понеделник, 29 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    1424 прочитания

    Германската SAP планира да увеличава служителите си с до 300 души на година

    Развойният център на SAP Labs в София е 7-ият по големина в компанията
    16 ноември 2023, 16:48 a+ a- a

    Сътрудничеството на големи компании със стартиращи предприятия е от изключителна важност за повишаването на конкурентоспособността на страната и за икономическия растеж. Това заяви министърът на иновациите и растежа Милена Стойчева при посещението си в германската технологична компания SAP България. Стойчева проведе работна среща с управляващия директор на SAP България Здравко Пешаков и управляващия директор на SАP Labs Радослав Николов. На нея присъства и заместник-министърът на иновациите и растежа Мартин Гиков.

    Стойчева се запозна с работата на новооткрития развоен център – SAP Labs, в който се разработват иновации и изкуствен интелект. Той е част от последната инвестиция на компанията за над 100 млн. лв. с разкрити 300 нови работни места. Сградата обединява на едно място всички дейности и служители на фирмата.

    „Инвестициите в таланти и студенти, в капацитета на университетите и развойните центрове, в образованието като цяло, са задължителна стъпка и стратегически ход за извеждането на страната на предни позиции в Европа в развитието на иновациите и новите технологии“, категорична бе Стойчева.

    Управляващият директор на SAP България подчерта, че всяка година в компанията стаж започват над 70 души, а половината от служителите са започнали работа след стаж. В момента назначени са над 1 500, като плановете са да се увеличават с 200 до 300 души на година. От компанията споделиха, че сред основните причини да инвестират у нас са българските ИТ специалисти, които са на световно ниво.

    Управляващият директор на SAP Labs заяви, че развойният център в София е седмият по големина от 21, които компанията има. „България се развива като технологичен хъб за Югоизточна Европа“, каза още той.

    Стойчева подчерта, че именно превръщането на страната ни в иновационен и технологичен хъб за Югоизточна Европа е сред приоритетите на Министерството на иновациите и растежа. „Целта ни е да ребрандираме България като предпочитано място за високотехнологични инвестиции и добра среда за създаване и развитие на иновации с висока добавена стойност за икономиката ни“, категорична бе тя. Заради това Министерството на иновациите и растежа подписа меморандум за сътрудничество с министерството на иновациите в Румъния. Стойчева заяви, че възнамерява да подпише такива споразумения и с други страни от региона.

    По-късно министърът на иновациите откри форум за представяне на възможностите за финансиране за бизнеса в България по линия на МИР. В събитието, организирано съвместно между Министерството на иновациите и растежа и компанията SAP България, се включиха над 70 технологични компании. Експерти от Главна дирекция „Европейски фондове за конкурентоспособност“ към МИР, Фонд мениджър на финансовите инструменти в България (Фонд на фондовете) и Българската банка за развитие (ББР) представиха финансовите си инструменти за подкрепа на микро-, малки, средни и големи предприятия, предприемачи и стартъпи.

    Вижте профила и актуалните позиции за работа на SAP Labs Bulgaria Ltd. в JOBS.bg

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 2 минути
    Fitch потвърди рейтинга на България
    Липсата на стабилно правителство и потенциално дългите преговори за съставяне на коалиция биха могли да забавят влизането в еврозоната след 2025, предупреди агенцията
    преди 52 минути
    Летище София с нов безмитен магазин
    Той е най-големият за безмитна търговия в България
    26 април 2024, 14:45
    ОИСР: 15-годишните у нас с по-ниски очаквания за завършване на висше от връстниците си по света
    Социално-емоционалните умения са решаващи за академичния успех, професионалната реализация и качеството на живот на младежите, сочи проучване на ОИСР
    26 април 2024, 14:34
    Метрото ще се разшири с 2 станции в "Люлин"
    Прогнозната цена е 147 млн. лева, ще се търси финансиране и от ЕС
    26 април 2024, 14:14
    За първи път: Пускат 7 двуетажни влака у нас
    Полска фирма ще достави на България влаковете за над 300 милиона лева