понеделник, 15 юли 2024   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  8908 прочитания

  ИТ проектите в България: По какви проекти работи отделът по киберсигурност на DXC Technology България?

  За решенията, екипите и технологиите, които използват, научете от Христо Христов, ръководител на отдела по киберсигурност за Източна Европа в DXC Technology
  11 май 2022, 14:33 a+ a- a

  ИТ секторът в България продължава да се развива динамично и да предлага все повече и все по-интересни възможности за професионална реализация. Технологичните екипи в България работят по проекти на компании и организации от цял свят, разработват собствени софтуерни продукти, които намират приложение в разнообразни области от живота.

  Какви проекти разработва отделът по киберсигурност на DXC Technology България, пред Economy.bg разказва Христо Христов, ръководител на отдела.

  Кои са ключовите проекти, по които се работи в отдела по киберсигурност на DXC Technology България?
  Отделът по информационна сигурност в България е един от най-големите Cybersecurity екипи на DXC в регион Източна Европа. Корпоративната ни принадлежност към DXC Technology обуславя достъпа ни до изключително голямо разнообразие от технологии и продукти. Проектите, по които работим, са насочени към изграждането и поддръжката на цялостна защита за нашите клиенти, включваща и разработката на политики за сигурност съгласно установените стандарти и контроли в тази област. Според профила си нашите специалисти участват във всички етапи на проектите, осигурявайки пълно покритие. Включваме се още във фазата на продажба, където консултантите ни обсъждат най-подходящия подход с представителите на клиента заедно с нашите партньори - водещи в индустрията производители и/или доставчици на доказани продукти за информационна защита. Работим активно по разработката и осъществяването на дизайна и достигаме фазата на активна защита, използвайки комбинации от продукти и технологии за постигането на максимална сигурност за клиента.

  Бихте ли разказали накратко как протича един проект?
  Благодарение на добре развитата мрежа от партньорства на DXC работим в унисон с производителите на продукти за киберсигурност. Това ни дава възможност за бързо и ефективно осъществяване на проектите по начин, който често надхвърля очакванията на клиента. Фазата на реализация обичайно е с различна продължителност, като това се определя от услугите и технологиите, които клиентът е закупил. След приключването на тази фаза клиентската среда се предава към екипите, които се грижат денонощно за сигурността, като наблюдават, анализират и разследват всяко събитие, пораждащо съмнения за заплаха.

  Колко души работят по всеки от проектите и какви специалисти са те?
  В основата на всеки проект стои поне един мениджър управление на проекти, който, освен че има силно изявени лидерски качества, е и добре подготвен технически. Около него се сформира екип от консултанти, тясно специализирани в определена област и отговарящи за дадена функционалност – колкото повече са функционалностите, толкова по-голям е екипът, работещ по съответния проект. Държа да отбележа, че всички тези експерти са базирани в България.

  Какви технологии използвате за отделните проекти?
  Работим в партньорство с най-популярните и установени имена в бранша – водещи в индустрията доставчици на продукти и решения за информационна сигурност. Мога да спомена някои от тях – Microsoft, AWS, Microfocus. Участието ни в множеството разнообразни и сложни проекти дава възможност на екипа в България непрестанно да обогатява портфолиото и експертизата си по отношение на последно поколение продукти за киберзащита.
  Сътрудничеството с най-големите корпорации не само в Европа, но и в света, ни дава възможност да развиваме и дори да създаваме изцяло нови екипи в България. Благодарение на глобалната ни партньорска мрежа, екипите ни в страната получават обучения от най-високо ниво директно от извора. Определено е вълнуващо.

  Как е организиран работният процес и каква е мениджмънт структурата при отделните екипи?
  Дигитализацията настъпва с висока скорост и наблюдаваме все повече престъпления в киберсвета. Екипите ни са на „пост“ 24 часа в денонощието. Осигуряваме пълна и проактивна защита за средите, за чиято сигурност отговаряме. Всеки отделен екип разполага с различни нива на поддръжка и се възползваме от това предимство – новопостъпилите работят с най-опитните ни експерти с цел предаване и трупане на знания. Това ни осигурява високо качество на предоставяните услуги.

  Как се промени екипът по киберсигурност на DXC Technology България през годините?
  Екипът в България е сформиран преди повече от 16 години и с всяка година броят на експертите и уменията расте. Само през изминалите 12 месеца успяхме да привлечем над 75 нови попълнения, които преминават през вътрешните обучения и академии и ще им бъде осигурен индивидуален план за развитие в тази област спрямо техните нужди и нагласи. Благодарение на многогодишния опит, натрупан от експертите на DXC Security Bulgaria, успяхме да установим и предложим прогресивен кариерен път за развитие на всеки един от членовете на екипа. Балансираната среда, множеството възможности за обучения и сертифициране в областта на информационната сигурност и младият ни и мотивиран колектив, придават уникалното усещане за подкрепа и разширяването на знанията на всеки един младши специалист в областта. Наслагването и придобиването на нови знания и умения на ежедневна база тласка новопостъпилите кадри да усъвършенстват своите похвати в реална среда с достъп до най-новите продукти на пазара. DXC Security Bulgaria успява да събере и съхрани всички тези отделни компоненти в една правилна рецепта, която е доказана и припозната като работеща през годините. Тази класическа рецепта, включваща нови обучения, възможности за усъвършенстване, добре подготвен и предразполагащ колектив, е сигурна формула за израстване в кариерата от университетската скамейка до най-високо квалифицираните консултантски и технически роли в областта на информационната сигурност!

  Кои са най-големите предизвикателства в сферата на киберсигурността?
  Най-голямото предизвикателство е липсата на достатъчно добре подготвени кадри в сферата на информационната сигурност. Ние сме свикнали да трансформираме предизвикателствата във възможности. Създадохме богата база от материали и вътрешни академии, които целят изграждане на солидна основа в сферата. Работим в тясна връзка с университетите в България, които имат специалности с насоченост киберзащита. В момента разработваме и студентска програма за ранно кариерно развитие в областта.

  Кои са най-големите постижения, които можете да отбележите за екипа по киберсигурност на DXC Technology България?
  Тъй като няма как да вляза в детайли по чисто технологичните ни постижения, ще се възползвам в отговор на въпроса да отлича екипната работа и атмосферата. Сферата, в която работим, е предизвикателна и без добрата координация между различните звена на екипа по киберсигурност, няма как да достигнем нивото, с което се гордеем днес. Огромна заслуга за това имат, разбира се, и лидерите на екипи, които полагат ежедневни усилия за изграждането на ангажираност и поддържането на мотивацията на всеки един член на организацията.
  Няма как да пропусна да отбележа като постижение и създаването на изцяло ново звено насочено към мрежовата сигурност и разрастването на звеното на консултантите по киберсигурност. Наскоро създаден и разрастващ се е и екипът ни, насочен към мониторирането на инциденти както на софтуерно, така и на хардуерно ниво, което добавя още повече цвят към отличителните белези на DXC Security България.

  Какво предстои за екипа по киберсигурност в DXC Technology България?
  Статистиката е категорична, че с всяка изминала година, броят на заплахите расте стремглаво и компаниите все повече осъзнават нуждата от комплексна защита такава, каквато ние в DXC Technology осигуряваме.
  Ще продължим с инвестициите в развитието на организацията в България с разширяването както на екипите, така и на портфолиото от услуги, отговаряйки на нарастващите нужди на клиентите от адекватна и превантивна защита от последно поколение.

  Повече информация за компанията и свободните позиции в момента вижте в профила на DXC Technology / Enterprise Services Bulgaria EOOD в Jobs.bg тук

  ВИЖТЕ ОЩЕ

  ИТ проектите в България: По какви проекти работи SEPA Cyber Technologies?

  ИТ проектите в България: По какви проекти работи Accedia?
  ИТ проектите в България: По какви проекти работи Festo в България?
  ИТ проектите в България: По какви проекти работи SoftGroup?
  ИТ проектите в България: По какви проекти работи LimeChain?
  ИТ продуктите в България: Какъв продукт разработва AMPECO? 
  ИТ продуктите в България: Какви продукти разработва WPX?
  ИТ продуктите в България: Какви продукти разработва Gtmhub?

  ИТ проектите в България: По какви проекти работи Региоком България?
  ИТ продуктите в България: Какви продукти разработва „Уча.се“
  ИТ проектите в България: По какви проекти работи DROXIC?
  ИТ продуктите в България: Какви продукти разработва Delasport?

  ИТ проектите в България: По какви проекти работи Бош Инженеринг Център София

  ИТ проектите в България: По какви проекти работи ТехноЛогика?
  ИТ проeктите в България: По какви проекти работи Godel Technologies
  ИТ продуктите в България: Какви продукти разработва ICDSoft
  ИТ продуктите в България: Какви продукти разработва „Алтерко“
  ИТ продуктите в България: Какви продукти разработва OfficeRnD?
  ИТ проектите в България: По какви проекти работи Motion Software?

  ИТ проектите в България: По какви проекти работи Matrix Eastern Europe?
  ИТ проектите в България: По какви проекти работи Mobile Wave Solutions?
  ИТ проектите в България: По какви проекти работи TINQIN?
  ИТ проектите в България: По какви проекти работи Tek Experts?
  ИТ проектите в България: Какви продукти разработва TIMIFY?
  ИТ проектите в България: По какви проекти работи Eos Matrix?
  ИТ проектите в България: По какви проекти работи GemSeek?
  ИТ проектите в България: По какви проекти работи Milestone?
  ИТ проектите в България: По какви проекти работи ITGix?
  ИТ проектите в България: По какви проекти работи Devision?
  ИТ проектите в България: Какви продукти разработва Acronis?
  ИТ проектите в България: По какви проекти работи EPAM Systems
  ИТ проектите в България: По какви проекти работи KPMG ITS?
  ИТ проектите в България: По какви проекти работи Scalefocus?

  ИТ проектите в България: Какъв продукт разработва OpenTag?
  ИТ проектите в България: По какви проекти работи Anakatech?
  ИТ проектите в България: По какви проекти работи Flat Rock Technology?
  ИТ проектите в България: По какви проекти работи Atos Bulgaria Competency Center
  ИТ проектите в България: Какви продукти разработва Balkan Services?
  ИТ проектите в България: По какви проекти работи Нетера?
  ИТ проектите в България: По какви проекти работи Fourth?
  ИТ проектите в България: По какви продукти работи Dynamo Software?
  ИТ проектите в България: По какви проекти работи Мнемоника?
  ИТ проектите в България: По какви проекти работи Paysafe?
  ИТ проектите в България: Какви продукти разработва Alcatraz AI?
  ИТ проектите в България: Какви продукти разработва PROS?

  ИТ проектите в България: По какви проекти работи News UK екипът на Questers?
  ИТ проектите в България: По какви проекти работи Tick42?
  ИТ проектите в България: По какви проекти работи Grafixoft?
  ИТ проектите в България: По какви проекти работи Gameloft?
  ИТ проектите в България: Какви продукти разработва VMware?
  ИТ проектите в България: По какви проекти работи HeleCloud?
  ИТ проектите в България: Какви продукти разработва AtScale?
  ИТ проектите в България: По какви проекти работи Smart IT?
  ИТ проектите в България: Какви продукти разработва Infragistics?
  ИТ проектите в България: По какви проекти работи Appolica?
  ИТ проектите в България: По какви проекти работи Astea Solutions?
  ИТ проектите в България: По какви проекти работи „Сенсата Технолоджис“?
  ИТ проектите в България: По какви проекти работи HPE?
  ИТ проектите в България: По какви проекти работи Mansion?
  ИТ проектите в България: По какви проекти работи А1 България?

  ИТ проектите в България: По какви проекти работи Dreamix?
  ИТ проектите в България: По какви проекти работи Immedis?
  ИТ проектите в България: По какви проекти работи SEEBURGER?
  ИТ продуктите в България: По какви продукти работи DIGITALL
  ИТ проектите в България: По какви проекти работи Енетпулс?
  ИТ проектите в България: Какъв продукт разработва StorPool Storage?
  ИТ проектите в България: По какви проекти работи Блубито?
  ИТ проектите в България: По какви проекти работи Модис?
  ИТ проектите в България: Какви продукти разработва Playtech?
  ИТ проектите в България: По какви проекти работи Coherent Solutions?
  ИТ проектите в България: Какви продукти разработва Experian?
  ИТ проектите в България: По какви проекти работи DHL Freight ESS?
  ИТ проектите в България: По какви проекти работи "Бианор Сървисиз"
  ИТ проектите в България: По какви проекти работи МенторМейт?
  ИТ проектите в България: По какви проекти работи Proxiad?
  ИТ проектите в България: По какви проекти работи DataArt?
  ИТ проектите в България: По какви проекти работи Resolute Software?
  ИТ продуктите в България: Какви продукти разработва Progres

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  12 юли 2024, 15:31
  ЕК заплаши с по-големи глоби социалната мрежа „X“ на Мъск
  Според Брюксел платформата нарушава дигиталното право на ЕС
  12 юли 2024, 14:43
  ЕК одобри държавна помощ от 142 млн. евро за българската енергетика
  Помощта ще бъде под формата на директни безвъзмездни средства за доставчици на природен газ
  12 юли 2024, 13:30
  Ключово постижение за България: INSAIT със 17 приети статии на знаков форум за компютърно зрение
  За първи път от 34 години българска институция се нарежда наравно с едни от най-добрите университети в света на ECCV
  12 юли 2024, 10:42
  ЕП гласува следващата седмица дали Фон дер Лайен остава начело на ЕК
  Ако бъде избрана, тя ще се върне на поста председател на Европейската комисия за следващите 5 години
  12 юли 2024, 09:41
  Радев ще връчи втория мандат следващата седмица
  Президентът очаква от ПП-ДБ да кажат дали ще останат опозиция или ще опитат да съставят правителство