събота, 27 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    1149 прочитания

    САЩ премахнаха изискването за тестване за международни пътници

    Неваксинирани пътници все още не се допускат в страната
    14 юни 2022, 08:39 a+ a- a

    Снимка: Фрапорт

    САЩ премахнаха изискванията за тестване за Covid-19 за международни пътници, пристигащи със самолет. Пристигащите вече не трябва да показват отрицателен резултат от тест за Covid-19 или доказателство за преболедуване, за да влязат в страната, след като правилото беше премахнато в полунощ в неделя вечерта (12 юни).

    Говорител на Центъра за контрол на заболяванията (CDC) каза, че решението е взето въз основа на високото усвояване на ваксините и широко разпространения имунитет на населението: „Всяка от тези мерки допринесе за по-нисък риск от тежко заболяване и смърт в Съединените щати. В резултат това изискване, което беше необходимо на по-ранен етап от пандемията, може да бъде оттеглено“.

    Правилата за ваксините - забрана на неваксинирани пътници да посещават страната - ще останат в сила. Хората на възраст под 18 години, граждани на САЩ, хора с американско гражданство, законно постоянно пребиваващи и притежатели на зелена карта са освободени от изискванията за ваксинация.

    Говорител на Белия дом съобщи, че правилата за тестване ще се базират на науката и контекста от циркулиращи вируси.

    Туристическата индустрия прекара месеци в лобиране на администрацията на Байдън, за да отпадне изискването за тестване, което бе в сила от януари 2021 г., припомня Euronews. Тези правила за влизане изискваха всички пътници на възраст над две години – независимо дали са ваксинирани, или гражданство - да си направят тест за Covid-19 не повече от един ден преди да пътуват по въздух в САЩ. Приемаха се резултатите от бързи антигени, PCR и редица други видове тестове.

    Решението за отпадане на тестовете идва шест седмици след като федерален съдия блокира плана на президента Байдън за удължаване на задължителното носене на маски в самолети, влакове и друг обществен транспорт на 18 април. Това означава, че маските вече не са задължителни, що се отнася до транзитните власти на САЩ.

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 9 часа
    ОИСР: 15-годишните у нас с по-ниски очаквания за завършване на висше от връстниците си по света
    Социално-емоционалните умения са решаващи за академичния успех, професионалната реализация и качеството на живот на младежите, сочи проучване на ОИСР
    преди 10 часа
    Метрото ще се разшири с 2 станции в "Люлин"
    Прогнозната цена е 147 млн. лева, ще се търси финансиране и от ЕС
    преди 10 часа
    За първи път: Пускат 7 двуетажни влака у нас
    Полска фирма ще достави на България влаковете за над 300 милиона лева
    преди 10 часа
    Българските иновативни училища влизат в мрежата на ОИСР
    Създателят на изследването PISA е у нас, за да представи резултатите от социално-емоционалните умения на учениците по света
    преди 12 часа
    Делойт Централна Европа откри нов хъб в София
    Екипът в София в момента се състои от 50 професионалисти, амбицията е да се увеличи до 500 през следващите няколко години