четвъртък, 16 май 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    884 прочитания

    Amdaris България става генерален технологичен партньор на Млад Изобретател

    Те се обединяват от обща мисия – развиването на бъдещия технологичен талант на България
    07 август 2023, 12:33 a+ a- a

    Изображения: Amdaris

    Да развиват поколения, които са не просто консуматори, а създатели на технологиите, и да възпитават ценности, които водят до по-устойчив начин на живот – такъв свят си представят Amdaris и Млад Изобретател. Двете компании не просто споделят обща визия за бъдещето, но и активно работят за това да го изградят, което съвсем логично довежда до начало на партньорските им взаимоотношения. 

    Amdaris е международна компания, основана в Бристол през 2009 г., предоставяща иновативни софтуерни услуги. Благодарение на устойчивото си развитие тя постепенно отваря офиси в Молдова, Украйна и Румъния, а през 2022 г. и в България. През изминалата година се превърна в една от най-бързорастящите технологични компании в Източна Европа, като увеличи броя на служителите си с 94%. За една година специалистите в софийския офис вече наброяват 50 души. Част от клиентите, за които работят, са: EMIS, здравна платформа, използвана от 70% от общопрактикуващите лекари във Великобритания; Pearson, британска мултинационална издателска и образователна компания, чиято платформа за обучение се ползва от 60 000 студенти годишно, и други.

    В края на 2022 г. на събитие за млади предприемачи и лидери Костадин Недев, основател на Млад Изобретател, се запознава с Весела Николова, управляващ директор на Amdaris България, и тази среща се оказва съдбоносна. Софийският офис на Amdaris, компания, предлагаща иновативни софтуерни услуги, и Млад Изобретател – платформа за курсове по роботика и програмиране на деца между 9-16 г. – тъкмо са започнали дейностите си и Весела и Костадин разговарят за ценностите и бъдещите планове за развитие на организациите, които ръководят. 

    Костадин споделя на Весела, че Млад Изобретател се нуждае от експертиза, за да развие и изгради пълнокръвна обучителна платформа, която да се превърне в своеобразна виртуална лаборатория, в която децата да експериментират, докато се забавляват. Това, което кара Весела да започне разговори за партньорство, е не само споделеният приоритет и на двете страни в развиването на бъдещия технологичен талант, но и същественото застъпване в мисиите им: предприемането на целенасочени стъпки за изграждането на по-добро бъдеще чрез зелени и общественополезни инициативи. Половин година по-късно Amdaris става генерален технологичен партньор на Млад Изобретател.

    Млад Изобретател е платформа за курсове по роботика и програмиране за деца и юноши между 9-16 години. Костадин е отличен с награда „Джон Атанасов“ за дейността си, а също получава награда за лидерство от фондация „Стробъл“, чийто създател е съоснователят на „Тесла“, която подкрепя инициативи в областта на образованието, науката и социалните иновации за постигане на глобалните цели за устойчиво развитие. Курсове на Млад Изобретател се провеждат в Смолян, София и Пловдив с идеята да продължи разрастването си.

    Действията, които двете страни предприемат в мисията за по-добро утре, са значителни. Още в самото начало на обучението си децата, които посещават курсовете на Млад Изобретател, се учат на основни устойчиви практики, а за да завършат успешно 3-годишното си обучение, те следва да представят личен проект, свързан с належащи за природата или обществото проблеми. Една от мисиите на Amdaris пък е да облагородява районите, в които има офиси, което включва както зелени, така и социални инициативи: засаждане на дръвчета; изнасяне на лекции, водени от техни специалисти инженери; подкрепа на различни организации като Българско дружество за защита на птиците, фондации „Живот със синдром на Даун“, „Нашите недоносени деца“, „Майко мила“ и други. Партньорството с Млад Изобретател е поредната стъпка, която софтуерната компания предприема за подобряване на средата и обществото, като пряко подпомага образованието на юноши, които ще бъдат създателите на по-устойчив свят.

    Тази есен предстои демо урок на Млад Изобретател в офиса на Amdaris в София, на който можете да заведете детето си и да видите отблизо какво включва учебната дейност, как протичат уроците в Млад Изобрететел и да се запознаете с Костадин и екипа нa Amdaris. Урокът ще се проведе в офиса на Amdaris на ул. Георги Бенковски 11, а повече информация за ден и час ще откриете в социалните мрежи на Млад Изобретател.

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 16 часа
    НСИ отчита дефлация през април
    Годишната инфлация е 2.4%
    преди 17 часа
    "Най-лошото е зад гърба ни": ЕК очаква неголям темп на растеж, който ще се засили през 2025
    Геополитическо напрежение продължава да носи рискове за ЕС
    преди 18 часа
    преди 19 часа
    Questers става Pwrteams
    Управлението на компанията поема Карел Саурвалт, който и преди интеграцията е начело на Pwrteams
    преди 20 часа
    Wizz Air пуска полети от Варна до Лондон Гетуик
    Те стартират от 18 юни и ще бъдат изпълнявани 3 пъти седмично