сряда, 08 май 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    871 прочитания

    Shell обединява бизнесите си за производство на нефт, газ и LNG

    Преструктурирането се случва под ръководството на новия главен изпълнителен директор
    30 януари 2023, 16:13 a+ a- a

    Снимка: Ionity

    Shell ще обедини подразделенията си за производство на нефт и газ и втечнен природен газ (LNG) като част от по-мащабни промени, под ръководството на новия главен изпълнителен директор Ваел Сауан, които според компанията могат да доведат до съкращения на някои работни места. Новото подразделение, което съчетава най-печелившите операции на Shell, ще бъде ръководено от настоящия директор нагоре по веригата Зоуи Юйнович, се казва в изявление на компанията.

    Сауан встъпи в длъжност на 1 януари, след като оглави интегрираното газово подразделение на Shell, което включваше бизнеса на групата с LNG и възобновяеми енергийни източници, с обещание да опрости и подобри операциите на компанията.

    При вътрешното преструктуриране операциите за възобновяеми енергийни източници ще бъдат комбинирани с операциите за рафиниране на нефт и маркетинг на Shell, ръководени от настоящия директор надолу по веригата Хуйберт Вигевено.

    Преструктурирането ще намали размера на изпълнителния комитет на Shell до 7 от 9 члена в опит да се „опрости допълнително организацията и да се подобри ефективността“. Промените могат да доведат до „сравнително ограничени“ съкращения на работни места в цялата компания, каза говорител, цитиран от „Ройтерс“.

    Последно Shell претърпя преструктуриране в началото на пандемията от коронавирус през 2020 г., при която тогавашният главен изпълнителен директор Бен ван Берден съкрати повече от 10% от работната сила като част от стремежа си да насочи компанията към енергиен преход.

    „По-малко интерфейси означават по-голямо сътрудничество, дисциплина и бързина, което ни позволява да се съсредоточим върху укрепването на производителността в бизнеса и генерирането на силна възвращаемост за нашите инвеститори“, каза Сауан в изявлението.

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 4 часа
    преди 6 часа
    Ryanair стартира полети до 5 нови дестинации от София
    Авиокомпанията базира нов самолет в столицата
    преди 7 часа
    Apple разработва собствени AI чипове
    Съвместно с TSMC, по данни на The Wall Street Journal
    преди 9 часа
    преди 10 часа
    Откриват Център по дигитално предприемачество във ВУТП
    „Дигитално предприемачество и изкуствен интелект“ е най-новата специалност във висшето училище
    преди 11 часа
    Около 15-16% са празните офиси в София
    ИТ секторът остава основен наемател на офис площи в началото на 2024, сочи проучване