четвъртък, 18 април 2024   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  1494 прочитания

  Светослав Драгиев ще ръководи фондацията на SiteGround

  Новият изпълнителен директор на Фондацията „За пример“ има над 20-годишен опит в сферата на маркетинга и продажбите и управлението на бизнес в сферата на технологиите
  20 октомври 2022, 11:30 a+ a- a

  Снимка: SiteGround

  Светослав Драгиев е избран за изпълнителен директор на фондация „За пример“. Създаването ѝ е инициатива на лидерския екип на българската IT компания и един от световните лидери в хостинг технологиите SiteGround - Иво Ценов и Тенко Николов. Двамата предприемачи планират да дарят 100 милиона лева за дейността на Фондация „За пример“. Основната мисия на фондацията, която ще осъществява дейност в обществена полза, ще бъде да насърчава, подпомага и съдейства за реализирането на социални проекти в областта на здравеопазването, образованието, спорта, опазването и възстановяването на околната среда, благодарение на новите технологии.

  В новата си роля Светослав ще управлява изграждането, развитието и планирането на стратегическите процеси във фондация „За пример“. Сред основните приоритети на фондацията ще са подобряването на качеството на живот и образование в България, както и повишаване на спортната активност в обществото ни.

  Светослав Драгиев има над 20-годишен опит в сферата на маркетинга и продажбите, както и управлението на бизнес в сферата на технологиите.

  Той се присъединява към екипа на фондацията „За пример“ от „Сони България“, където през последните три и половина години отговаря за операциите на технологичния лидер за територията на България, Северна Македония, Албания и Косово. Кариерата му в Сони преминава през разнообразие от позиции в маркетинг и търговските отдели на компанията, утвърждавайки японската марка като лидер на пазара в областта на цифровите технологии за домашно забавление. 

  „Вярвам в силата на личния пример - ежедневно да се опитваме да бъдем по-добри професионалисти и хора, за да оформим по-добра среда за живот около нас“, коментира Светослав Драгиев.

  Светослав Драгиев е завършил специалност „Международни икономически отношения“ в УНСС. Той е запален фотограф и любител на трекинга сред природата. 

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 29 минути
  България и Италия имат потенциал за разширяване на икономическите връзки и увеличаване на стокообмена и инвестициите
  Президентът на Италианската република Серджо Матарела е на официално посещение в България по покана на българския държавен глава
  преди 35 минути
  преди 16 часа
  Петя Димитрова, АББ: Няма основания да се очаква, че лихвите ще се повишат с въвеждането на еврото
  Между 300 и 400 млн. лв. се очаква да изразходват банките у нас за въвеждането на еврото
  преди 17 часа
  В София ще се проведат първите в България конференция и хакатон, посветени на Ethereum
  ETHSofia ще се състои между 17 и 19 октомври в Иновационен форум „Джон Атанасов“
  преди 18 часа
  ОББ: Очакваме по-висок икономически растеж през тази година в сравнение с 2023
  Пазарът на труда се характеризира с ограничено предлагане на квалифициран персонал и относително високо търсене, което се отразява във висок ръст на средната работна заплата