неделя, 19 май 2024   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  2734 прочитания

  Петър Дамянов и Неделчо Спасов застават начело на MFG Ins (в процес на учредяване)

  Петър и Неделчо имат дългогодишен опит на ръководни позиции в Групата на MFG
  10 февруари 2023, 14:42 a+ a- a

  Петър Дамянов (вляво) и Неделчо Спасов  - Изпълнителни Директори на MFG Ins (в процес на учредяване). Снимки: MFG

  Петър Дамянов и Неделчо Спасов застават начело на новото дружество МФГ Инс ЕАД (в процес на учредяване) в Групата на MFG, съобщиха от компанията. С новото дружество Групата навлиза на застрахователния пазар в България. Застрахователният портфейл на компанията ще се състои от пет продукта, които са по четири класа застраховки.

  Петър Дамянов заема длъжността на Главен Финансов Директор (CFO) на Мениджмънт Файненшъл Груп АД от 2016-а г. Притежава магистратура по „Финанси и статистика“ от University of Paderborn, Германия, както и бакалавърска степен по „Международен бизнес и мениджмънт“ от Dickinson College, Пенсилвания, САЩ. Дамянов е финансов експерт с дългогодишен банков и застрахователен опит, като преди да се присъедини към екипа на MFG е част от ръководството на Алфа Банка – клон България (понастоящем част от Юробанк България АД), заемайки позицията на финансов директор, a в продължение на 8 години отговаря за инвестиционната стратегия на MetLife България.

  Неделчо Спасов (заедно със Станимир Василев) е Съосновател на първата компания от Групата на MFG – Изи Асет Мениджмънт АД, която от 2005 г. предлага алтернативен, улеснен и иновативен достъп до финансиране на потребителите. Първоначално само в България, а през годините успешният бизнес модел се прилага в Украйна, Полша, Румъния, Северна Македония. Спасов притежава специализация от Европейския институт по управление на бизнеса (INSEAD), Франция, както и магистратура по „Икономика и управление на индустрията“ от Университета за национално и световно стопанство.

  MFG е 100% българска група компании с основен фокус предлагането на финансови и кредитни продукти за физически лица и малък и среден бизнес. В портфолиото на групата влизат компании и брандове като Easy Credit, Бяла Карта, Viva Credit, Fintrade, АКПЗ, P2P лендинг платформата iuvo, моделът „купи сега, плати по-късно“ NewPay, фондът за ангелски инвестиции MFG Invest, който реализира успешно първично публично предлагане (IPO) и се търгува успешно на BEAM пазара на БФБ и др.

  Вижте профила и актуалните позиции за работа на MANAGEMENT FINANCIAL GROUP JSco в Jobs.bg

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 2 дни
  БНБ: Чуждите инвестиции у нас със спад от 81% за година
  Най-големите вложения в страната за януари-март 2024 са от Австрия, Италия и Гърция
  преди 2 дни
  „Струма“ стана първата магистрала у нас с хеликоптерна площадка
  Хеликоптерът ще стига за 30 минути от София до тунел „Железница“
  преди 2 дни
  ЕК започна ново разследване срещу Meta
  Процедурата е заради пристрастяващите ефекти на социалните медии върху децата
  преди 2 дни
  "Булгаргаз" ще съди "Газпром" за 400 млн. евро
  Искът е заради спрените руски газови доставки
  преди 2 дни
  Проекти за близо 3 млрд. лева са реализирани у нас с парите от ЕС за транспорт за 6 години
  Със средствата са изградени 12 нови метро станции, 70 км нови пътища, 28 км рехабилитирани жп линии и 5 реновирани жп гари