понеделник, 11 декември 2023   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  1023 прочитания

  Икономическите и политически сътресения са във фокуса на Осмата годишна риск конференция на Кофас

  Темата на събитието тази година е „Стабилност в турбулентни времена“
  30 март 2023, 12:07 a+ a- a

  На 26 април 2023 г. в хотел „Хилтън“ ще се проведе осмото издание на водещото икономическо събитие в България – Конференция по управление на риска на Кофас. То е под надслов „Стабилност в турбулентни времена“ и ще събере на едно място водещи представители на бизнеса, икономически и политически анализатори, банкови и кредитни експерти, предприемачи, риск анализатори. Избрани гост-панелисти и участници ще очертаят актуалните икономически процеси и изпитанията за бизнеса в условия на нестабилната световна обстановка.

  „Ставаме свидетели на забавяне на икономиката и изглежда, че рисковете продължават да растат. В една подобна среда бизнесът трябва да знае как да бъде готов, какви механизми и стратегии може да приложи, за да допринесе за стабилността си. Конференцията на Кофас по управление на риска 2023 ще отговори именно на тези въпроси “, споделя Пламен Димитров - Управител на Кофас България. 

  Програмата на риск конференцията включва пленарна презентация и две панелни дискусии, посветени на важни и полезни теми, свързани с икономическите и политически рискове, пред които е изправен бизнесът. Главният икономист на Кофас за ЦИЕ - Грегорж Шилевич, ще направи преглед и анализ на страновите рискове, а Пламен Димитров ще представи важни данни за рисковете по сектори. 

  В рамките на панел „Политически рискове“ Милен Керемедчиев – бивш зам-мин. на икономиката и външните работи, Евгений Кънев - финансист, доктор по икономика, Яни Драгов - главен изпълнителен директор на Смарт Органик, и Константин Веселинов – изпълнителен директор Centio ще обсъдят развитието на бизнеса в условия на политическа турбулентност, ролята на миграционната вълна, какви са икономическите перспективи за развитие пред страната и рисковете от киберопасностите. Модератор ще бъде журналистът и автор на проекта „Говори, за да те видят“ - Анна Цолова. Гост - лектор на конференцията ще бъде политологът и изпълнителен директор на „Галъп Интернешънъл“ Първан Симеонов.

  Във втория панел, посветен на икономическите рискове, своята експертна оценка и анализи на икономическия сектор ще направят Милена Драгийска - главен изпълнителен директор на Лидл България, Елвин Гури – инвеститор, предприемач и главен изпълнителен директор на Invenio Partners, Бисер Манолов – водещ финансист и анализатор на пазарите в България и чужбина, както и Левон Хампарцумян – банкер и президент на Български форум на бизнес лидерите. Темите, които те ще дискутират, ще засегнат стабилността на финансовите пазари, ръстът на лихвените проценти, готовността на България да приеме еврото и влиянието на растящата инфлация върху бизнеса. Модератор на панела е журналистът Асен Григоров. 

  Конференциите за управление на риска на Кофас се провеждат повече от 20 години в 30 страни.  В последните години събитията се наложиха като важен обществено-икономически форум, който успява да предложи ключови стратегически решения за икономиката. 

  Регистрациите за събитието са отворени на следния линк

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 27 минути
  Над 5,5 млрд. лева са американските инвестиции у нас, създали са 41 хил. работни места
  19 са американските ИТ компании с 13 хил. заети у нас, инвестират също в енергетика, преработваща промишленост и търговия, присъстват в Разград, Севлиево, Стара Загора и София, сочи нов доклад
  преди 1 час
  Бианор Холдинг придобива софтуерната компания Булбера
  Дружеството специализира в разработката на софтуерни решения в областта на здравеопазването, телекомуникациите и електронната търговия
  преди 2 часа
  Близо 18% ръст на приходите от нощувки през ноември
  Според националната статистика по-голямата част от тях идват от български граждани
  преди 4 часа
  "Историческо": ЕС договори правила за регулиране на AI
  Колкото по-висок е рискът от AI системите, толкова по-строги ще са правилата, предвижда споразумението
  преди 6 часа
  Междусистемната газова връзка България-Сърбия беше въведена в експлоатация
  Тя променя енергийната карта на Европа и дава възможности за диверсификация на доставките не само за двете държави, а и за целия регион, заяви президентът Радев