петък, 26 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    1099 прочитания

    Франция ще изисква трета доза за всички над 65

    Само така те ще могат да получат здравен пропуск
    10 ноември 2021, 09:27 a+ a- a

    Френският президент Емануел Макрон обяви нови мерки, които имат за цел да окуражат по-възрастните хора да си поставят трета доза от ваксината срещу коронавирус. Целта е да се ограничи разпространението и увеличаващите се хоспитализации във Франция, пише Euronews.

    В телевизионно обръщение френският президент каза, че от 15 декември ще е необходима трета доза, за да могат хората над 65 години да получат своите здравни пропуски, или да удължат съществуващите. Бустерната доза е одобрена във Франция от септември за възрастните, най-уязвимите и работниците, които се грижат за болни хора. Въпреки това ваксинациите с трета доза вървят бавно – само 3,4 млн. души от общо 7,7 млн., които имат право, са си поставили бустерна доза. 

    От лятото „санитарният пропуск“ е необходим за влизане в барове, ресторанти и други места. Здравният пропуск показва доказателство за пълен ваксинационен статус, скорошен отрицателен тест за Covid-19 или възстановяване от болестта.

    Макрон добави, че лицата на възраст от 50 до 64 години ще имат право на бустер доза от началото на декември, като изрази загриженост от възобновяването на случаите на коронавирус, които според него са се увеличили с 40% за една седмица.

    „Повече от 80% от хората в интензивни отделения са на възраст над 50 години, затова от началото на декември ще започне кампания за граждани на възраст между 50 и 64 години“, каза президентът.

    Описвайки нарастващия брой на случаите като „сигнал за тревога“ за страната, президентът каза, че петата вълна от Covid-19 е започнала в Европа и призова всички да се ваксинират - цитирайки шестте милиона души във Франция, които все още нямат нито една доза ваксина.

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 44 минути
    ОИСР: 15-годишните у нас с по-ниски очаквания за завършване на висше от връстниците си по света
    Социално-емоционалните умения са решаващи за академичния успех, професионалната реализация и качеството на живот на младежите, сочи проучване на ОИСР
    преди 55 минути
    Метрото ще се разшири с 2 станции в "Люлин"
    Прогнозната цена е 147 млн. лева, ще се търси финансиране и от ЕС
    преди 1 час
    За първи път: Пускат 7 двуетажни влака у нас
    Полска фирма ще достави на България влаковете за над 300 милиона лева
    преди 2 часа
    Българските иновативни училища влизат в мрежата на ОИСР
    Създателят на изследването PISA е у нас, за да представи резултатите от социално-емоционалните умения на учениците по света
    преди 4 часа
    Делойт Централна Европа откри нов хъб в София
    Екипът в София в момента се състои от 50 професионалисти, амбицията е да се увеличи до 500 през следващите няколко години