събота, 13 април 2024   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  9306 прочитания

  Как „Рекламна академия“ помага на участниците?

  Преминали обучението споделят какво е усещането и с какво академията е била най-полезна за тях
  13 февруари 2024, 11:43 a+ a- a

  (л) Диана Петканова, Мартин Станилов и Севдалина Андреева (Снимки: Личен архив; колаж: Economy.bg)

  От 19 до 23 февруари ще се проведе 11-ото издание на „Рекламна академия“, тристранен проект на Нов български университет (НБУ), Българската асоциация на рекламодателите (БАР) и Българската асоциация на комуникационните агенции (БАКА). Свързахме се с Диана Петканова, завършила БП Реклама, Client service, Noble Graphics, Севдалина Андреева, завършила БП Реклама, Account Manager, All Channels Communication, и Мартин Станилов, БП Графичен дизайн. Junior Graphic Designer, Saatchi&Saatchi. Те са участници в предишни издания на академията, за да ни разкажат какво е да си част от формата и с какво е бил най-полезен за тях.

  Какво е да си част от „Рекламна академия“?
  Диана: Това е едно невероятно професионално и житейско приключение, което те среща с толкова много нови хора, с които споделяш общи интереси и страсти. Дава ти поле за развитие и за разгръщане на пълния ти потенциал. Помага ти да изградиш реална самооценка за способностите ти и те зарежда с много положителна емоция и хубави спомени. Взела съм си по нещо от всяка една от четирите години, в които съм участвала. Спомням си за тези мигове с умиление и до днес. Едната година например бяхме измислили толкова добри неща, за които просто времето не ни стигаше физически, и се случи така, че на сутринта, след цяла вечер работа, бяхме заспали за 30 минути на бюрата пред компютрите в университета.

  Севдалина: „Рекламна академия“ е една уникална възможност за студентите да се докоснат до света на рекламата, да се запознаят с интересни хора и да натрупат практически опит, който лекциите невинаги могат да дадат.

  Мартин: „Рекламна академия“ е мястото, на което можеш да решиш един конкретен проблем – да научиш изключително много неща за много кратко време. Това е един много честен и откровен формат, защото ти показва в много голяма степен какво е рекламата и нейната магия.

  С какво академията беше най-полезна за Вас?
  Диана: Със сигурност най-полезното нещо, което ми служи и до днес са контактите с всички хора, които установих в рамките на формата – колеги в университета, преподаватели, хора от рекламните агенции и бизнесите. Със сигурност ми помогна да се установя в рекламните среди от всяка страна и ми отвори много врати и потенциални възможности за партньорства по една или друга линия. Друго нещо, с което ми беше много полезна, е това, че доказах на себе си, че съм способна на много независимо от ситуацията, което ми помогна да изградя необходимото самочувствие. Впоследствие това ми помогна да се изградя и като професионалист в сферата.

  Севдалина: Академията ме запозна с адски много интересни хора, с които общувам и до ден днешен и от които научих много полезни неща. Също така ми показа различна гледна точка на това как се генерира прозрение, как се брейнстормва и как се презентира, защото тези дейности в рекламата не са унифицирани и няма правилен и грешен подход.

  Мартин: За мен академията беше полезна с опита, който придобих, работейки в много близка до реалната работна среда. Разговори и съвети от ментори, които трудно бих чул в университета. Контактите, които направих. И най-вече с това, че запали огъня в мен към рекламата.

  Какво бихте посъветвали тези, които се колебаят дали да участват или не?
  Диана: Да не се колебаят. Не мисля, че има причина, поради която някой да не се включи в този формат. Дори ако сега някой ме попита дали бих се включила, ще кажа категорично ДА, без да се замисля. А също така, това е и една невероятна възможност за тези, които вече си търсят работа в сферата да опознаят добре средата и да открият своето място, както стана и с мен в третата година на РА, в която участвах.

  Севдалина: Няма как да съжалявате, ако се запишете. Само ако не се запишете, може да съжалявате. Наистина вярвам в това.

  Мартин: „Рекламна академия“ е, меко казано, задължителна за всеки студент, който иска да се развива в творческите индустрии. Отидете и вижте защо. Вие ще си го откриете. Поглеждайки назад, всеки час, прекаран по време на академията, ми е дал много повече, отколкото ми е взел. А и има нещо велико в това да се състезаваш с още има-няма 200 души.

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 18 часа
  Италия ще инвестира €1 млрд. в изкуствен интелект
  Средствата ще бъдат инвестирани в рамките на 5 години
  преди 18 часа
  Летище Бургас с нов директор
  Васил Атанасов поема поста от досегашния директор Георги Чипилски
  преди 18 часа
  Възможности за инвестиции от израелски компании у нас обсъди президентът
  Намерението им да се реализират проекти за модернизация на военнопромишления комплекс у нас
  преди 19 часа
  Westinghouse подписа меморандуми със 17 български доставчици
  Те ще предоставят услуги и доставки за проекта за изграждане на нова ядрена мощност в АЕЦ „Козлодуй“, както и за други международни проекти
  преди 20 часа
  Инфлацията в САЩ със слаб ръст през март
  Данните поставят под въпрос намаляването на лихвите
  преди 22 часа
  За първи път в историята: Български учени със статия на водеща конфенеция за AI
  Екип от INSAIT e разработил приложение, оценяващо риска за изтичане на лична информация и което допринася за по-сигурен AI