четвъртък, 07 юли 2022   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  741 прочитания

  Студенти от СУ на първо място на Републиканска студентска олимпиада по програмиране

  При учениците на първо място се класираха отбор от гр. Варна, а при професионалистите – отбор от град София
  17 май 2022, 13:37 a+ a- a

  14 отбора от 7 български висши училища показаха знания и умения на Републиканска студентска олимпиада по програмиране (National Student Programming Contest), която се проведе на 14 май 2022 в гр. Русе присъствено. Повече от 50 студенти от Бургас, Варна, Русе, София и Шумен решаваха едновременно дадените им състезателни задачи.

  За първи път паралелно с олимпиадата се проведоха и онлайн състезания за ученици и професионалисти от бранша. 14 ученически отбора от Варна, Велико Търново, Габрово, Плевен, Русе и Шумен и 5 отбора на професионалисти се състезаваха онлайн в същата състезателна платформа със същите задачи като студентите.

  При учениците на първо място се класираха отбор от гр. Варна в състав Александър Георгиев, Георги Петков, Добромир Ангелов с ръководител Юлия Димитрова, а при професионалистите – отбор от град София в състав Енчо Мишинев, Емил Инджев и Климентина Савова.

  сн: Русенски университет

  Първо място заслужиха студентите от Софийския университет, следвани от студентите от Шуменския университет. Отборът на Русенския университет се класира на трето място.

  В състезанието взеха участие два отбора от Факултета по математика и информатика на Софийския университет с ръководител доц. Милен Петров.

  В отборите на Алма матер участваха: в отбор 1 FMI-1/ProStack Overflow – Иван Ганев, Петър Ангелов и Виктор Терзиев – студенти в четвърти курс в специалност „Компютърни науки“. Отбор 2 FMI-2/ItsTrivial бе в състав: Илиян Йорданов – магистър в първи курс в специалност „Логика и алгортми - информатика“; Биляна Инджева – първи курс в специалност „Компютърни науки“; Стоян Малинин – първи курс в специалност „Компютърни науки“.

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 11 часа
  МЗ: Възрастните най-активни при поставянето на втори бустери
  Над 4200 са общо всички поставени втори бустерни ваксини у нас
  преди 12 часа
  ЕК ще представи през лятото правила за въвеждане на напълно автономни коли в ЕС
  С новите мерки за безопасност се очаква до 2038 да бъдат спасени над 25 000 живота и да се избегнат поне 140 000 тежки наранявания
  преди 13 часа
  59% от компаниите у нас продължават с плановете за териториално разширяване
  50% от ИТ лидерите в България споделят, че планират да изместят повече бизнес функции към облака, показва проучване на Equinix
  преди 13 часа
  преди 14 часа
  ЕП призна газа и ядрената енергия за зелени
  Решението може да влезе в сила от 1 януари 2023
  преди 14 часа
  Exacta Solutions отваря нов офис в София
  Начело на офиса в София е Росица Великова