събота, 11 май 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    5386 прочитания

    Как протича интервю за работа в Cargill България?

    Повече за процеса и как да се подготвите, разказват Радослава Цайкова – Talent Acquisition Process Lead, и Силвия Банова – Talent Acquisition Specialist в Cargill България
    08 март 2023, 10:02 a+ a- a

    Снимка: Радослава Цайкова (вляво) – Talent Acquisition Process Lead и Силвия Банова (вдясно) – Talent Acquisition Specialist в Cargill България

    Cargill предоставя хранителни, селскостопански, финансови и промишлени продукти и услуги на целия свят. В момента в офисите на Cargill в България работят над 1300 служители.

    Първото дружество на Cargill в България – Cargill Agricultural Supply Chain EMEA, е основано през 2006 г. с централен офис в София и е в основата на бизнеса на компанията. Занимава се предимно с търговия със зърнени и маслодайни култури.

    През 2013 г. отвори втори офис в гр. Варна, където екипът, занимаващ се с океански транспорт (Ocean Transportation), осъществява глобалната търговия на Cargill посредством координация на морски плавателни съдове.

    През 2014 г. беше създаден Центъра за споделени бизнес услуги в София (Cargill Business Services Sofia – CBS Sofia). В него централизирано се обслужват бизнесите на Cargill в Европа, Средния изток и Африка, като им се предоставят услуги с добавена стойност в сферата на финансите, транспорта и логистиката, стратегическото снабдяване и доставки, както и управлението на човешки ресурси.

    Какво е важно да знаем за компанията и процеса по подбор, ако ни предстои интервю за работа и как да се представим успешно? Пред Economy.bg разказват Радослава Цайкова – Talent Acquisition Process Lead, и Силвия Банова – Talent Acquisition Specialist в Cargill България.

    Име: Cargill България

    Сектор: Храни и селско стопанство

    В България е от: 2006 година

    Брой служители: Глобално над 150 000, в България над 1300

    Офиси в България: София и Варна

    Основна дейност на компанията, клиенти/продукти, услуги, пазари: Cargill предоставя хранителни, селскостопански, финансови и промишлени продукти и услуги на целия свят.

    Колко и какъв тип специалисти работят при вас?
    Радослава: Гордеем се да имаме над 1300 специалисти в най-разнообразни сфери – от финанси до IT. Дори в условия на пандемия имахме ръст в отворените нови позиции във всички сфери на бизнеса, не само IT, закупчици (Buyers) и роли с втори чужд език, но и такива, насочени директно към глобалния бизнес на компанията, но базирани в София.

    Какви хора най-често търсите, за какви позиции?
    Радослава: Различни специалисти в сферата на финансите, човешките ресурси, снабдяването, транспорта и логистиката и IT.

    Как протича типично процесът по подбор? Какво да очакват кандидатите на едно интервю? Имате ли тестове и ако да – какви?
    Радослава: Опитваме се процесът по подбор най-често да протича в 2 до 3 фази, за да бъде бърз и ефективен. Първата стъпка е интервю със специалист по подбор като тук част от интервюто протича на английски език. След това е срещата с директния мениджър за оценка на техническите умения и дали ще е подходящ профил за екипа. За ролите, изискващи втори чужд език освен английски, се провежда 15-минутна езикова валидация по телефона с колега, на когото този език е майчин.
    За някои роли с по-специфични познания може да се проведе тест, например по счетоводство или ексел.

    Колко интервюта провеждате и с кои мениджъри от компанията кандидатите най-вероятно ще се видят?
    Силвия: Първото интервю винаги е със специалист от отдел „Подбор“. Кандидатите, преминали на следваща фаза ще се срещнат с директния си мениджър и някой от по-старшите си колеги на второто интервю. За някои роли може да се наложи и трето интервю, като то може да бъде с ръководителя на отдела.

    Колко време продължава едно интервю? Целият процес по подбор?
    Радослава: Стандартно едно интервю е между 30 минути и един час. Отделните стъпки в процеса могат да продължат между 2 и 3 седмици. Най-късно две седмици след всяко интервю се споделя обратна връзка с кандидатите.

    Какво бихте искали да видите в кандидатите по време на интервю? Какво би Ви направило добро впечатление?
    Силвия: Идеята на интервюто е и интервюиращите, и кандидатите да получат нужната информация, за да могат да вземат информирано решение дали да се продължи към следващия кръг. Позитивно впечатление правят кандидати с ясна мотивация и идея за развитие в компанията, тези, които са прочели за различните инициативи на Cargill тук и по света и се идентифицират с нашите ценности. Много полезно е, когато кандидатите споделят конкретни примери от техния опит, които биха били полезни и приложими за съответната роля.

    Какво би Ви направило лошо впечатление на интервю?
    Силвия: Кандидат, който си позволи да бъде пренебрежителен или видно няма интерес да бъде на разговора, не прави добро впечатление.

    На кой етап се обсъжда въпросът за възнаграждението и имате ли практика да искате от кандидатите сами да дефинират очакванията си?
    Радослава: Молим кандидатите да споделят своите очаквания още на първия разговор със специалиста по подбор. Важно е за нас, за да разберем къде те виждат себе си в дадената сфера и разбира се, да преценим можем ли да отговорим на техните очаквания.

    Имате ли стажантски програми?  
    Силвия: Повечето наши стажантски програми са с продължителност 6 месеца и са с гъвкаво и намалено работно време, така че студентите да могат да ги съчетават с образованието си. Обикновено ги обявяваме през март/април всяка година и отваряме около 20 – 30 стажантски места. Търсим стажанти в почти всички отдели в София, стажовете в Cargill се заплащат и има възможност за оставане на постоянна роля в компанията след изтичането им.

    За кои позиции конкуренцията е най-голяма и колко души типично се конкурират за едно място?
    Силвия: За дадена позиция средно имаме около 50 – 100 кандидати, които се борят за едно място. Конкуренцията е най-голяма при позиции, за които са нужни от 2 до 3 години опит. 

    За кои позиции е най-трудно да откриете подходящите хора?
    Радослава: Най-трудни по традиция са позициите в IT отделите ни, особено такива с малко по-специфични изисквания.

    Какво не знаят кандидатите за компанията, а е важно да знаят според Вас?
    Радослава: Cargill е в бизнеса от 157 години и за това време ние никога не сме спирали да изпълняваме целта си да изхранваме света по безопасен, отговорен и устойчив начин. Ние изграждаме отношения на доверие по целия свят, като работим с фермери за увеличаване на регенеративното земеделие и намаляване на въздействието върху околната среда; създаваме щадящи земята продукти, като фуражи, които намаляват емисиите на метан и възобновяеми горива от отпадъци; овладяваме силата на технологиите чрез използване на изкуствен интелект, за да поддържаме животните по-здрави, като същевременно правим производителите по-продуктивни. Cargill расте и обогатява видовете си бизнеси година след година и работата с нас дава възможност както за професионално, така и за личностно развитие.

    С какво най-вече се отличавате от останалите компании и привличате кандидатите като работодател?
    Силвия: В Cargill има съвкупност от позиции, на които нашите служители имат възможност да работят на глобално ниво, както и да имат поглед над различните бизнеси на компанията, това дава възможности да развиват кариерата и знанията си. Разбира се, имаме допълнителни придобивки като допълнително здравно осигуряване, застраховка живот и инцидент, карта за спорт и почивка, ваучери, както и доста обучения, но за нас най-важни са личностните и кариерните възможности, които предлагаме на служителите си.

    Вижте профила и актуалните позиции за работа на КАРГИЛ БЪЛГАРИЯ ЕООД в JOBS.bg

    ВИЖТЕ ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА КАК ПРОТИЧА ИНТЕРВЮ ЗА РАБОТА:  

    Как протича интервю за работа в Milestone Systems?
    Как протича интервю за работа в Аксенчър?
    Как протича интервю за работа в UltraPlay?
    Как протича интервю за работа в Expert Allies?
    Как протича интервю за работа в Леони България?
    Как протича интервю за работа в Amadeus Sofia?
    Как протича интервю за работа в Motion Software?
    Как протича интервю за работа в Mobile Wave Solutions?
    Как протича интервю за работа в Amdaris?
    Как протича интервю за работа в „Сирма Солюшънс“
    Как протича интервю за работа в DXC?
    Как протича интервю за работа в SEEBURGER?
    Как протича интервю за работа в Технологичен център Комерцбанк София?
    Как протича интервю за работа в TransferMate Global Payments?
    Как протича интервю за работа в Immedis?
    Как протича интервю за работа в KBC Shared Service Center Varna? 

    Как протича интервю за работа в Anakatech?
    Как протича интервю за работа в Regiocom?
    Как протича интервю за работа във Фонд на фондовете?
    Как протича интервю за работа в Astea Solutions?
    Как протича интервю за работа в Astound Commerce?
    Как протича интервю за работа в Progress?
    Как протича интервю за работа в „Гопет Транс“?
    Как протича интервю за работа в DHL Competence Center?
    Как протича интервю за работа в Chaos Group?
    Как протича интервю за работа във Flat Rock Technology?
    Как протича интервю за работа в „Телелинк Бизнес Сървисис“?
    Как протича интервю за работа в The Stars Group?
    Как протича интервю за работа във Fourth България?
    Как протича интервю за работа в „Язаки България“?
    Как протича интервю за работа в DataArt България?
    Как протича интервю за работа в „АктивТрейдс“ КЧТ клон София?
    Как протича интервю за работа в Sutherland?
    Как протича интервю за работа в dm България?
    Как протича интервю за работа в ScaleFocus?
    Как протича интервю за работа в NaXex?
    Как протича интервю за работа в ABB?
    Как протича интервю за работа във Vivacom?
    Как протича интервю за работа в Playtech?
    Как протича интервю за работа в EVN България?
    Как протича интервю за работа в CSC?
    Как протича интервю за работа в „Аурубис”?
    Как протича интервю за работа в IBM България?
    Как протича интервю за работа в „Таулиа”?
    Как протича интервю за работа в SBTech?
    Как протича интервю за работа в „ЛЕМ България”?
    Как протича интервю за работа в „Сенсата Технолоджис”?
    Как протича интервю за работа в „УниKредит Булбанк“?
    Как протича интервю за работа в „Белла България”?
    Как протича интервю за работа в Gameloft?
    Как протича интервю за работа в „ГфК България”?
    Как протича интервю за работа в „Софика Груп”?
    Как протича интервю за работа в „Монтюпе“?
    Как протича интервю за работа във VMware?
    Как протича интервю за работа във „Вистеон”?
    Как протича интервю за работа в „Инграм Майкро“?
    Как протича интервю за работа в Walltopia?
    Как протича интервю за работа в „Мелексис”?
    Как протича интервю за работа в easyJet?
    Как протича интервю за работа в MentorMate?
    Как протича интервю за работа в Мтел?
    Как протича интервю за работа в TELUS International?

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 1 ден
    Вече работи първата за България и региона водородна зарядна станция
    В рамките на минути могат да бъдат заредени леки, лекотоварни и товарни автомобили
    преди 1 ден
    Официалният правописен речник на българския език вече е наличен онлайн
    Той е първият продукт на Български езикови ресурси онлайн или БЕРОН
    преди 1 ден
    Интегрирана концепция на ТИЗ има шансовете да реализира милиардна инвестиция в България
    В концепцията за интегрирани териториални инвестиции участват общините Пловдив, Куклен, Марица и Раковски
    преди 2 дни
    Търговски вериги поискаха от президента вето върху тавана за надценката на хляба
    Ограничаването на свободното ценообразуване ще доведе до изкривяване на конкуренцията, от което ще пострада крайният потребител, отбелязват от СМТ
    преди 2 дни
    Българската "Пластхим-Т" придоби 100% от италианската Manucor
    Сделката се финансира със заем от „Уникредит Булбанк“ и ОББ