сряда, 19 юни 2024   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  1554 прочитания

  Германската SAP планира да увеличава служителите си с до 300 души на година

  Развойният център на SAP Labs в София е 7-ият по големина в компанията
  16 ноември 2023, 16:48 a+ a- a

  Сътрудничеството на големи компании със стартиращи предприятия е от изключителна важност за повишаването на конкурентоспособността на страната и за икономическия растеж. Това заяви министърът на иновациите и растежа Милена Стойчева при посещението си в германската технологична компания SAP България. Стойчева проведе работна среща с управляващия директор на SAP България Здравко Пешаков и управляващия директор на SАP Labs Радослав Николов. На нея присъства и заместник-министърът на иновациите и растежа Мартин Гиков.

  Стойчева се запозна с работата на новооткрития развоен център – SAP Labs, в който се разработват иновации и изкуствен интелект. Той е част от последната инвестиция на компанията за над 100 млн. лв. с разкрити 300 нови работни места. Сградата обединява на едно място всички дейности и служители на фирмата.

  „Инвестициите в таланти и студенти, в капацитета на университетите и развойните центрове, в образованието като цяло, са задължителна стъпка и стратегически ход за извеждането на страната на предни позиции в Европа в развитието на иновациите и новите технологии“, категорична бе Стойчева.

  Управляващият директор на SAP България подчерта, че всяка година в компанията стаж започват над 70 души, а половината от служителите са започнали работа след стаж. В момента назначени са над 1 500, като плановете са да се увеличават с 200 до 300 души на година. От компанията споделиха, че сред основните причини да инвестират у нас са българските ИТ специалисти, които са на световно ниво.

  Управляващият директор на SAP Labs заяви, че развойният център в София е седмият по големина от 21, които компанията има. „България се развива като технологичен хъб за Югоизточна Европа“, каза още той.

  Стойчева подчерта, че именно превръщането на страната ни в иновационен и технологичен хъб за Югоизточна Европа е сред приоритетите на Министерството на иновациите и растежа. „Целта ни е да ребрандираме България като предпочитано място за високотехнологични инвестиции и добра среда за създаване и развитие на иновации с висока добавена стойност за икономиката ни“, категорична бе тя. Заради това Министерството на иновациите и растежа подписа меморандум за сътрудничество с министерството на иновациите в Румъния. Стойчева заяви, че възнамерява да подпише такива споразумения и с други страни от региона.

  По-късно министърът на иновациите откри форум за представяне на възможностите за финансиране за бизнеса в България по линия на МИР. В събитието, организирано съвместно между Министерството на иновациите и растежа и компанията SAP България, се включиха над 70 технологични компании. Експерти от Главна дирекция „Европейски фондове за конкурентоспособност“ към МИР, Фонд мениджър на финансовите инструменти в България (Фонд на фондовете) и Българската банка за развитие (ББР) представиха финансовите си инструменти за подкрепа на микро-, малки, средни и големи предприятия, предприемачи и стартъпи.

  Вижте профила и актуалните позиции за работа на SAP Labs Bulgaria Ltd. в JOBS.bg

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 2 минути
  Близо 120 младежи ще започнат стаж тази година в А1
  От създаването на инициативата през 2004 година досега на стаж в А1 са преминали близо 1500 стажанти
  преди 3 часа
  преди 8 часа
  Публичните финанси на България губят 3 млрд. лв. годишно заради недекларираната заетост
  Най-високите нива на използване на подобни практики са открити в секторите селско стопанство, туризъм и строителство
  преди 8 часа
  Nvidia стана най-ценната компания в света
  С пазарна капитализация над $3,3 трилиона, тя надмина Microsoft и Apple
  преди 9 часа
  За първи път: Соларната енергия е повече от петролната
  7 китайски компании за соларна инфраструктура изпреварват енергийните резерви на 7-те най-големи петролни компании