четвъртък, 28 март 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    9227 прочитания

    DXC Technology достигна 3 500 служители в България

    Амбициите на компанията са екипът да се удвои и да достигне 7000 души в следващите 4 години
    17 септември 2019, 14:38 a+ a- a

    Екипът на американската компанията DXC Technology вече наброява 3 500 души в България. На официална церемония министърът на икономиката Емил Караниколов връчи грамота на 3 500-ия служител на компанията - Силвия Стойкова (на снимката), която ще заеме позицията на ръководител „Клиентски запитвания“. 

    „Благодаря на DXC Technology, че с тяхна помощ можем да затвърдим позициите на България на световната карта в ИТ индустрията. Вярвам, че експертизата на българските специалисти е новата инвестиционна единица“, каза министър Караниколов.  

    „Ценност номер едно за DXC Technology у нас е грижата за служителите - над 870 от тях са преминали професионални обучения от началото на 2019 г., като за това са отделени 46,750 часа и са инвестирани близо 700 000 хиляди лева.“, коментира Камен Добрев, директор „Глобален център за услуги“ в DXC Technology.

    Компанията е инвестирала близо 700 000 лв. в обучения за своите служители, каза Камен Добрев, директор „Глобален център за услуги“ в DXC Technology

    Той допълни, че назначенията от началото на тази година са над 600. Така, заедно с наетите служители от техни партньори и наскоро придобитата към портфолиото на DXC Technology – Luxsoft, броят надхвърля 4500. По този начин компанията е работодателят с най-много служители в бързоразвиващата се ИТ индустрия у нас. Амбиците занапред са екипът да се удвои и да достигне 7000 човека в следващите 4 години.

    DXC Technology е американска ИТ корпорация, която възниква у нас в резултат от сливането на Computer Sciences Corporation (CSC) и Enterprise Services - бизнес-линията на Hewlett Packard Enterprise (HPE). Компанията предлага цялостни ИТ решения като обслужва над 6 000 клиента в повече от 70 страни. 

    Центърът за изнесени услуги у нас е най-големият в Европа. Той е и един от 6-те в света с така наречения DTC Center – Digital Transformation Center, където се предлагат иновационни решения, които спомагат за дигиталната трансформация на клиентите. В момента компанията стартира нови проекти, свързани с услуги за елитни клиенти – автомобилопроизводител и банкова институция, с което е разкрита възможност за наемане на нови 250 специалисти с познания по немски, ИТ или програмиране. Другите текущи проекти са свързани с Big Data & Analytics - разработване на технология за автономен автомобил по поръчка на един от най-големите европейски автомобилопроизводители, Application Development and Support, Robotics and Business Process Automation, Security, Sales и други. 

    У нас са представени 6 от 9-те за групата работни сфери, сред които облачни услуги, Big Data & Analytics, Application Services и други. Международни компании са клиентите, за които българските специалисти отговарят 24/7 – от компании в сферата на застраховането, до здравеопазване, банкови институции, автомобилостроене, публичен сектор, телекомуникации, сухоземен и въздушен транспорт и енергетика. 

     

     

     

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 3 часа
    ТИЗ започва паневропейски интермодален проект с италианската Gruppo UniRetiCon
    Целта е у нас да бъдат създадени различни интермодални платформи
    преди 4 часа
    Авиационният сектор у нас е достигнал на 92% нивото си от преди COVID пандемията
    85% от самолетите на българските авиокомпании са работили на пазари извън България
    преди 5 часа
    Български хляб достига до 10 европейски държави с Lidl
    Пловдивският производител „Хебър” инвестира близо 15 млн. евро в 2 нови производствени линии
    преди 7 часа
    Над 10% ръст на пътуванията на българи в чужбина през февруари
    Увеличават се и посещенията на чужденци у нас, показват данните на НСИ
    преди 9 часа
    Предлагат индустриалните паркове само за един вид производства
    С промените в закона ще бъде създаден нов тип специализиран парк