сряда, 06 декември 2023   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  576 прочитания

  Amdaris България става генерален технологичен партньор на Млад Изобретател

  Те се обединяват от обща мисия – развиването на бъдещия технологичен талант на България
  07 август 2023, 12:33 a+ a- a

  Изображения: Amdaris

  Да развиват поколения, които са не просто консуматори, а създатели на технологиите, и да възпитават ценности, които водят до по-устойчив начин на живот – такъв свят си представят Amdaris и Млад Изобретател. Двете компании не просто споделят обща визия за бъдещето, но и активно работят за това да го изградят, което съвсем логично довежда до начало на партньорските им взаимоотношения. 

  Amdaris е международна компания, основана в Бристол през 2009 г., предоставяща иновативни софтуерни услуги. Благодарение на устойчивото си развитие тя постепенно отваря офиси в Молдова, Украйна и Румъния, а през 2022 г. и в България. През изминалата година се превърна в една от най-бързорастящите технологични компании в Източна Европа, като увеличи броя на служителите си с 94%. За една година специалистите в софийския офис вече наброяват 50 души. Част от клиентите, за които работят, са: EMIS, здравна платформа, използвана от 70% от общопрактикуващите лекари във Великобритания; Pearson, британска мултинационална издателска и образователна компания, чиято платформа за обучение се ползва от 60 000 студенти годишно, и други.

  В края на 2022 г. на събитие за млади предприемачи и лидери Костадин Недев, основател на Млад Изобретател, се запознава с Весела Николова, управляващ директор на Amdaris България, и тази среща се оказва съдбоносна. Софийският офис на Amdaris, компания, предлагаща иновативни софтуерни услуги, и Млад Изобретател – платформа за курсове по роботика и програмиране на деца между 9-16 г. – тъкмо са започнали дейностите си и Весела и Костадин разговарят за ценностите и бъдещите планове за развитие на организациите, които ръководят. 

  Костадин споделя на Весела, че Млад Изобретател се нуждае от експертиза, за да развие и изгради пълнокръвна обучителна платформа, която да се превърне в своеобразна виртуална лаборатория, в която децата да експериментират, докато се забавляват. Това, което кара Весела да започне разговори за партньорство, е не само споделеният приоритет и на двете страни в развиването на бъдещия технологичен талант, но и същественото застъпване в мисиите им: предприемането на целенасочени стъпки за изграждането на по-добро бъдеще чрез зелени и общественополезни инициативи. Половин година по-късно Amdaris става генерален технологичен партньор на Млад Изобретател.

  Млад Изобретател е платформа за курсове по роботика и програмиране за деца и юноши между 9-16 години. Костадин е отличен с награда „Джон Атанасов“ за дейността си, а също получава награда за лидерство от фондация „Стробъл“, чийто създател е съоснователят на „Тесла“, която подкрепя инициативи в областта на образованието, науката и социалните иновации за постигане на глобалните цели за устойчиво развитие. Курсове на Млад Изобретател се провеждат в Смолян, София и Пловдив с идеята да продължи разрастването си.

  Действията, които двете страни предприемат в мисията за по-добро утре, са значителни. Още в самото начало на обучението си децата, които посещават курсовете на Млад Изобретател, се учат на основни устойчиви практики, а за да завършат успешно 3-годишното си обучение, те следва да представят личен проект, свързан с належащи за природата или обществото проблеми. Една от мисиите на Amdaris пък е да облагородява районите, в които има офиси, което включва както зелени, така и социални инициативи: засаждане на дръвчета; изнасяне на лекции, водени от техни специалисти инженери; подкрепа на различни организации като Българско дружество за защита на птиците, фондации „Живот със синдром на Даун“, „Нашите недоносени деца“, „Майко мила“ и други. Партньорството с Млад Изобретател е поредната стъпка, която софтуерната компания предприема за подобряване на средата и обществото, като пряко подпомага образованието на юноши, които ще бъдат създателите на по-устойчив свят.

  Тази есен предстои демо урок на Млад Изобретател в офиса на Amdaris в София, на който можете да заведете детето си и да видите отблизо какво включва учебната дейност, как протичат уроците в Млад Изобрететел и да се запознаете с Костадин и екипа нa Amdaris. Урокът ще се проведе в офиса на Amdaris на ул. Георги Бенковски 11, а повече информация за ден и час ще откриете в социалните мрежи на Млад Изобретател.

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 3 часа
  Далеч сме от общ изкуствен интелект
  Това заяви президентът на Microsoft Брад Смит, като добави, че технологията може да се случи след десетилетия
  преди 5 часа
  Moody's понижи перспективата на дълговия рейтинг на Китай
  Агенцията предупреди, че може да понижи и кредитния рейтинг на втората по големина икономика в света
  преди 5 часа
  Проучване: За 25% от компаниите у нас AI ще да доведе до загуба на работни места
  Технологията у нас се прилага най-вече в ИТ, Mapĸeтинг и Чoвeшĸи pecypcи, сочи доклад на LS-S Leadership Support
  преди 8 часа
  Изграждат 5G свързаност по транспортните коридори на България с Гърция и Сърбия
  За целта ще бъде използвано европейско финансиране
  преди 10 часа
  Резултатите на 15-годишните в изследването PISA се влошават
  Изследването е проведено през 2022 г. в областите математика, четене и природни науки