петък, 24 май 2024   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  2948 прочитания

  Deloitte: Разплащанията през смартфони ще се увеличат с над 1000%

  През 2015 бизнесът ще се изправи пред необходимостта да използваови технологии като 3D принтиране, Интернет на нещата и дрони, предвижда изследователската компания
  19 януари 2015, 15:59 a+ a- a

  През 2015 компаниите все повече ще използват преносими технологии, 3D принтиране, дрони и Интернет на нещата. Това предвижда Deloitte в ежегодния си доклад „Прогнози за технологиите, медиите и телекомуникациите”.

  Според Deloitte навлизането на нови технологии ще промени своята посока от потребителите към корпоративния пазар. Те ще генерират повече печалби от продажби на бизнеса, отколкото на отделните потребители. Това според изследователската компания свидетелства за пренасочване от тенденцията на консюмеризация на информационните технологии.

  През 2015 над 60% от 1 милиард безжични устройства ще бъдат закупени и използвани от компаниите. Интернет-на-нещата – специфичен хардуер на свързани устройства, прогнозно се оценява на 10 млрд. долара. Услугите, които се предоставят чрез тези устройства ще генерират около 70 млрд. долара.

  Deloitte очаква, че през 2015 дроните ще станат високо профилни и нишови. Дроните ще имат широко приложение в индустрията и гражданското управление, счита анализаторската компания. Тя прогнозира продажбите на невоенни безпилотни дрони да достигне 300 000 единици. Въпреки че потребителите ще купуват по-голямата част от произведените дрони, реалната печалба ще дойде от предприятията.

  Deloitte прогнозира през 2015 да бъдат продадени близо 220 хиляди 3D принтера по цял свят в доларова стойност в размер на 1.6 млрд. долара. Около 80% от стойността на всички 3D принтери ще бъде за компании вместо за потребители, което означава, че истинската революция ще бъде на пазара на корпорациите, отбелязват от Deloitte.

  От изследователската компания очакват бум на услугите тип „кликнете и съберете”, която дава предимство за потребителя, но отправя предизвикателство за търговеца. Броят на „кликнете и съберете” локациите в Европа ще достигне половин милион през 2015, което е 20% увеличение в сравнение с предходната година. „Кликни и събери” предоставя на купувачите опцията да получат продукти закупени онлайн от локации като специална зона в магазин или мол.

  От Deloitte считат, че продажбите от печатните книги ще бъдат пет пъти повече от продажбите на електронни книги. Младите хора са привързани към печатните книги като родителите си и четат по горе-долу толкова колкото и по-старите поколения, и са готови да си плащат за тях, отбелязват от компанията.

  Краят на 2015 ще отбележи повратна точка при използването на мобилни телефони за разплащане в магазини по целия свят. Разплащанията през смартфони навсякъде ще се увеличат с повече от 1000% в сравнение с миналата година. През тази година около 10% от броя на смартфони в световен мащаб ще се използват за извършване на плащане в магазин най-малко един път в месеца.

  За първи път пазарът на втори смартфони ще надвиши 1 милиард. Това е сигнал, че този пазар все още не е стагнирал. 1.35 милиарда смартфони ще се продават в целия свят през 2015, но над един милиард от тях ще бъдат ъпгрейди - нови телефони за тези, които вече имат един. Периодът за закупуване на нови телефони може да се удължи, но размерът на екрана, скоростта, сърхраняването на данни, софтуерът и дизайнът ще продължат да стимулират ръст при покупките на обновените смартфони, считат от Deloitte.

  Пропастта между тези, които имат достъп до интернет с най-бързата широколентова скорост и тези с достъп до интернет пакет с базова скорост ще продължи да се разширява през 2015, отбелязват от Deloitte.

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 23 часа
  Eldrive започва да изгражда собствени зарядни паркове за електромобили
  Освен зарядните станции в парковете ще има кафенета и магазини
  преди 1 ден
  „Смарт Органик“ вече се търгува на основния базар на БФБ
  Тя е първата компания, преминала от малкия пазар beam на основния Standard на Борсата
  преди 1 ден
  JYSK открива още 2 нови магазина у нас
  От началото на 2024 до сега бяха открити обекти в Елин Пелин, Равда и Асеновград
  преди 1 ден
  Инфлацията във Великобритания с по-малък от очакваното спад
  През април показателят е с почти 1% по-нисък спрямо март
  22 май 2024, 13:06
  Пазарът на индустриални площи в София навлиза в нова фаза
  Пазарът на производствени и складови площи в София забавя темпото си в началото на годината, а наемните нива се стабилизират за първи път от края на 2021, сочи нов доклад на Cushman&Wakefield Forton