понеделник, 15 август 2022   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  435 прочитания

  Изграждат интермодален терминал в Русе

  Проектът ще бъде финансиран по Националния план за възстановяване и развитие
  05 юли 2022, 14:34 a+ a- a

  Национална компания „Железопътна инфраструктура” (НКЖИ) представи железопътните проекти, финансирани с европейски и национални средства, планирани за изпълнение на територията на община Русе. Сред тях са проектите за внедряване на ERTMS, ниво 2 в железопътен участък Русе-Каспичан и изграждане на Интермодален терминал Русе, които ще бъдат финансирани по Националния план за възстановяване и развитие.

  Със средства от оперативните програми „Транспорт и транспортна инфраструктура“ и „Транспортна свързаност“ се предвижда реализация на техническа помощ за подготовка на проект „Развитие на жп възел Русе“, както и модернизация на тягова подстанция Русе. С национално финансиране ще бъде извършена рехабилитация и модернизация на гаров комплекс Русе, рехабилитация на спирка „Товарна гара Русе“, ще бъдат възстановени и проектните параметри по жп линията Русе-Варна, както и модернизация на телекомуникационните системи в участъка по направление Русе-Горна Оряховица.

  Град Русе е част от рейнско-дунавския коридор от основната транс-европейска мрежа и е включен като възлова интермодална точка в него. Градът принадлежи на VII и IX общоевропейски транспортни коридори, част от коридора ТРАСЕКА – свързващ Централна и Източна Европа със страните от Задкавказието и Средна Азия, а оттам и Далечния Изток.

  Изграждането на ИМТ Русе е включен като приоритетен проект за финансиране от Планът за възстановяване и устойчивост 2021-2026 г. Русе е определен като ключова интермодална точка в Стратегията за интегриране на българската железопътна инфраструктура в европейската мрежа за интермодален транспорт. Чрез изграждането му се осъществява транспортна верига от типа „море - жп транспорт – река“.

   

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 32 минути
  ББР с нова кредитна програма за енергийна ефективност на малкия и средния бизнес
  Тя е с размер 30 млн. и ще е достъпна и за компаниите, които не са били одобрени за европейските средства
  преди 57 минути
  920 фирми ще получат над 93 млн.лв. безвъзмездни средства за енергийна ефективност
  Те са одобрени по финалната мярка за подпомагане на бизнеса за изминалия програмен период на ОП „Иновации и конкурентоспособност“ 2014-2020
  преди 1 час
  355 нови случая на Covid-19 у нас
  Общият брой потвърдени случаи на новия коронавирус у нас от началото на пандемията е 1 226 419
  12 август 2022, 16:33
  КЕВР утвърди цена на природния газ за август – 297,89 лв./Mwh
  Основната причина за увеличението са рязко нарасналите цени на международните газови пазари
  12 август 2022, 16:15
  София въвежда „спирка по желание“
  Те влизат в сила на 13 август за 9 автобусни линии