събота, 27 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    932 прочитания

    Потребителите на Instagram и Facebook в Европа с повече възможности за управление

    Те ще могат да избират дали да споделят информация между различните платформи на Meta
    24 януари 2024, 08:19 a+ a- a

    Снимка: Economy.bg

    Потребителите на Instagram и Facebook в Европа ще получат повече възможности за избор за това как да използват услугите на Meta Platforms, за да се съобразят със Закона за цифровите пазари (DMA) на Европейския съюз, съобщи компанията.

    Най-голямата социална мрежа в света е последната, която направи промени, за да се съобрази с DMA, след като Google очерта усилия за спазване на новите технологични правила на ЕС, което може да навреди на приходите на някои компании.

    През следващите няколко седмици потребителите ще получат известия, които ги информират, че могат да изберат дали искат да споделят информацията си между услугите, съобщава Meta в публикация в блог.

    Съгласно DMA, който всички големи технологични фирми, включително Meta, трябва да спазват до 7 март, компаниите са задължени да третират собствените си услуги и продукти като тези на конкурентите си.

    Потребителите на Facebook Messenger ще могат да избират дали искат акаунтът им във Facebook да бъде свързан с акаунта им в Messenger или да имат отделни акаунти за двете услуги, казаха от компанията.

    Meta добави, че потребителите на Instagram и Facebook, които са свързали двата акаунта, могат да изберат да ги управляват отделно и повече да не споделят информация в двата акаунта. Потребителите могат също така да избират дали да споделят информация между своите акаунти във Facebook и услугите на платформата Gaming и Marketplace.

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 1 ден
    ОИСР: 15-годишните у нас с по-ниски очаквания за завършване на висше от връстниците си по света
    Социално-емоционалните умения са решаващи за академичния успех, професионалната реализация и качеството на живот на младежите, сочи проучване на ОИСР
    преди 1 ден
    Метрото ще се разшири с 2 станции в "Люлин"
    Прогнозната цена е 147 млн. лева, ще се търси финансиране и от ЕС
    преди 1 ден
    За първи път: Пускат 7 двуетажни влака у нас
    Полска фирма ще достави на България влаковете за над 300 милиона лева
    преди 1 ден
    Българските иновативни училища влизат в мрежата на ОИСР
    Създателят на изследването PISA е у нас, за да представи резултатите от социално-емоционалните умения на учениците по света
    преди 1 ден
    Делойт Централна Европа откри нов хъб в София
    Екипът в София в момента се състои от 50 професионалисти, амбицията е да се увеличи до 500 през следващите няколко години