понеделник, 27 май 2024   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  5486 прочитания

  Как протича интервю за работа в Cargill България?

  Повече за процеса и как да се подготвите, разказват Радослава Цайкова – Talent Acquisition Process Lead, и Силвия Банова – Talent Acquisition Specialist в Cargill България
  08 март 2023, 10:02 a+ a- a

  Снимка: Радослава Цайкова (вляво) – Talent Acquisition Process Lead и Силвия Банова (вдясно) – Talent Acquisition Specialist в Cargill България

  Cargill предоставя хранителни, селскостопански, финансови и промишлени продукти и услуги на целия свят. В момента в офисите на Cargill в България работят над 1300 служители.

  Първото дружество на Cargill в България – Cargill Agricultural Supply Chain EMEA, е основано през 2006 г. с централен офис в София и е в основата на бизнеса на компанията. Занимава се предимно с търговия със зърнени и маслодайни култури.

  През 2013 г. отвори втори офис в гр. Варна, където екипът, занимаващ се с океански транспорт (Ocean Transportation), осъществява глобалната търговия на Cargill посредством координация на морски плавателни съдове.

  През 2014 г. беше създаден Центъра за споделени бизнес услуги в София (Cargill Business Services Sofia – CBS Sofia). В него централизирано се обслужват бизнесите на Cargill в Европа, Средния изток и Африка, като им се предоставят услуги с добавена стойност в сферата на финансите, транспорта и логистиката, стратегическото снабдяване и доставки, както и управлението на човешки ресурси.

  Какво е важно да знаем за компанията и процеса по подбор, ако ни предстои интервю за работа и как да се представим успешно? Пред Economy.bg разказват Радослава Цайкова – Talent Acquisition Process Lead, и Силвия Банова – Talent Acquisition Specialist в Cargill България.

  Име: Cargill България

  Сектор: Храни и селско стопанство

  В България е от: 2006 година

  Брой служители: Глобално над 150 000, в България над 1300

  Офиси в България: София и Варна

  Основна дейност на компанията, клиенти/продукти, услуги, пазари: Cargill предоставя хранителни, селскостопански, финансови и промишлени продукти и услуги на целия свят.

  Колко и какъв тип специалисти работят при вас?
  Радослава: Гордеем се да имаме над 1300 специалисти в най-разнообразни сфери – от финанси до IT. Дори в условия на пандемия имахме ръст в отворените нови позиции във всички сфери на бизнеса, не само IT, закупчици (Buyers) и роли с втори чужд език, но и такива, насочени директно към глобалния бизнес на компанията, но базирани в София.

  Какви хора най-често търсите, за какви позиции?
  Радослава: Различни специалисти в сферата на финансите, човешките ресурси, снабдяването, транспорта и логистиката и IT.

  Как протича типично процесът по подбор? Какво да очакват кандидатите на едно интервю? Имате ли тестове и ако да – какви?
  Радослава: Опитваме се процесът по подбор най-често да протича в 2 до 3 фази, за да бъде бърз и ефективен. Първата стъпка е интервю със специалист по подбор като тук част от интервюто протича на английски език. След това е срещата с директния мениджър за оценка на техническите умения и дали ще е подходящ профил за екипа. За ролите, изискващи втори чужд език освен английски, се провежда 15-минутна езикова валидация по телефона с колега, на когото този език е майчин.
  За някои роли с по-специфични познания може да се проведе тест, например по счетоводство или ексел.

  Колко интервюта провеждате и с кои мениджъри от компанията кандидатите най-вероятно ще се видят?
  Силвия: Първото интервю винаги е със специалист от отдел „Подбор“. Кандидатите, преминали на следваща фаза ще се срещнат с директния си мениджър и някой от по-старшите си колеги на второто интервю. За някои роли може да се наложи и трето интервю, като то може да бъде с ръководителя на отдела.

  Колко време продължава едно интервю? Целият процес по подбор?
  Радослава: Стандартно едно интервю е между 30 минути и един час. Отделните стъпки в процеса могат да продължат между 2 и 3 седмици. Най-късно две седмици след всяко интервю се споделя обратна връзка с кандидатите.

  Какво бихте искали да видите в кандидатите по време на интервю? Какво би Ви направило добро впечатление?
  Силвия: Идеята на интервюто е и интервюиращите, и кандидатите да получат нужната информация, за да могат да вземат информирано решение дали да се продължи към следващия кръг. Позитивно впечатление правят кандидати с ясна мотивация и идея за развитие в компанията, тези, които са прочели за различните инициативи на Cargill тук и по света и се идентифицират с нашите ценности. Много полезно е, когато кандидатите споделят конкретни примери от техния опит, които биха били полезни и приложими за съответната роля.

  Какво би Ви направило лошо впечатление на интервю?
  Силвия: Кандидат, който си позволи да бъде пренебрежителен или видно няма интерес да бъде на разговора, не прави добро впечатление.

  На кой етап се обсъжда въпросът за възнаграждението и имате ли практика да искате от кандидатите сами да дефинират очакванията си?
  Радослава: Молим кандидатите да споделят своите очаквания още на първия разговор със специалиста по подбор. Важно е за нас, за да разберем къде те виждат себе си в дадената сфера и разбира се, да преценим можем ли да отговорим на техните очаквания.

  Имате ли стажантски програми?  
  Силвия: Повечето наши стажантски програми са с продължителност 6 месеца и са с гъвкаво и намалено работно време, така че студентите да могат да ги съчетават с образованието си. Обикновено ги обявяваме през март/април всяка година и отваряме около 20 – 30 стажантски места. Търсим стажанти в почти всички отдели в София, стажовете в Cargill се заплащат и има възможност за оставане на постоянна роля в компанията след изтичането им.

  За кои позиции конкуренцията е най-голяма и колко души типично се конкурират за едно място?
  Силвия: За дадена позиция средно имаме около 50 – 100 кандидати, които се борят за едно място. Конкуренцията е най-голяма при позиции, за които са нужни от 2 до 3 години опит. 

  За кои позиции е най-трудно да откриете подходящите хора?
  Радослава: Най-трудни по традиция са позициите в IT отделите ни, особено такива с малко по-специфични изисквания.

  Какво не знаят кандидатите за компанията, а е важно да знаят според Вас?
  Радослава: Cargill е в бизнеса от 157 години и за това време ние никога не сме спирали да изпълняваме целта си да изхранваме света по безопасен, отговорен и устойчив начин. Ние изграждаме отношения на доверие по целия свят, като работим с фермери за увеличаване на регенеративното земеделие и намаляване на въздействието върху околната среда; създаваме щадящи земята продукти, като фуражи, които намаляват емисиите на метан и възобновяеми горива от отпадъци; овладяваме силата на технологиите чрез използване на изкуствен интелект, за да поддържаме животните по-здрави, като същевременно правим производителите по-продуктивни. Cargill расте и обогатява видовете си бизнеси година след година и работата с нас дава възможност както за професионално, така и за личностно развитие.

  С какво най-вече се отличавате от останалите компании и привличате кандидатите като работодател?
  Силвия: В Cargill има съвкупност от позиции, на които нашите служители имат възможност да работят на глобално ниво, както и да имат поглед над различните бизнеси на компанията, това дава възможности да развиват кариерата и знанията си. Разбира се, имаме допълнителни придобивки като допълнително здравно осигуряване, застраховка живот и инцидент, карта за спорт и почивка, ваучери, както и доста обучения, но за нас най-важни са личностните и кариерните възможности, които предлагаме на служителите си.

  Вижте профила и актуалните позиции за работа на КАРГИЛ БЪЛГАРИЯ ЕООД в JOBS.bg

  ВИЖТЕ ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА КАК ПРОТИЧА ИНТЕРВЮ ЗА РАБОТА:  

  Как протича интервю за работа в Milestone Systems?
  Как протича интервю за работа в Аксенчър?
  Как протича интервю за работа в UltraPlay?
  Как протича интервю за работа в Expert Allies?
  Как протича интервю за работа в Леони България?
  Как протича интервю за работа в Amadeus Sofia?
  Как протича интервю за работа в Motion Software?
  Как протича интервю за работа в Mobile Wave Solutions?
  Как протича интервю за работа в Amdaris?
  Как протича интервю за работа в „Сирма Солюшънс“
  Как протича интервю за работа в DXC?
  Как протича интервю за работа в SEEBURGER?
  Как протича интервю за работа в Технологичен център Комерцбанк София?
  Как протича интервю за работа в TransferMate Global Payments?
  Как протича интервю за работа в Immedis?
  Как протича интервю за работа в KBC Shared Service Center Varna? 

  Как протича интервю за работа в Anakatech?
  Как протича интервю за работа в Regiocom?
  Как протича интервю за работа във Фонд на фондовете?
  Как протича интервю за работа в Astea Solutions?
  Как протича интервю за работа в Astound Commerce?
  Как протича интервю за работа в Progress?
  Как протича интервю за работа в „Гопет Транс“?
  Как протича интервю за работа в DHL Competence Center?
  Как протича интервю за работа в Chaos Group?
  Как протича интервю за работа във Flat Rock Technology?
  Как протича интервю за работа в „Телелинк Бизнес Сървисис“?
  Как протича интервю за работа в The Stars Group?
  Как протича интервю за работа във Fourth България?
  Как протича интервю за работа в „Язаки България“?
  Как протича интервю за работа в DataArt България?
  Как протича интервю за работа в „АктивТрейдс“ КЧТ клон София?
  Как протича интервю за работа в Sutherland?
  Как протича интервю за работа в dm България?
  Как протича интервю за работа в ScaleFocus?
  Как протича интервю за работа в NaXex?
  Как протича интервю за работа в ABB?
  Как протича интервю за работа във Vivacom?
  Как протича интервю за работа в Playtech?
  Как протича интервю за работа в EVN България?
  Как протича интервю за работа в CSC?
  Как протича интервю за работа в „Аурубис”?
  Как протича интервю за работа в IBM България?
  Как протича интервю за работа в „Таулиа”?
  Как протича интервю за работа в SBTech?
  Как протича интервю за работа в „ЛЕМ България”?
  Как протича интервю за работа в „Сенсата Технолоджис”?
  Как протича интервю за работа в „УниKредит Булбанк“?
  Как протича интервю за работа в „Белла България”?
  Как протича интервю за работа в Gameloft?
  Как протича интервю за работа в „ГфК България”?
  Как протича интервю за работа в „Софика Груп”?
  Как протича интервю за работа в „Монтюпе“?
  Как протича интервю за работа във VMware?
  Как протича интервю за работа във „Вистеон”?
  Как протича интервю за работа в „Инграм Майкро“?
  Как протича интервю за работа в Walltopia?
  Как протича интервю за работа в „Мелексис”?
  Как протича интервю за работа в easyJet?
  Как протича интервю за работа в MentorMate?
  Как протича интервю за работа в Мтел?
  Как протича интервю за работа в TELUS International?

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 6 часа
  Китай ще подпомага производството на чипове с $47,5 млрд.
  Една от основните области, върху които ще се фокусира третата фаза на фонда, е оборудването за производство на чипове
  преди 11 часа
  Paysera България дебютира на ВЕАМ пазара на БФБ
  Компанията за дигитални платежни услуги планира да увеличи капитала си с 2 млн. лв.
  преди 13 часа
  Standard & Poor's потвърди рейтинга на България и стабилна перспектива
  Агенцията прогнозираприемане в еврозоната най-късно началото на 2026 г. и ръст малко под 3% за периода 2025-2027 г.
  23 май 2024, 15:30
  Eldrive започва да изгражда собствени зарядни паркове за електромобили
  Освен зарядните станции в парковете ще има кафенета и магазини
  23 май 2024, 13:52
  „Смарт Органик“ вече се търгува на основния базар на БФБ
  Тя е първата компания, преминала от малкия пазар beam на основния Standard на Борсата