вторник, 12 декември 2023   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  643 прочитания

  Moderna съобщи, че противогрипната ѝ ваксина генерира силен имунен отговор

  Компанията каза, че може да пусне до 15 продукта през следващите 5 години
  18 септември 2023, 16:05 a+ a- a

  Снимка: ЕК

  Moderna съобщи, че нейната противогрипна ваксина е генерирала по-силен имунен отговор срещу четирите A и B щама на грипния вирус в сравнение с традиционните противогрипни ваксини в късен етап на изпитване.

  Ефективността на противогрипната ваксина на Moderna е демонстрирана във всички възрастови групи, включително по-възрастни хора, и е установено, че е безопасна и поносима, според компанията. Moderna също каза, че е установила, че нейната инжекция е еднаква с или по-добра от високодозовата противогрипна ваксина на Sanofi в отделно ранно директно проучване.

  Moderna може да използва тези данни, за да подаде заявление за ускорено одобрение на своята противогрипна ваксина в САЩ до края на годината и вероятно да пусне ваксината до сезон 2024/2025 г., каза в бележка анализаторът на Jefferies Майкъл Йи.

  По-рано компанията съобщи, че няма достатъчно налични данни, за да се определи дали ваксината срещу грип ще е успешна, след като не успя да изпълни критериите за „ранен успех“ в проучването.

  Moderna каза, че може да пусне до 15 продукта през следващите 5 години, тъй като отдалечава фокуса си от своята ваксина срещу Covid.

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 8 часа
  Lidl инвестира над 15 млн. лв. в 10-ия си магазин в Пловдив
  Това е 122-ят обект на веригата в страна
  преди 10 часа
  преди 10 часа
  Над 5,5 млрд. лева са американските инвестиции у нас, създали са 41 хил. работни места
  19 са американските ИТ компании с 13 хил. заети у нас, инвестират също в енергетика, преработваща промишленост и търговия, присъстват в Разград, Севлиево, Стара Загора и София, сочи нов доклад
  преди 11 часа
  Бианор Холдинг придобива софтуерната компания Булбера
  Дружеството специализира в разработката на софтуерни решения в областта на здравеопазването, телекомуникациите и електронната търговия
  преди 12 часа
  Близо 18% ръст на приходите от нощувки през ноември
  Според националната статистика по-голямата част от тях идват от български граждани