петък, 26 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    1903 прочитания

    Студенти от СУ на първо място на Републиканска студентска олимпиада по програмиране

    При учениците на първо място се класираха отбор от гр. Варна, а при професионалистите – отбор от град София
    17 май 2022, 13:37 a+ a- a

    14 отбора от 7 български висши училища показаха знания и умения на Републиканска студентска олимпиада по програмиране (National Student Programming Contest), която се проведе на 14 май 2022 в гр. Русе присъствено. Повече от 50 студенти от Бургас, Варна, Русе, София и Шумен решаваха едновременно дадените им състезателни задачи.

    За първи път паралелно с олимпиадата се проведоха и онлайн състезания за ученици и професионалисти от бранша. 14 ученически отбора от Варна, Велико Търново, Габрово, Плевен, Русе и Шумен и 5 отбора на професионалисти се състезаваха онлайн в същата състезателна платформа със същите задачи като студентите.

    При учениците на първо място се класираха отбор от гр. Варна в състав Александър Георгиев, Георги Петков, Добромир Ангелов с ръководител Юлия Димитрова, а при професионалистите – отбор от град София в състав Енчо Мишинев, Емил Инджев и Климентина Савова.

    сн: Русенски университет

    Първо място заслужиха студентите от Софийския университет, следвани от студентите от Шуменския университет. Отборът на Русенския университет се класира на трето място.

    В състезанието взеха участие два отбора от Факултета по математика и информатика на Софийския университет с ръководител доц. Милен Петров.

    В отборите на Алма матер участваха: в отбор 1 FMI-1/ProStack Overflow – Иван Ганев, Петър Ангелов и Виктор Терзиев – студенти в четвърти курс в специалност „Компютърни науки“. Отбор 2 FMI-2/ItsTrivial бе в състав: Илиян Йорданов – магистър в първи курс в специалност „Логика и алгортми - информатика“; Биляна Инджева – първи курс в специалност „Компютърни науки“; Стоян Малинин – първи курс в специалност „Компютърни науки“.

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 9 часа
    ОИСР: 15-годишните у нас с по-ниски очаквания за завършване на висше от връстниците си по света
    Социално-емоционалните умения са решаващи за академичния успех, професионалната реализация и качеството на живот на младежите, сочи проучване на ОИСР
    преди 9 часа
    Метрото ще се разшири с 2 станции в "Люлин"
    Прогнозната цена е 147 млн. лева, ще се търси финансиране и от ЕС
    преди 9 часа
    За първи път: Пускат 7 двуетажни влака у нас
    Полска фирма ще достави на България влаковете за над 300 милиона лева
    преди 10 часа
    Българските иновативни училища влизат в мрежата на ОИСР
    Създателят на изследването PISA е у нас, за да представи резултатите от социално-емоционалните умения на учениците по света
    преди 12 часа
    Делойт Централна Европа откри нов хъб в София
    Екипът в София в момента се състои от 50 професионалисти, амбицията е да се увеличи до 500 през следващите няколко години