В рамките на два месеца практикантите ще работят в магазините на веригата и ще натрупат ценен опит в света на бързооборотната търговия. Те ще се грижат за подредбата на стоката, ще съдействат на клиентите и ще опознаят основните принципи на работа в ритейл сектора. Още по-ценно е, че ще се научат да бъдат самостоятелни, да управляват времето и приоритизират задачите си, както и да работят в екип. 

  Срещу всичко това практикантите ще получават възнаграждение, 200 лв. ваучери за храна месечно и специални отстъпки в Lidl Plus за периода на програмата. През цялото време те ще имат до себе си и ментор – опитен професионалист от Lidl, който ще ги напътства и ще им помага в работата. За първи път тази година участниците могат да избират между 6- и 8-часов работен ден, както и ще разполагат с пет дни неплатен отпуск, за да съчетаят работата с море и почивка. 

  В края на програмата най-добре представилите се практиканти ще могат да спечелят една от двете големи награди – стипендия за първата година в университета в размер на 1500 лв. или телефон iPhone 14 Pro, както и две награди на стойност 600 лв. под формата на ваучери за любими продукти в Lidl.

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 8 часа
  Lidl инвестира над 15 млн. лв. в 10-ия си магазин в Пловдив
  Това е 122-ят обект на веригата в страна
  преди 9 часа
  преди 10 часа
  Над 5,5 млрд. лева са американските инвестиции у нас, създали са 41 хил. работни места
  19 са американските ИТ компании с 13 хил. заети у нас, инвестират също в енергетика, преработваща промишленост и търговия, присъстват в Разград, Севлиево, Стара Загора и София, сочи нов доклад
  преди 10 часа
  Бианор Холдинг придобива софтуерната компания Булбера
  Дружеството специализира в разработката на софтуерни решения в областта на здравеопазването, телекомуникациите и електронната търговия
  преди 11 часа
  Близо 18% ръст на приходите от нощувки през ноември
  Според националната статистика по-голямата част от тях идват от български граждани