петък, 12 юли 2024   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  9039 прочитания

  Мег Уитман: HP e тук, за да остане

  HP има потенциала да поведе новата ера на ИТ, подчерта главният изпълнителен директор на технологичната компания
  14 юни 2013, 14:58 a+ a- a

  „HP е тук, за да остане”. С тези думи главният изпълнителен директор на Hewlett-Packard Мег Уитман се обърна към 12 000 души от 90 страни от цял свят по време на най-голямото клиентско събитие на компанията за Северна и Южна Америка - HP Discover 2013, в Лас Вегас, на което Economy.bg беше единствената българска медия.

  Пред клиенти, бизнес партньори и журналисти Уитман изрази увереност, че технологичната компания е добре позиционирана и има потенциала да поведе прехода към „новия стил на ИТ”.

  Мег Уитман, главен изпълнителен директор на HP, за новите предизвикателства пред бизнеса

  „Светът, в който живеем и правим бизнес, се променя. Тези промени са задвижвани от информационните технологии. И като мениджъри днес ние се сблъскваме с повече информация и комплексност, отколкото ни се е налагало някога. Предизвикателство за нас е и скоростта в комуникацията с клиентите и маркетинга. Същевременно сме изправени пред огромни възможности, които индустрията не е виждала досега”, подчерта изпълнителният директор на HP.

  „В основата на тези промени са тенденции като „облак”, мобилност, big data, които отправят нови предизвикателства пред бизнеса”, посочи Уитман. „Всички тези промени изискват това, което ние наричаме нов стил на ИТ, което всъщност е нов стил на правене бизнес, но задвижван от ИТ. Този тип промени се случват веднъж на 10-15 години”, коментира шефката на HP.

  „ИТ вече не се отнася просто до поддържането на работата на компютрите. ИТ е стратегически фактор, който определя дали организацията ви ще е от страната на губещите, или печелившите на пазара”, отбеляза тя.

  Според Уитман този „нов стил на ИТ” предлага нови възможности за понижаване на разходите. По думите й размерът и обхватът на бизнеса вече не са бариери за навлизане на пазара, но те се нуждаят от точния „хардуер, приложения и услуги”.

  Уитман подчерта, че „HP e уникално позиционирана в този нов свят”. „HP може да ви помогне да управлявате тази комплексност по начин, по който друга компания не може”, увери клиентите си тя. „Ние помогнахме да бъде изграден предишния ИТ свят, а сега ние искаме да изградим и новия”, допълни изпълнителният директор на HP.

  „Ние сме добре позиционирани, защото сме еднакво силни в хардуера, в софтуера и услугите, по отношение на сигурността и Big Data. Ние сме подготвени затова, защото иновациите са ДНК-то на HP”, посочи Уитман. „Никога не сме инвестирали толкова в изследвания и иновации, колкото в момента”, допълни тя.

  Въпреки спадащите продажби на компютри тя увери присъстващите, че HP е подобрила финансовите си резултати и е стабилизирала бизнеса си. Уитман, която пое управлението на технологичния гигант през 2011 и оттогава работи за съживяването на компанията, очаква ръст на приходите на HP през следващата фискална година.

  В рамките на HP Discover в Лас Вегас компанията разкри и множество новости при сървърите, сториджа и big data, защото, както Уитман подчерта, компанията иска да предложи отговори на всички предизвикателства пред бизнеса.

  Как партньорството между HP и Google ще помогне на малкия и среден бизнес?

  По време на събитието беше обявено и партньорство между HP и Google в помощ на малкия и среден бизнес. В рамките му HP ще предлага заедно с компютрите и принтерите си пакетът Google Apps for Business, който включва приложения като Gmail, Calendar, Drive и Docs. Двете компании наричат технологичното решение „ИТ в кутия”. То ще позволи на малкия и среден бизнес да опрости ИТ инфраструктурата и да намали разходите си, като подобри продуктивността, уверяват от HP.

  Очаквайте екскулизвни интервюта на Economy.bg с водещи мениджъри на HP

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 38 минути
  ЕК одобри държавна помощ от 142 млн. евро за българската енергетика
  Помощта ще бъде под формата на директни безвъзмездни средства за доставчици на природен газ
  преди 2 часа
  Ключово постижение за България: INSAIT със 17 приети статии на знаков форум за компютърно зрение
  За първи път от 34 години българска институция се нарежда наравно с едни от най-добрите университети в света на ECCV
  преди 5 часа
  ЕП гласува следващата седмица дали Фон дер Лайен остава начело на ЕК
  Ако бъде избрана, тя ще се върне на поста председател на Европейската комисия за следващите 5 години
  преди 6 часа
  Радев ще връчи втория мандат следващата седмица
  Президентът очаква от ПП-ДБ да кажат дали ще останат опозиция или ще опитат да съставят правителство
  преди 6 часа
  България и Чехия ще си сътрудничат при експлоатацията на ядрени мощности
  През 2035 трябва да заработи 7-ми блок на АЕЦ "Козлодуй", а 8-ми през 2037