събота, 25 март 2023   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  1658 прочитания

  HR2HR: Георги Първанов и Милена Караилиева

  Георги Първанов - Управител на Cteam, интервюира Милена Караилиева - HR Директор не Kaufland България
  08 февруари 2023, 09:06 a+ a- a

  Милена Караилиева - HR Директор на Kaufland България, и Георги Първанов - Управител на Cteam. Снимка: Economy.bg

  Какви теми вълнуват HR професионалистите в България? Какво биха искали да научат един от друг? В HR2HR рубриката на Economy.bg и Jobs.bg даваме възможност на HR професионалисти от различни сектори да общуват директно, сами да формулират и да задaват актуални въпроси, и да обсъждат полезни теми. Единият влиза в ролята на интервюиращ, а другият – на интервюиран

  В новия разговор от поредицата Георги Първанов - Управител на Cteam, интервюира Милена Караилиева - HR Директор на Kaufland България. 

  Георги Първанов има 28 години управленски опит в областта на човешките ресурси в компании като McDonalds, Societe Generale Bank и US Embassy Sofia/US Peace Corps. Той е Управител на водещата регионална HR компания CTeam. Председател е на Контролната комисия към Българската асоциация за управление на хора, член на УС на Българска конфедерация по заетостта, партньор на Bulgaria wants you, ментор в Teenovator, съветник в Pleggi, Разкажими, 13Mari. Има 3 деца.

  Милена Караилиева е част от Kaufland България повече от 8 години, а през 2019 г. оглавява дирекция „Човешки ресурси“. Като Директор на направление „Човешки ресурси“ Милена е ръководител на 45 специалисти, които работят в 5 HR отдела: Подбор, Работодателска марка и Мотивиране и задържане; Обучение и развитие; Администриране; Възнаграждения и придобивки; Мениджмънт на ЧР процеси. Водена от убеждението си, че всеки човек е пъзел от индивидуални потребности, тя мотивира екипите си да работят по такъв начин, че да създадат всички необходими условия за служителите на Kaufland да се чувстват доволни и вдъхновени по време на работа. За високия й професионализъм и отдаденост към хората и работата си Милена получава няколко индивидуални отличия от престижните конкурси Employer of Choice Awards, Career Show Awards и Business Lady Awards.

   
  Кои са Милена Караилиева и Георги Първанов? Какво означава за Kaufland сертификатът Топ Работодател, който получи в началото на годината от международния независим институт Top Employers Institute? Как Kaufland България решава кога да актуализира HR политики и програми на динамичния пазар на труда през последните предизвикателни години?
  Вижте разговора във видеото:
   
  Какво прави една компания добър работодател според Георги Първанов? Какви са неговите съвети към работодателите и коя е най-иновативната придобивка на пазара на труда в България, която е срещал? На какво държат служителите в Kaufland България и какви са плановете на компанията за 2023? Къде е границата между политиката на компанията на централно и местно ниво и доколко HR екипът в България има свобода да бъде гъвкав съобразно местните условия? Какво ново предстои в посока привличане на млади таланти в Kaufland България?  
  Вижте разговора във видеото:
   
  Какви са възможните резерви на пазара на труда в България според Георги Първанов? Какви са опциите за интегриране на чужденци и хора над 55 години и какво могат да направят работодателите в България? Кои са най-големите предизвикателства за работодателите в България в момента според Георги Първанов и какво е неговото послание към тях? И за финал - как Милена Караилиева се справя със стреса в работата?
  Вижте разговора във видеото:


  ВИЖТЕ ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА HR2HR

  Милена Хаджииванова и Георги Ножаров
  Данаил Кънчев и Антонио Григоров

  Борислав Борисов и Петя Николова
  Йорданка Манчева и Румяна Петева
  Васка Сивкова и Ивана Яламова
  Магдалена Сергиева и Бисерка Янева
  Петър Джугански и Катерина Кобакова
  Даниела Йорданова и Виктор Тутеков
  Ивана Яламова и Васка Сивкова
  Ана Вълева и Мая Цанкова
  Светослав Богатинов и Петя Попова
  Екатерина Тонова и Милен Великов
  Силви Таниелян и София Лазарова
  Анна Габровска и Добромира Манасиева
  Ива Николова и Цанислав Генчев
  Даниела Назим и Стефания Дунчева
  Зорница Янкова и Ник Уолкър
  Елена Радева и Юлия Ушовска
  Миглена Узунова-Цекова и Том Хаак
  Емил Минев и Красимира Караджова
  Мария Чинчева и Мария Атанасова
  Бранимира Нешовска и Миглена Узунова-Цекова
  Рада Йосифова и Катерина Шопова

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 16 часа
  Πpи зaмянaтa нa лeвa c eвpo заплатата ми, ако е 1500 лв., ще стане ли автоматично 1500 евро?
  От Българска народна банка обясняват след като се въведе еврото, как ще се превалутират заплатите
  преди 17 часа
  Представиха сайта за за наблюдение на цените на основни хранителни продукти
  Към момента са включени около 30 основни хранителни продукта
  преди 20 часа
  НСИ отчете спад на цените на жилищата в София
  Понижението е за последното тримесечие на 2022
  преди 21 часа
  2200 турски компании са създали над 4500 работни места у нас
  2 големи турски компании са инвестирали в Индустриален логистичен парк Бургас, а турски ИТ компании си сътрудничат с фирми в града
  преди 22 часа
  За първи път: Европа на едно ниво със САЩ по инвестиции в стартъпи в ранен етап на развитие
  Нова платформа за таланти в „дълбоките технологии“ ще насърчи новаторите да изберат да развиват бизнес в Европа, обяви Мария Габриел в САЩ