петък, 17 май 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    1755 прочитания

    Компаниите ще искат още работници с нарастването на AI

    Това сподели Дженсен Хуанг, CEO на Nvidia
    30 април 2024, 09:04 a+ a- a

    Снимка: Nvidia

    Човекът зад чиповете, захранващи настоящия бум на изкуствения интелект (AI/ИИ), не смята, че технологията ще замени човешките работници.

    Главният изпълнителен директор на Nvidia Дженсън Хуанг беше попитан по време на интервю за 60 Minutes на CBS News какво според него ще се случи с работниците, когато AI и роботите могат да вършат повече човешки задачи. 

    „Работниците работят за компании. И така компаниите, когато станат по-продуктивни, печалбите се увеличават“, каза Хуанг в интервюто, цитирано от Quartz. „Никога не съм виждал компания, която е имала увеличение на приходите и не е наела повече хора.“

    „Вярвам, че все още искате човек в цикъла, защото имаме добра преценка, защото има обстоятелства, при които машините не са – просто няма да разберат“, добави Хуанг.

    Хуанг представи дългоочаквания нов процесор на Nvidia, Blackwell, на годишната GPU технологична конференция (GTC) на компанията през март. Хуанг каза пред 60 Minutes, че чипът може да прави „квадрилиони изчисления в секунда“ и добави, че компанията се надява Blackwell „да прави неща, които ни изненадват“.

    „В някои области като откриване на лекарства, проектиране на по-добри материали, които са по-леки, по-здрави“, каза Хуанг. „Имаме нужда от изкуствен интелект, за да ни помогне да изследваме Вселената на места, където никога не бихме могли сами.“

    Nvidia стана първият производител на чипове, който достигна оценка от $2 трилиона през февруари и сега е една от най-скъпите компании в света. Нейните чипове H100, които захранват големите езикови модели (LLM), необходими за стартиране на генеративни AI модели като ChatGPT на OpenAI, подхранва издигането на компанията до върха, отбелязва още Quartz.

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 2 часа
    БНБ: Чуждите инвестиции у нас със спад от 81% за година
    Най-големите вложения в страната за януари-март 2024 са от Австрия, Италия и Гърция
    преди 5 часа
    „Струма“ стана първата магистрала у нас с хеликоптерна площадка
    Хеликоптерът ще стига за 30 минути от София до тунел „Железница“
    преди 6 часа
    ЕК започна ново разследване срещу Meta
    Процедурата е заради пристрастяващите ефекти на социалните медии върху децата
    преди 7 часа
    "Булгаргаз" ще съди "Газпром" за 400 млн. евро
    Искът е заради спрените руски газови доставки
    преди 8 часа
    Проекти за близо 3 млрд. лева са реализирани у нас с парите от ЕС за транспорт за 6 години
    Със средствата са изградени 12 нови метро станции, 70 км нови пътища, 28 км рехабилитирани жп линии и 5 реновирани жп гари