сряда, 25 май 2022   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  933 прочитания

  От понеделник без маски в самолетите или на летищата в Европа

  Европейските власти решиха да облекчат разпоредбите преди лятото
  11 май 2022, 17:08 a+ a- a

  От 16 май от пътниците в самолетите и на летищата в Европа няма да се изисква да носят маски, съобщиха Европейската агенция за авиационна безопасност и Европейският център за профилактика и контрол на заболяванията.

  "Облекчение за всички ни е, че най-накрая достигаме етап от пандемията, в който можем да започнем да отпускаме мерките за здравна безопасност. Сред много пътници, а също и членове на летателния екипаж, има силно желание маските вече да не са задължителна част от въздушното пътуване. Сега сме в началото на този процес. Пътниците трябва да продължат да спазват изискванията на своята авиокомпания и, когато превантивните мерки са незадължителни, да вземат отговорни решения и да зачитат избора на другите пътници. По-специално, пътник, който кашля и киха, трябва силно да обмисли носенето на маска за лице, за успокоение на тези, които седят наблизо", подчерта изпълнителният директор на Европейската агенция за авиационна безопасност Патрик Ки.

  Директорът на Европейския център за профилактика и контрол на заболяванията Андреа Амон каза, че макар носенето на маска да престане да бъде задължително, "е важно да се има предвид, че заедно с физическата дистанция и добрата хигиена на ръцете това е един от най-добрите начини за намаляване на предаването (на вируса)".

  Двете агенции заявиха, че правилата за маските се очаква да се различават след отмяната на задължителното им носене. Авиокомпаниите са съветвани да насърчават пътниците да носят маски в самолетите, пътуващи за и от места, където в обществения транспорт все още се изисква носенето на маски.

  Уязвимите пътници трябва да продължат да носят маска за лице, независимо от правилата. Пътниците също се насърчават да спазват мерките за дистанциране във вътрешните зони, включително на летището, когато е възможно.

  Въпреки че много държави вече не изискват от пътниците да подават данни чрез формуляр, авиокомпаниите трябва да поддържат своите системи за събиране на данни в режим на готовност, за да могат да предоставят тази информация на органите на общественото здравеопазване, ако е необходимо, например в случай, когато се появи нов вариант за безпокойство, който е идентифициран като потенциално по-опасен.

   

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 8 часа
  ISLE Academy става отделно дружество на SofMedica Group
  Няколко от новите области на обучение за медицински специалисти обхващат предоперативната подготовка, наблюдението на случаи или дистанционното провеждане на обучения
  преди 8 часа
  Наблюдава се засилен поток обратно към мирните райони в Украйна
  Междувременно половината от хотелите ще оставят настанените при тях бежанци по новата правителствена програма
  преди 8 часа
  Телерик Академия обяви прием за обучение на продуктови мениджъри
  Това е единствената подобна програма за 2022 г., приемът продължава до 7 август
  преди 10 часа
  Асен Василев призова колегите си от ЕС за реални действия за борба с инфлацията
  Според вицепремиера и министър на финансите ЕК би следвало да разпредели финансовия ресурс според степента на зависимост от руски енергийни суровини, а не на база ефекта от Ковид-19
  преди 12 часа
  100 нови случая на Covid-19 у нас
  Общият брой потвърдени случаи на новия коронавирус у нас от началото на пандемията е 1 163 806