петък, 26 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    1384 прочитания

    DataArt отваря офис в Кипър

    Плановете на компанията са да назначи над 50 специалисти и да продължи да инвестира на пазара на труда в Кипър, увеличавайки екипа си
    16 септември 2022, 15:08 a+ a- a

    Изображение: DataArt

    DataArt, глобална технологична компания за разработка на софтуерни решения, обяви откриването на нов офис в кипърския град Никозия. Отварянето на представителството на DataArt в страната се случва с подкрепата на Invest Cyprus, агенцията за насърчаване на инвестициите в Кипър.

    Свързани новини

    Плановете на DataArt са да назначи над 50 специалисти на местно ниво и да продължи да инвестира на пазара на труда в Кипър, увеличавайки екипа си. 

    Ръководител на кипърския офис на DataArt ще бъде Иля Аристов, професионалист с над 16 години опит в ИТ сектора. Според него Кипър е изключително подходяща локация за затвърждаване на позициите на DataArt и за разширяване на достъпа до нови пазари.

    „Обновените процедури за чуждестранни компании в страната ни улесниха в това да преместим част от служителите си на острова, а достъпът до местни висококвалифицирани специалисти е още едно голямо предимство за нас. Invest Cyprus беше отличен партньор в този процес, предоставяйки ни всичко необходимо, за да стартираме бързо дейностите си в страната“, допълва Аристов.

    Invest Cyprus (Кипърска агенция за насърчаване на инвестициите) е създадена с цел привличане и улесняване на преките чуждестранни инвестиции в страната. Агенцията работи в тясно сътрудничество с всички правителствени органи и публични институции, както и с частния сектор и международни експерти. Ролята на Invest Cyprus е да повиши осведомеността сред чуждестранните компании относно възможностите за инвестиции в Кипър и да им осигури подкрепа при всички стъпки за отварянето на бизнес в страната.

    Географското местоположение на Кипър, на кръстопът между Европа, Азия и Африка, както и висококвалифицираната, многоезична работна сила, стабилната правна рамка и благоприятната бизнес среда, превръщат страната в добра инвестиционна дестинация както за DataArt, така и за много други представители на технологичния бранш.

    „Глобалният недостиг на кадри във високите технологии продължава да оказва влияние върху ИТ индустрията, така че не е изненадващо, че прогресивни компании като DataArt, които дават приоритет на привличането на нови таланти и гледат отвъд традиционните подходи, се насочват към Кипър. Положихме големи усилия да помогнем на инвеститорите в местния пазар, включително чрез премахване на имиграционните пречки за граждани на трети страни и техните семейства. Новооткритите университетски курсове ще увеличат технологичния потенциал на пазара на труда и ще поставят Кипър на картата на ИТ индустрията“, заяви Джордж Кампанелас, главен изпълнителен директор на Invest Cyprus.

    Новият офис на DataArt в Кипър е поредна стъпка в разширяването на дейността на компанията в глобален план. Само преди няколко месеца DataArt откри своя нов развоен център в България в град Варна, а по-рано тази година бе отворен и офисът на компанията в Белград, Сърбия.

    Плановете на DataArt са да продължи процеса по диверсификация на своето глобално присъствие в Европа, Централна Азия, Близкия изток и Латинска Америка, както и да развива технологичния си потенциал в ключови области, сред които изкуствен интелект, машинно обучение и анализ на данни.

    Повече информация за компанията и свободните позиции в момента вижте в профила на DataArt Europe Ltd в JOBS.bg тук

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 9 часа
    ОИСР: 15-годишните у нас с по-ниски очаквания за завършване на висше от връстниците си по света
    Социално-емоционалните умения са решаващи за академичния успех, професионалната реализация и качеството на живот на младежите, сочи проучване на ОИСР
    преди 9 часа
    Метрото ще се разшири с 2 станции в "Люлин"
    Прогнозната цена е 147 млн. лева, ще се търси финансиране и от ЕС
    преди 9 часа
    За първи път: Пускат 7 двуетажни влака у нас
    Полска фирма ще достави на България влаковете за над 300 милиона лева
    преди 9 часа
    Българските иновативни училища влизат в мрежата на ОИСР
    Създателят на изследването PISA е у нас, за да представи резултатите от социално-емоционалните умения на учениците по света
    преди 11 часа
    Делойт Централна Европа откри нов хъб в София
    Екипът в София в момента се състои от 50 професионалисти, амбицията е да се увеличи до 500 през следващите няколко години