вторник, 07 май 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    2564 прочитания

    HyperScience привлече нови 30 млн. долара инвестиции

    Високотехнологичната компания с офиси в София и Ню Йорк планира да използва голяма част от финансирането за разрастване на екипа си
    17 януари 2019, 14:29 a+ a- a

    HyperScience, високотехнологична компания, специализирана в разработката на решения, базирани на машинно самообучение, обяви, че е привлякла ново финансиране Серия Б на стойност 30 милиона долара, в сделка водена от Stripes Group, с участието на текущите инвеститори FirstMark Capital и FelicisVenturess, както и новите Battery Ventures, GlobalFounders Capital, TDAmeritrade и QBE.

    Със затварянето на Серия Б, общото финансиране на HyperScience досега достига 50 милиона долара. Компанията планира да използва голяма част от новата инвестиция за разрастване на екипа си. Двата офиса на HyperScience са позиционирани в Ню Йорк и София.

    "Като Series B компания, пред нас вече стои нова реалност – имаме работещ продукт и фокусът сега пада върху развитието на портфолиото ни от нови клиенти. В този ред на мисли, през предстоящата година ще инвестираме стратегически в разрастването на екипите по маркетинг и продажби, които са базирани в Ню Йорк. На база темповете, с които се движим, инженерните екипи в София ще растат органично – очакваме да присъединим тук организационни и технически лидери, които да повишат ефективността на екипите и да развиват потенциала на инженерите. Също така, повечето и разнообразни клиенти, ще дефинират необходимостта от екип, който да се грижи за интеграциите с клиентските системи и среди.", коментираха за Economy.bg Красимир Маринов и Владимир Цанков, съоснователи на HyperScience.

    През 2016 компанията представи пакет от ентърпрайз продукти, насочени към компании в сферата на здравеопазването, застраховането, финансите, както и към държавни институции. Първоначално в портфолиото си HyperScience включва HSForms (свързано с конвертиране на печатен текст в дигитален формат), HSFreeForm (което изпълнява подобна функция с имейли набрани на ръка или други неспецифични формати) и HSEvaluate (което анализира сложни данни и формуляри, за да помогне на застрахователните компании да одобряват или отхвърлят искове, като премахват ненужната информация).

    Днес компанията обединява всички тези три продукта в един – HyperScience. Той цели да помогне на компаниите и организациите в автоматизирането на офисната дейност, по-доброто обслужване на крайния потребител, по-ефективно управление на финансовите и човешки ресурси.

    Идеята е, че много от формулярите, които използваме ежедневно са в свободен формат. Банковите извлечения на един клиент не изглеждат по същия начин, както на друг, фактурите на отделните компании също се различават, защото ги издават различни системи.

    HyperScience може да вземе тези формуляри и да ги въведе в електронна система бързо, лесно и без човешка намеса.

    „Имаме продукт, който работи и пазарна ниша, в която той пасва феноменално добре”, сподели изпълнителният директор Питър Бродски. „Това, което ще определи успеха ни е способността ни да увеличаваме и развиваме екипа си“.

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    02 май 2024, 16:21
    Pfizer увеличи прогнозата за печалба
    Причината – съкращения в разходите и по-добро от очакваното търсене на продукти за Covid
    02 май 2024, 13:44
    ОИСР очаква стабилен икономически ръст през 2024 и 2025 г.
    Очаква се обаче растежът да остане под дългосрочната средна стойност
    02 май 2024, 11:25
    OpenAI се споразумя с Financial Times
    Компанията за изкуствен интелект ще може да използва данни на изданието, за да обучава езиковите си модели
    02 май 2024, 09:49
    Федералният резерв остави лихвите непроменени
    Не е ясно дали американската централна банка ще успее да направи 3 намаления на лихвените проценти тази година
    02 май 2024, 08:03
    Coca-Cola ще използва облачните AI услуги на Google
    Сделката е на стойност $1,1 милиарда
    30 април 2024, 16:30
    Изследователски институт по иновативна медицина ще бъде открит в МУ-София
    Ще се провеждат проучвания на злокачествени тумори и изследвания, свързани с усложненията от Ковид-19