вторник, 30 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    1969 прочитания

    Sameday планира 200% увеличение на точките за доставка извън дома в България

    Експанзията до 1500 точки до края на 2024 г. е част от регионален инвестиционен план в размер на €30 млн.
    17 април 2024, 12:04 a+ a- a

    Снимки: Sameday

    SAMEDAY, куриерската компания с най-голямата мрежа от автомати за безконтактно получаване на пратки в региона – easybox, обявява трикратно увеличение на своите решения за доставка извън дома в България. До началото на пиковия за куриерските услуги сезон в края на годината броят им в страната ще достигне 1500, при налични 500 easybox шкафчета към момента. Инвестициите, предвидени за разширяване на мрежата у нас, са €6,5 млн., от общо €8,7 млн., които ще бъдат вложени в страната през 2024 г;

    Експанзията на мрежата е част от мащабен инвестиционен план в размер на €60 млн., €30 млн. от които ще обезпечат разширяване на мрежата в региона със 70%, до 8500 точки до края на 2024 г., от тях 80% easybox шкафчета, разположени в 1000 града в България, Румъния и Унгария;

    Точки за доставка на 7 минути разстояние
    Целта на Sameday за трите държави, в които оперира, е 50% от цялото население да се намира на не повече от 7 минути пеша от най-близката локация, част от регионалната инфраструктура за доставка. Това, ще се реализира и посредством увеличаване на капацитета на easybox шкафчетата, които се радват на голяма популярност сред потребителите.

    Радослав Крумов, изпълнителен директор на Sameday България

    „Отдадени сме на подобряването на нашите възможности в подготовка за тазгодишния пиков сезон, за да подпомогнем в максимална степен нашите партньори както на национално ниво, така и в сферата на кросбордър доставките. Голямото търсене на услугата за доставка извън дома, което ясно личи от резултатите през последната година, допълнително ни амбицира да поставим разрастването на мрежата в центъра на нашата стратегия, както за България, така и в региона.“ - споделя Радослав Крумов, изпълнителен директор на SAMEDAY България.

    Към момента регионалната мрежа на easybox, която оперира в България, Румъния и Унгария, разполага с над 5000 автоматизирани шкафчета, разположени в повече от 860 населени места. В България броят им вече надхвърля 500, в Румъния - 3900, в Унгария са над 700. До ноември 2024 г., когато ще започне пиковият сезон за електронната търговия и за куриерските компании, мрежата за доставки извън дома ще разполага с 8500 точки в 1000 града в региона, за да отговори на нуждите на потребителите и онлайн търговците.

    „Решени сме да затвърдим позицията си на ключов партньор в развитието на електронната търговия в региона. За да постигнем тази цел, разширяваме регионалната си инфраструктура за доставки извън дома. Целта ни е да подобрим клиентското преживяване и да намалим разходите за доставка на онлайн магазините в България, Румъния и Унгария. С разширяването на инфраструктурата си можем да увеличим и броя на потребителите, до които онлайн магазините в региона могат да достигнат с лекота.“ - заяви Лучиан Балтару, главен изпълнителен директор на Sameday Group.

    Инвестиции в ефективни решения за трансгранични доставки
    През 2023 г., мрежата на easybox е нараснала с над 11% в региона, в сравнение с предишната година. На новооткритите пазари - България и Унгария, през изминалата година броят на инсталираните easybox шкафчета се е увеличил с 37%. На групово ниво, SAMEDAY планира да инвестира над €60 млн. през 2024 г., насочени към разширяване на регионалната мрежа за доставки на пратки извън дома, въвеждане на нови технологични решения, оптимизиране на капацитета за доставка и скоростта на обработка на поръчките.

    Постоянен растеж в сегмента на трансграничните доставки
    През последните 12 месеца, броят на пратките, изпратени от Румъния до Унгария и България, се удвои, следвайки популярността на международните доставки сред клиентите. Между април 2023 г. и април 2024 г., SAMEDAY регистрира годишно увеличение от 115% на броя на онлайн магазините, които са ползвали услугите за трансгранична доставка. Понастоящем, до услугата имат достъп над 6000 клиенти и тя е отворена за всички онлайн магазини, които си сътрудничат със SAMEDAY и желаят да разширят дейността си в международен план. През последните 12 месеца, SAMEDAY е доставила общо 95 милиона пратки в България, Румъния и Унгария, с което допълнително затвърждава позицията си на важен партньор за компаниите, опериращи в сферата на електронната търговия в региона. 

    Sameday цели да създаде отворена зона за доставки в региона
    Дейностите, които SAMEDAY стартира през 2022 г. в България и преди това, през 2020 г., в Унгария, насърчават създаването на единна зона за доставки, без граници. По този начин, онлайн магазините в България, Румъния и Унгария могат лесно да разширят стратегиите си за привличане на клиенти, с по-голяма сила при навлизане в региона и без необходимост от локализирани запаси във всяка страна.

    В допълнение към решенията за трансгранична доставка, SAMEDAY предоставя на българските, румънските и унгарските търговци услуга, предоставяща възможност за лично зареждане на пратките в автоматите на куриера - First Mile to easybox. Използвайки тази опция за изпращане на своите пратки, онлайн магазините могат да намалят разходите за доставка и лесно да зареждат пратките във всеки easybox, когато пожелаят, денем или нощем.

    Регионалното разширяване, обявено от SAMEDAY, е в съответствие със стратегията на компанията за създаване на регионална инфраструктура за доставка на онлайн магазини, която е лесно достъпна и способна да поддържа услуги, осигуряващи високо ниво на ефективност по отношение на разходите и времето за доставка.

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 52 минути
    Wizz Air с нов маршрут: Ще лети от София до Хераклион
    Полетите ще са два пъти седмично
    преди 3 часа
    3 студентски стартъпа печелят по 10 000 долара финансиране
    Вижте кои отбори спечелиха петия сезон на акселератора Elevate на Американския университет в България
    преди 4 часа
    Ето кои са най-предпочитаните дестинации от българите за майските празници
    Вижте докъде ще пътуваме за Великден и празниците през май
    преди 5 часа
    Откриват Ритейл парк Видин Плаза
    Инвеститор е „Дунония“, ще бъдат разкрити нови над 80 работни места
    преди 5 часа
    Компаниите ще искат още работници с нарастването на AI
    Това сподели Дженсен Хуанг, CEO на Nvidia
    преди 6 часа
    Google инвестира $640 млн. в нов дейта център в Нидерландия
    До момента технологичния гигант е инвестирал над €3,8 млрд. в такива центрове в страната