петък, 19 юли 2024   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  1124 прочитания

  Икономическите и политически сътресения са във фокуса на Осмата годишна риск конференция на Кофас

  Темата на събитието тази година е „Стабилност в турбулентни времена“
  30 март 2023, 12:07 a+ a- a

  На 26 април 2023 г. в хотел „Хилтън“ ще се проведе осмото издание на водещото икономическо събитие в България – Конференция по управление на риска на Кофас. То е под надслов „Стабилност в турбулентни времена“ и ще събере на едно място водещи представители на бизнеса, икономически и политически анализатори, банкови и кредитни експерти, предприемачи, риск анализатори. Избрани гост-панелисти и участници ще очертаят актуалните икономически процеси и изпитанията за бизнеса в условия на нестабилната световна обстановка.

  „Ставаме свидетели на забавяне на икономиката и изглежда, че рисковете продължават да растат. В една подобна среда бизнесът трябва да знае как да бъде готов, какви механизми и стратегии може да приложи, за да допринесе за стабилността си. Конференцията на Кофас по управление на риска 2023 ще отговори именно на тези въпроси “, споделя Пламен Димитров - Управител на Кофас България. 

  Програмата на риск конференцията включва пленарна презентация и две панелни дискусии, посветени на важни и полезни теми, свързани с икономическите и политически рискове, пред които е изправен бизнесът. Главният икономист на Кофас за ЦИЕ - Грегорж Шилевич, ще направи преглед и анализ на страновите рискове, а Пламен Димитров ще представи важни данни за рисковете по сектори. 

  В рамките на панел „Политически рискове“ Милен Керемедчиев – бивш зам-мин. на икономиката и външните работи, Евгений Кънев - финансист, доктор по икономика, Яни Драгов - главен изпълнителен директор на Смарт Органик, и Константин Веселинов – изпълнителен директор Centio ще обсъдят развитието на бизнеса в условия на политическа турбулентност, ролята на миграционната вълна, какви са икономическите перспективи за развитие пред страната и рисковете от киберопасностите. Модератор ще бъде журналистът и автор на проекта „Говори, за да те видят“ - Анна Цолова. Гост - лектор на конференцията ще бъде политологът и изпълнителен директор на „Галъп Интернешънъл“ Първан Симеонов.

  Във втория панел, посветен на икономическите рискове, своята експертна оценка и анализи на икономическия сектор ще направят Милена Драгийска - главен изпълнителен директор на Лидл България, Елвин Гури – инвеститор, предприемач и главен изпълнителен директор на Invenio Partners, Бисер Манолов – водещ финансист и анализатор на пазарите в България и чужбина, както и Левон Хампарцумян – банкер и президент на Български форум на бизнес лидерите. Темите, които те ще дискутират, ще засегнат стабилността на финансовите пазари, ръстът на лихвените проценти, готовността на България да приеме еврото и влиянието на растящата инфлация върху бизнеса. Модератор на панела е журналистът Асен Григоров. 

  Конференциите за управление на риска на Кофас се провеждат повече от 20 години в 30 страни.  В последните години събитията се наложиха като важен обществено-икономически форум, който успява да предложи ключови стратегически решения за икономиката. 

  Регистрациите за събитието са отворени на следния линк

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 2 часа
  Wizz Air празнува 20 млн. превозени пътници от летище София
  Авиокомпанията и стартира нов маршрут – до Лион
  преди 3 часа
  Онлайн продажбите в САЩ достигнаха $7,2 млрд. в първия ден на Amazon Prime Day
  Продажбите са с над 10% повече спрямо миналата година
  преди 7 часа
  Глобално кибер прекъсване приземи полети по целия свят
  Проблемът засегна и работата на банки и медии в различни точки на света
  преди 7 часа
  Президентът ще връчи втория мандат на 22 юли
  На кандидата за премиер, посочен от втората по численост парламентарна група в 50-ото Народно събрание
  преди 9 часа
  WordPress Engine придобива българската NitroPack
  Основателите Георги Петров и Михаил Стойчев ще работят върху нов проект