четвъртък, 16 май 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    3085 прочитания

    Теодор Атанасов е новият управител на единствения европейски Експертен център на AIG

    Той притежава солиден опит в областта на финансовите и застрахователни услуги
    27 ноември 2019, 11:26 a+ a- a

    Българин оглави единствения европейски Експертен център на глобалната застрахователна компания AIG, който се намира в София. Теодор Атанасов е новият управител на Центъра и работи в него от създаването му преди близо 5 години. Той поема най-високия пост от американката Кристина Лукас, която ръководеше екипа в продължение на две години. Днес в Експертния център на AIG в София работят близо 500 висококвалифицирани български експерти по най-високите международни стандарти в областта на застраховането и обслужват клиентите на компанията в повече от 11 европейски страни.

    Като управител Теодор Атанасов ще отговаря за цялостната оперативна и бизнес ефективност на Експертния център и предоставянето на най-висок клас услуги от страната ни на клиентите на AIG в Европа. Г-н Атанасов притежава солиден опит в областта на финансовите и застрахователни услуги и задълбочени познания, които ще допринесат за оптимизирането на бизнес процесите, утвърждаването на културата на непрекъснато усъвършенстване и принос към водещата международна бизнес практика на AIG от българския екип.

    По повод новата си позиция Теодор Атанасов каза: „За мен е изключителна привилегия да ръководя Експертния център в Европа на застраховател от такъв мащаб, какъвто е AIG, който през тази година също така отбелязва 100 години от създаването си. Вярвам, че присъствието на AIG в България ще продължи да подпомага талантливите български специалисти да развиват кариерите си в застрахователния сектор.“

    Преди да се присъедини към Експертния център, г-н Атанасов заема редица ръководни постове в областта на управлението на риска и съответствието с регулациите в българските представителства на международни банки и финансови компании. Той притежава магистърска степен по бизнес администрация от Нов Български Университет и бакалавърска степен от Американския университет в България.

    American International Group, Inc. (AIG) е глобална застрахователна организация. Дружествата от групата предоставят широка гама продукти в областта на имущественото застраховане, животозастраховането, пенсионно-осигурителното застраховане и други финансови услуги на клиенти в повече от 80 страни и юрисдикции. Акциите на AIG се търгуват на Нюйоркската фондова борса. AIG е маркетинговото наименование за международните операции по общо застраховане, животозастраховане и пенсионно осигуряване на American International Group, Inc.

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 9 часа
    НСИ отчита дефлация през април
    Годишната инфлация е 2.4%
    преди 10 часа
    "Най-лошото е зад гърба ни": ЕК очаква неголям темп на растеж, който ще се засили през 2025
    Геополитическо напрежение продължава да носи рискове за ЕС
    преди 11 часа
    преди 12 часа
    Questers става Pwrteams
    Управлението на компанията поема Карел Саурвалт, който и преди интеграцията е начело на Pwrteams
    преди 13 часа
    Wizz Air пуска полети от Варна до Лондон Гетуик
    Те стартират от 18 юни и ще бъдат изпълнявани 3 пъти седмично