събота, 15 юни 2024   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  1218 прочитания

  Melexis: Планираме до края на 2023 да разширим екипа си в България с още 70 души

  1.1 млрд. чипа е доставил българският екип на Melexis през 2022
  07 юни 2023, 16:39 a+ a- a

  През 2022 г. Melexis разработи 16 нови продукта, 4 от които са дело на екипа в България., а компанията е доставила до клиенти по цял свят над 1.9 млрд. чипа, 1.1 млрд. от които идват от България.

  Сред иновациите на местния екип са температурен сензор, използван в часовниците Samsung Galaxy Watch 5 и Galaxy Watch 5 Pro, уникален по рода си двоен Triaxis latch & switch чип за отчитане на относителна позиция и скорост, спестяващ място и намаляващ общата цена на модули за автомобилни и индустриални приложения; магнитен ключ, който осигурява по-добра производителност при сглобяване и надеждност при измерване на нивата на течност, и не на последно място, магнитометър за устройства, захранвани от батерии за индустриални и потребителски приложения.

  "Въпреки продължаващите сътресения по веригата за доставки, Melexis отчита 30% ръст в продажбите си спрямо 2021 г. Това се дължи на електрификацията на автомобилите, както и на значителното увеличение на приложенията в купето, шасито и тези за безопасност при автомобилите", подчертава Марк Бирон, изпълнителен директор на Melexis.

  "Стратегията на компанията е да затвърдим позициите си в автомобилната индустрия, като запазим присъствието си при двигателите с вътрешно горене и приложенията за безопасност в шасито и купето, както и да създаваме иновативни решения, които да подпомагат както електрификацията на автомобилите, така и премиум приложения. В момента всяка една нова кола по света има средно по 18 чипа, произведени от Melexis", допълва Никола Симон, вицепрезидент и мениджър глобално развитие и качество.

  "Екипът е основната движеща сила зад иновативния дух на Melexis. Хората са от ключово значение в процеса, свързващ мотивирани професионалисти, изключителни екипи и добри резултати. България е най-голямото представителство за компанията с екип за развойна дейност от над 190 души. С откриването на новата си сграда в София Melexis България удвои капацитета си за тестване на чипове. Екипът в производството също расте, добавяйки от януари 2023 нова допълнителна пета смяна към вече съществуващите четири. За последните две години и половина сме наели повече от 250 души, а планът е до края на 2023 да разширим екипа с още 70 човека", отбелязва Силвен Коло, регионален сайт мениджър за Източна Европа.

  Освен в автомобилната индустрия Melexis оперира и в други сектори като дигитално здраве, алтернативна мобилност, умни електроуреди и др. Чиповете, които Melexis разработва, са насочени към едно по-добро бъдеще - зелено, по-сигурно, чисто и устойчиво. Нещо повече, компанията поставя допълнителен фокус над намаляването на своя отпечатък върху околната среда и над избягването на всички възможни отпадъци от дейността си в най-широкия възможен смисъл. Част от усилията на Melexis е и стремежът да намали до 2030 г. с 40% използваната енергия на чип.

    Повече информация за компанията и свободните позиции в момента вижте в профила на Melexis България в JOBS.bg тук

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 10 часа
  България постигна пълна дигитална трансформация в здравеопазването за 3 години
  За по-малко от 3 години общият брой на издадените електронни рецепти надхвърля 54 млн.
  преди 10 часа
  ЕБВР инвестира 15 млн. евро в Eldrive
  Компанията ще добави 7400 станции за зареждане
  преди 11 часа
  преди 13 часа
  Дори получено на грешен имейл искането за изтриване на лични данни е задължаващо
  Вижте повече за казуса, по който в Холандия наложиха глоба от 6 хил. евро на агенция за подбор
  преди 14 часа
  Унгарска комания ще стартира в Стара Загора производство на автомобилни платки
  Друг унгарски инвеститор ще произвежда слънчеви батерии до Силистра
  преди 15 часа
  dormakaba открива център за бизнес услуги и разширява завода си в България
  Местният екип ще нарасне спрямо сегашните 260 служители