събота, 27 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    1701 прочитания

    Групата на MFG навлиза на застрахователния пазар с MFG Ins

    Новото дружество ще предоставя възможност за сключване на застрахователни полици
    10 февруари 2023, 14:34 a+ a- a

    Групата на Management Financial Group (MFG) обяви, че навлиза на застрахователния пазар в България с ново дружество -  МФГ Инс ЕАД (в процес на учредяване). На 9 февруари 2023 Комисията за финансов надзор (КФН) е издала на МФГ Инс ЕАД лиценз за застрахователно дружество за общо застраховане, уточняват от компанията.

    Целта на новото дружество в портфолиото на MFG е Групата да предостави възможност за сключване на застрахователни полици и да увеличи портфейла от финансови услуги, които предлага. 

    „Вярваме, че с навлизането ни на застрахователния пазар ще допринесем за повишаване на запознатостта на българите със спецификите и ползите от застрахователните продукти особено сред онази част от тях, които са със средно или по-ниско образование и които най-често са подложени на риск от финансово несправяне при загуба на имущество, преодоляване на последствията от злополуки или заболявания. Убедени сме, че благодарение на доброто ни познаване на клиентите от този сегмент, както и отличното обслужване, което предоставяме, и доверието, което поддържаме, с навлизането ни на пазара на общото застраховане ще допринесем съществено за по-висока степен на разбиране на защитата, която предлагат различните видове застраховки, по-високо доверие в застрахователния сектор и по-високо застрахователно покритие срещу рискове извън задължителните.“, споделиха намеренията си Петър Дамянов и Неделчо Спасов - Изпълнителни Директори на MFG Ins (в процес на учредяване). 

    MFG е 100% българска група компании. Някои от компаниите в групата оперират на българския пазар от над 17 години. MFG е активна в седем държави: България, Румъния, Украйна, Полша, Северна Македония, Испания и Хърватска, и планира мащабна геоекспанзия на ключови европейски и международни пазари като Германия, САЩ, Мексико и Индия. Групата на MFG е  работодател на над 8300 души в повече от 450 офиса в държавите, в които оперира. 

    Основният фокус на MFG е предлагането на финансови и кредитни продукти за физически лица и малък и среден бизнес. Дружествата в групата имат общо 15 действащи регистрации и лиценза за извършване на различни регулирани дейности - кредитиране, кредитно посредничество, пощенски парични преводи, платежни услуги и издаване на електронни пари, които са издадени от съответните надзорни органи на България, Румъния, Полша, Естония, Украйна и Северна Македония.

    В портфолиото на групата влизат компании и брандове като Easy Credit, Бяла Карта, Viva Credit, Fintrade, АКПЗ, P2P лендинг платформата iuvo, моделът „купи сега, плати по-късно“ NewPay, фондът за ангелски инвестиции MFG Invest, който реализира успешно първично публично предлагане (IPO) и се търгува успешно на BEAM пазара на БФБ и др.

    Вижте профила и актуалните позиции за работа на MANAGEMENT FINANCIAL GROUP JSco в Jobs.bg

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 15 часа
    ОИСР: 15-годишните у нас с по-ниски очаквания за завършване на висше от връстниците си по света
    Социално-емоционалните умения са решаващи за академичния успех, професионалната реализация и качеството на живот на младежите, сочи проучване на ОИСР
    преди 16 часа
    Метрото ще се разшири с 2 станции в "Люлин"
    Прогнозната цена е 147 млн. лева, ще се търси финансиране и от ЕС
    преди 16 часа
    За първи път: Пускат 7 двуетажни влака у нас
    Полска фирма ще достави на България влаковете за над 300 милиона лева
    преди 16 часа
    Българските иновативни училища влизат в мрежата на ОИСР
    Създателят на изследването PISA е у нас, за да представи резултатите от социално-емоционалните умения на учениците по света
    преди 18 часа
    Делойт Централна Европа откри нов хъб в София
    Екипът в София в момента се състои от 50 професионалисти, амбицията е да се увеличи до 500 през следващите няколко години