вторник, 29 ноември 2022   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  363 прочитания

  DataArt открива офис в Румъния с придобиването на Lola Tech

  Офисът на компанията в Клуж вече работи активно, като процесът по наемате ще продължи
  05 октомври 2022, 13:35 a+ a- a

  Снимка: DataArt

  DataArt, глобална технологична компания, която проектира, разработва и поддържа софтуерни решения, обяви разширяването си на Балканите и откриването на свое представителство в Румъния. Това се случва с придобиването на Lola Tech, водеща компания за разработка на софтуер, базирана в Обединеното кралство и Румъния, и е част от стратегията на DataArt за глобално разширяване и географска диверсификация. Използвайки центъра на Lola Tech в Клуж-Напока и неговата съществуващата инфраструктура и човешки ресурси, DataArt ще инвестира в своето развитие в Румъния и ще увеличи екипа си там.

  Lola Tech е компания, която проектира и разработва цифрови решения с фокус върху предоставянето на мащабируеми и устойчиви облачно базирани продукти за клиенти във всички индустрии и сектори. Lola Tech изгражда софтуер, който е с потенциал за бъдещето и е базиран на гъвкавост, устойчивост и иновации.

  Тъй като търсенето на услуги за разработка на софтуер и цифрова трансформация продължава да расте, офисът в Клуж ще играе важна роля за DataArt и развитието на компанията в региона.

  С придобиването на Lola Tech DataArt вече има развойни центрове в три държави на Балканския полуостров – в България, Сърбия и Румъния. През 2016 г. компанията откри представителство в София, през април 2022 в Белград, а през юли 2022 във Варна.

  „Свидетели сме на силен интерес към този регион от страна на нашите клиенти и заедно с екипа на Lola Tech ще продължим да разработваме софтуерни услуги с висока добавена стойност и да предлагаме на клиентите конкурентно ниво на обслужване. Изключително мотивирани сме да работим с впечатляващата клиентска база на Lola Tech, да затвърдим тези взаимоотношения и да използваме пълния капацитет на нашите обединени усилия“, заяви Юджийн Голанд, главен изпълнителен директор на DataArt.

  Според него Румъния има добре развит технологичен сектор и възможности за наемане на висококвалифицирани специалисти, а стартирането на дейностите на DataArt в страната е значителна стъпка в глобалното развитие на компанията.

  „Радваме се, че ще обединим усилия с компания, която споделя нашата култура и ценности, поставяйки началото на DataArt Румъния. Политиката ни винаги е била насочена към това да разработваме мащабни технологични проекти, а DataArt прилага най-добрите практики в софтуерната разработка за клиенти от различни индустрии. Вярваме, че намерихме своя правилен партньор“, коментира Инге Koйпeрс, главен изпълнителен директор на Lola Tech.

  Офисът на DataArt в Клуж вече работи активно, като процесът по наемате ще продължи. 

  Вижте по какви проекти работи DataArt

  Вижте профила и актуалните позиции за работа на DataArt Europe Ltd в JOBS.bg 

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 21 минути
  Министърът на енергетиката представи в Турция възможностите за инвестиции у нас
  Имаме условия за изграждане на соларни паркове, посочи Христов
  преди 23 минути
  Ирландия глоби Meta с €265 млн.
  Глобите, наложени на компанията майка на Facebook в Европа през последната година надхвърлят €900 млн.
  преди 2 часа
  288 нови случая на Covid-19 у нас
  Общият брой потвърдени случаи на новия коронавирус у нас от началото на пандемията е 1 286 872
  преди 17 часа
  БНБ определи 8 банки за системно значими институции
  Определен е и размерът на буфера, който те трябва да поддържат
  преди 18 часа
  Flix разширява екипа в софийския Експертен център
  Българският офис е планиран като най-големия хъб след тези в Мюнхен и Берлин
  преди 19 часа
  Компанията Mail Boxes откри първия си франчайз в България
  Веригата за куриерски, маркетингови и принт услуги вече има два собствени центъра у нас