събота, 27 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    4098 прочитания

    Водещи технически презентатори в света идват в София за Present to Succeed на 14 юни 2024

    Повече за форума, който тази година е ориентиран към ИТ общността, научете от Борис Христов от 356labs
    25 март 2024, 11:25 a+ a- a

     Борис Христов – Основател на агенцията за презентации 356labs. Снимка: 356labs

    На 14 юни 2024 в София ще се проведе Present to Succeed - най-голямата презентационна конференция за бизнес професионалисти. Форумът вече има три успешни издания, а тазгодишното за първи път ще е насочено към ИТ общността. Едни от най-добрите технически презентатори и презентационни експерти в света ще дойдат в София специално за събитието от държави като САЩ, Австралия, Германия, Норвегия, Полша, Холандия и др.

    Как се ражда идеята за конференцията, защо фокусът тази година е ИТ секторът, с какво още ще е различна Present to Succeed 2024 и какво ново предстои? Вижте какво разказа пред Economy.bg Борис Христов – Основател на агенцията за презентации 356labs, която стои зад организацията на форума. 

    Борис, разкажи ни как се роди идеята за Present to Succeed и каква точно е целта на конференцията?
    Идеята за конференцията се роди още през 2016/17. Тогава забелязахме, че нашата индустрия няма събитие, което да събира и споделя знанията си с хората, на които тези знания трябват на почти ежедневна база. Първоначално това ми се видя странно, защото преди да създам 356labs бях в ИТ сектора, където имаше големи събития буквално ежеседмично.

    Така, когато през 2019 настъпи пандемията от COVID-19 и много от проектите ни бяха спрени, видяхме отлична възможност да реализираме тази идея. В този момент заложихме цялата си компания на успеха ѝ.

    Снимка: 356labs

    Кога и къде ще се проведе форумът тази година и как ще протече? Присъствено ли ще е и ще има ли опция за онлайн включване?
    Конференцията е с насрочена дата 14 юни и ще се проведе в София Ивент Център, но ще бъде излъчена и онлайн, да. Както и миналата година и тази година подготвяме т.нар. хибридно събитие.

    Форумът вече има три успешни издания, можеш ли да споделиш какви поуки си взехте от тях и как ви помогнаха да организирате форума тази година? Какво е новото и различното в тазгодшиното издание?
    Обичам да споделям, че всяка събота след събитието се събуждам, правя си кафе и се потапям в обратната връзка на хората. Направих го и след миналогодишното събитие. Този път ще коригираме няколко малки логистични неща, за да има публиката още по-добро изживяване през деня. Знаехме за тях, но ги видяхме и в коментарите. Друго, което подобряваме, е, че вече няма да има две сесии, които текат паралелно. Чухме от хората, че „не е същото“ да гледат записите от залата, която не са могли да посетят, и заради това тази година обединяваме двете зали на София Ивент Център в една. Заедно с това сме подготвили феноменален дизайн на самата сцена, но още по-важно – насочваме конференцията основно към ИТ хората и ИТ екипите и техните презентационни и комуникационни умения.

    Снимка: 356labs

    Ясна ли е вече програмата и какви ще са основните теми?
    Да. Програмата е готова на 80%. Довършваме разговорите си с още няколко спонсори и лектори, които ни трябват за оставащите 20%. Темите, които ще покрием, всъщност обхващат всичко – подготовката, дизайна и изнасянето на една презентация. Заедно с това добавяме лекции за това как да покажеш успешно едно техническо решение или продукт и какво е да бъдеш лектор на техническа конференция. Като в тази лекция на сцената ще бъде избраният за номер 1 лектор на най-голямото събитие на Майкрософт – Паола Янужкиевич, която е един от топ световните експерти по сигурност.

    Какви са лекторите и как ги подбрахте?
    Лекторите ни идват от всяка точка на света. Имаме едни от най-добрите технически презентатори и презентационни експерти в света, като те идват специално за събитието от държави като САЩ, Австралия, Германия, Норвегия, Полша, Холандия и др. Избирани са от нашия екип и както всяка година сме много внимателни кого одобряваме, за да гарантираме за пореден път, че абсолютно всяка една лекция е на световно ниво. Нещо, което се чува рядко в света на конференциите, но нещо, което при нас е така вече 3 години. И това не са наши думи. Причината – ние просто не можем да си позволим дори и една слаба лекция. Все пак организираме конференция за презентационни умения…

    За кого е подходящо събитието? Колко и какви хора очаквате да се включат?
    Миналата година имахме 1100 души в София Ивент Център и 1300 онлайн, което направи това събитие едно от най-големите в България за 2023. Тази година очакваме да препълним SEC отново и да имаме поне толкова онлайн посетители. От гледна точка за кого е най-подходяща конференцията – това са всички технически роли, продуктовите и проджект мениджъри и всички лидери на технически екипи. Ако трябва да изброя няколко, то това са софтуерните разработчици, UI/UX дизайнери, инженери и архитекти, експерти по сигурност и облачни технологии, както и хората, които продават софтуерни решения и говорят с потенциални и вече съществуващи клиенти.  

    Снимка: 356labs

    Изброяваш предимно технически роли. Защо се ориентирате предимно към ИТ общността?
    В последната година променихме фокуса на презентационната си агенция 356labs и я насочихме само към ИТ индустрията. Причината – аз дойдох от тази индустрия и познавам презентационните нужди на тези организации, смея да твърдя, отлично. От известно време разсъждавахме има ли смисъл и какво бихме променили ако работим изцяло за един конкретен сектор и хората в него. Истината е, че специализирайки се само в ИТ бранша, екипът ни може да предложи презентационни продукти и услуги, които наистина нямат алтернатива. Конференцията е само един от тези примери. 

    Какви са цените на билетите и как става регистрацията за участие?
    Цените започват от само 89 евро на човек, като цялата регистрация се случва изцяло онлайн през официалния сайт на събитието presenttosucceed.com

    Ти лично от кои лектори и теми се вълнуваш най-много и защо? 
    Няма как да избера любим лектор или сесия. Ако трябва да посоча една, която вярвам ще предизвика огромен интерес, е тази за културните различия на Бри Уилсън и как те всъщност оказват влияние върху подготовката и изнасянето на една презентация.

    Защо подобно събитие е нужно в България и с какво е различно от останалите  форуми?
    Според мен такова събитие не е нужно само в България. Тук обаче имаме много сериозен ИТ сектор, който иска да бъде все по-голям и успешен. За да се случи това, едно от нещата, които екипите, работещи в тези компании трябва да притежават, са категорично добри комуникационни и презентационни умения. Лидерите на тези компании знаят това отлично. Дори и да си направил най-впечатляващия продукт или нещо страхотно за един клиент, ако не можеш да го комуникираш правилно, цялото вложено усилие отива на вятъра. Ето защо като човек, който идва от ИТ сектора и вече знае каква огромна разлика правят презентационните умения както за индивидуалния човек, така и за организацията, която представлява, силно се надявам да успеем до голяма част от технологичната индустрия и да видим поне по един представител от всеки екип във всяка компания. Поне по един. 

    Снимка: 356labs

    Какво ново предстои около това събитие в по-дългосрочен план?
    Все още не сме готови да споделим нищо официално. Нека загатна обаче, че България вероятно няма да бъде единствената дестинация за Present to Succeed съвсем скоро. Спирам тук.

     
    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 21 часа
    ОИСР: 15-годишните у нас с по-ниски очаквания за завършване на висше от връстниците си по света
    Социално-емоционалните умения са решаващи за академичния успех, професионалната реализация и качеството на живот на младежите, сочи проучване на ОИСР
    преди 21 часа
    Метрото ще се разшири с 2 станции в "Люлин"
    Прогнозната цена е 147 млн. лева, ще се търси финансиране и от ЕС
    преди 22 часа
    За първи път: Пускат 7 двуетажни влака у нас
    Полска фирма ще достави на България влаковете за над 300 милиона лева
    преди 22 часа
    Българските иновативни училища влизат в мрежата на ОИСР
    Създателят на изследването PISA е у нас, за да представи резултатите от социално-емоционалните умения на учениците по света
    преди 1 ден
    Делойт Централна Европа откри нов хъб в София
    Екипът в София в момента се състои от 50 професионалисти, амбицията е да се увеличи до 500 през следващите няколко години