събота, 13 април 2024   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  1398 прочитания

  Cargill преподписа договора си за наем в Cargill Tower

  По данни на Avalant сделката е една от най-големите трансакции в сегмента на офис наемите в София през 2023 г.
  21 февруари 2024, 16:42 a+ a- a

  Снимка: Cargill

  Cargill, една от водещите компании в хранителната индустрия, успешно поднови договора си за наем в офисната сграда Cargill Tower, намираща се на бул. „Тодор Каблешков“ в непосредствена близост до Bulgaria Mall. Сделката е една от най-големите трансакции в сегмента на офис наемите в София през 2023 година, според данни от Avalant.

  Дъщерното дружество на американския гигант в областта на земеделието е наемател в 16-етажната кула през последните над 7 години. Към днешна дата компанията наема 15 етажа, с обща площ малко над 9000 квадратни метра.

  „Сделката е в унисон с наблюдаваната тенденция през годината за предоговаряне на условията и стратегическа оптимизация на наетите площи при голяма част от организациите“ коментират от Авалант за Economy.bg, като споделят, че локацията продължава да бъде водещ фактор при вземането на решения свързани с офисите.

  Cargill България е наемател в SPS Tower от 2016 година, като в началото заема 3 етажа в съседната Infinity Tower. С разрастването на своята дейност, компанията наема един етаж в SPS Tower и постепенно усвоява цялата сграда, а в последствие договаря и правото да я позиционира като Cargill Tower.

  С изтичането срока на договора за наем, компанията е изправена пред избор – дали да продължи да бъде наемател в същата сграда или да релокира работното пространство за над 1200 от своите служители в нова сграда. С помощта на Avalant, Cargill разглежда паралелно и двата сценария.

  Процесът отнема около година и половина, като започва с внимателен анализ на нуждите на компанията от гледна точка на работно пространство, имайки предвид сложната структура и големия брой служители. Workplace анализът извършен от Avalant, включва въпросници и интервюта в различни отдели на компанията и бива съпътстван от предложения и насоки за оптимизация на работното пространство, площта и функционалното разпределение, с оглед политиките за работа на компанията и естеството на дейността.

  След подробно сравнение на всички селектирани опции, пречупено през призмата на качествен анализ, сравняващ ефективността и техническите дадености на конкретните сгради и сравнение във финансов аспект, в края на декември 2023 компанията решава да поднови наемните си взаимоотношение с текущия си наемодател, затвърждавайки ключовата роля на центъра за бизнес услуги на Cargill в София.

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 17 часа
  Италия ще инвестира €1 млрд. в изкуствен интелект
  Средствата ще бъдат инвестирани в рамките на 5 години
  преди 17 часа
  Летище Бургас с нов директор
  Васил Атанасов поема поста от досегашния директор Георги Чипилски
  преди 17 часа
  Възможности за инвестиции от израелски компании у нас обсъди президентът
  Намерението им да се реализират проекти за модернизация на военнопромишления комплекс у нас
  преди 18 часа
  Westinghouse подписа меморандуми със 17 български доставчици
  Те ще предоставят услуги и доставки за проекта за изграждане на нова ядрена мощност в АЕЦ „Козлодуй“, както и за други международни проекти
  преди 19 часа
  Инфлацията в САЩ със слаб ръст през март
  Данните поставят под въпрос намаляването на лихвите
  преди 21 часа
  За първи път в историята: Български учени със статия на водеща конфенеция за AI
  Екип от INSAIT e разработил приложение, оценяващо риска за изтичане на лична информация и което допринася за по-сигурен AI