четвъртък, 09 май 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    1677 прочитания

    Нова услуга доставя здравословна храна на работниците в индустриална зона Куклен

    „Наш вкус“ използва продукти от регион на Пловдив, а доставките се извършват с електрически превозни средства
    02 януари 2024, 10:54 a+ a- a

    Снимки: Наш вкус

    „Наш Вкус“ е първото мобилно приложение на българския пазар, което предлага нов устойчив модел за кетъринг услуга, предоставяща местно произведени и здравословни обедни менюта на достъпни цени за работниците на Индустриален парк Куклен. Пилотната услуга е вдъхновена от все по-широко разпространената в Европа концепция за устойчиво производство на храна — “from farm to fork” (oт фермата до трапезата), и отговаря на нуждата от здравословна обедна храна, произведена и доставена по устойчив начин в района на промишлената зона.

    Целта на иновативният бизнес модел е не само да подобри качеството на живот за над 1500 работници в една от най-големите производствени зони у нас, но и да подпомогне за развитието на местните производители в района на Пловдив, набавяйки всички необходими продукти директно от тях.

    Концепцията „Наш Вкус“ осигурява проследимост на всички използвани продукти и по този начин гарантира техния произход и качество. До момента услугата работи с мрежа от 5 местни бизнеса, които обслужват различните етапи на производство и доставки. Процесът започва с набавянето на всички необходими базови продукти от зеленчуковите ферми на Bio Way, хлебопекарна Prima и семейната мандра Сигмен.

    Всички събрани продукти се доставят до кухнята на кулинарен магазин САМАР в Пловдив, където професионални готвачи приготвят разнообразни обедни менюта. Логистиката и превозът на поръчките от кухнята до фабриките се извършва с електрическите бусчета на SEVIC, които се произвеждат в Пловдив и се грижат ежедневните доставки да не оставят негативен отпечатък за въздуха при транспорта.

    Приложението „Наш Вкус“ е създадено по идея на Ина Вълканова, архитект, урбанист и основател на ГРАДОСКОП, и Емил Янков, бизнес дивелопър в Икономическа зона Тракия и генерален директор на SEVIC Systems SE. Чрез услугата си те демонстрират какви природно-базирани стъпки могат да предприемат бизнесите у нас и на глобално ниво, за да се развиват устойчиво, така че да създадат здравословна среда за работа и живот на своите работници.

    Към момента услугата „Наш Вкус“ е налична за работниците на три от фабриките в Куклен — Willi Elbe Automotive Bulgaria, Signat и Mecalit. Чрез приложението те могат бързо и лесно да заявят неограничено количество храна по всяко време на деня и имат удобството да планират и заявят поръчките си до две седмици напред.

    Стартиращият бизнес модел се развива в рамките на дългосрочния проект Регенерация на платформата за градско преобразуване ГРАДОСКОП. От началото на 2020 г. ГРАДОСКОП работи в партньорство с Община Куклен и фабрики в Индустриален парк Куклен, където изследва възможностите за прилагане на иновативни процеси на работа в съвременната глобална индустрия. Целта е да се набележат конкретни устойчиви методи за развитие на индустриалните зони, които да възстановят връзката между бизнеса, човека и природата.

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 8 часа
    преди 10 часа
    Ryanair стартира полети до 5 нови дестинации от София
    Авиокомпанията базира нов самолет в столицата
    преди 11 часа
    Apple разработва собствени AI чипове
    Съвместно с TSMC, по данни на The Wall Street Journal
    преди 13 часа
    преди 14 часа
    Откриват Център по дигитално предприемачество във ВУТП
    „Дигитално предприемачество и изкуствен интелект“ е най-новата специалност във висшето училище
    преди 15 часа
    Около 15-16% са празните офиси в София
    ИТ секторът остава основен наемател на офис площи в началото на 2024, сочи проучване