четвъртък, 28 март 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    1157 прочитания

    Стартира 10-ото издание на практикантската си програма на Lidl

    То предлага нови възможности като отпуск и избор между 6- и 8-часов работен ден
    04 април 2023, 12:14 a+ a- a

    Снимки: Лидл България

    Практикантската програма на Lidl отбелязва своето 10-о юбилейно издание с нови възможности и атрактивни награди за учениците. Веригата отново отваря вратите на своите магазини за младежи от цялата страна, навършили 18 години, в 11 или 12 клас. Учениците, които искат да прекарат различно и полезно лято в света на Lidl, могат да кандидатстват на jobs.lidl.bg до 22 май. 

    Лятната практика ще се проведе от 3 юли до 31 август. В рамките на два месеца практикантите ще влязат в динамичния свят на бързооборотната търговия – ще бъдат самостоятелни, ще натрупат нови знания и първи професионален опит, а за всичко това ще получават възнаграждение, 200 лв. ваучери за храна месечно и специални отстъпки в Lidl Plus за периода на програмата. Работното време е 5 дни в седмицата (от понеделник до петък). За първи път тази година участниците могат да избират между 6- и 8-часов работен ден, като вторият вариант предлага и по-високо заплащане.

    Сред нещата, които младите ще научат, са как да управляват времето си, да приоритизират задачите, да бъдат комуникативни и да работят в екип. Те ще се грижат за подредбата на стоката в магазина, ще съдействат на клиентите, ще научат основни принципи за търговските промоции и успешните практики, които утвърждават Lidl като водещ ритейлър в Европа. За да се подготвят за всички тези задачи, ще минат през специално онлайн обучение, а през цялата си практика ще разчитат и на ментор – опитен професионалист от Lidl, който ще ги напътства и ще им помага в работата. 

    Още една новост тази година е възможността за 5 дни неплатен отпуск, за да могат учениците да съчетаят работата с плановете за море или други приключения. Накрая на програмата най-добре представилите се практиканти ще могат да спечелят една от двете големи награди – стипендия за първата година в университета в размер на 1500 лв. или телефон iPhone 14 Pro, както и две награди на стойност 600 лв. под формата на ваучери за любими продукти в Lidl. 

    Практиката в Lidl дава и реална възможност на учениците да продължат развитието си в компанията и след края на програмата на 4- или 6-часов работен ден, така че успешно да съчетават учебния с работния процес. 

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 14 минути
    „България Еър“ променя терминалите за опериране в в Рим, Мадрид и Прага
    Те са предвидени за полети от шенгенското пространство и предоставят възможност за по-добри транспортни връзки и влизане в страните без паспортна проверка
    преди 32 минути
    Предлагат бърза ликвидация на неработещи фирми
    От 30 хил. до 50 хил. нови дружества се създават на година, като над 90% от новостартиралите компании се провалят още в началните стъпки
    преди 1 час
    3 български авиокомпании ще летят до Китай
    Правителството определи авиопревозвачите за директните полети до Поднебесната империя
    преди 2 часа
    преди 2 часа
    ЕК с планове за европейска диплома
    Така ще се насърчи мобилността с учебна цел в рамките на ЕС
    преди 2 часа
    В България има все по-голям интерес към използване на AI в счетоводството
    Счетоводителите се сблъскват със значително увеличаване на документооборота, което изисква по-ефективни методи за обработка и анализ на данните